Vad du ska tänka på innan du anlitar en städfirma

Fler och fler personer har börjat se ett värde i att anlita en städfirma och genom detta få lite mer tid över till andra saker. Det här är också billigare än va det tidigare varit och detta genom den skattesubvention vid namn rut-avdraget som infördes 2007 och som gjort det möjligt att dra av halva kostnaden för arbetet som en städfirma lägger ner; detta med ett tak om 25.000 kronor per år och per person. Gott så! Det finns ett stort behov av att anlita en städfirma och därmed har också rut-avdraget fallit väl ut.

Det vi tänkte titta lite närmare på är istället vilken städfirma man ska anlita, vilka krav man har samt vad kan förvänta sig. De här punkterna kommer att göra ditt val lite enklare:

  • När vill du ha städat? Hur ofta och vad ska göras. Sätt ihop en liten lista där du skriver dina önskemål och försök att få så många av dessa som möjligt uppfyllda av den städfirma du träffar.
  • Träffa många. Det fel som många personer gör är att man anlitar en städfirma utan att träffa flera stycken innan. Det vill säga; tar man sig tid att träffa några fler så får man också en bättre referensram kring pris och kring vad som denna städfirma kan erbjuda som skiljer sig mot konkurrenterna. Dessutom så kan ett besök ge en bättre bild och mer trygghet.
  • Vem städar? Kolla upp hur många anställda företaget har och se även över hur omsättningen bland personal ser ut. Har man ständiga nyanställningar beroende på att folk slutar så kan detta vara en god indikation på att något är fel och att just denna städfirma inte har någon vidare personalpolicy. Gällande städning så bör du kräva att samma person återkommer till ditt hem vid varje tillfälle. Skulle det dyka upp nya personer hela tiden så skapar det osäkerhet och det ger väldigt mycket sämre jobb.
14 Mar 2017