Är det dags för julstädning?

Är det dags för julstädningen nu? Vi har sedan gammalt med oss att vi vill ha en riktig storstädning när det ska firas jul. Hemmet ska skrubbas rent innan man kan gå in i julfirandet. Förr i tiden badade man ordentligt först vid jultid. Idag, har vi andra möjligheter att hålla rent hemma. Om inte annat så med en egen robotdammsugare som går där hemma och äter dammet.

Men det är ju inte tillräckligt när man vill fira jul. Då vill man gå igenom hela bostaden och se till så att allting är rent i alla vrår. Först när det skiner av renhet och det är ordning och reda på allting vill man gå in i det som man firar julen med. Är man osäker på hur man kan städa ur sin bostad ordentligt, kommer här ett städtips inför julfirandet.

Börja inifrån och ut 

Man kan börja städa med principen inifrån och ut. Det innebär bland annat att man börjar med att man städar garderober, förråd och allt som man vanligtvis stuvar undan längst in i skrubbar och skåp. Istället för att stuva in det kan man lika bra dra fram det och gå igenom vad som finns där och om det är värt att behålla ens. Se till att slänga och återvinna allt som går att återvinna. Varför inte börja i den garderob som är längst bort? Drar man fram det, blir det lätt jättestökigt. Men varför inte? När man väl har slängt över hälften är det sedan dags att torka rent i garderob och skåp och sedan ställa in allt som man vill ha kvar.

Gå vidare och städa alla garderober

Sedan går man vidare från garderob och till nästa och nästa. Sedan kan man gå igenom allt i badrumsskåp, köksskåp och i köksluckor. Sedan kan man gå igenom alla ens kläder och slänga, ge bort eller sälja det man inte vill ha eller kan ha på sig mer. När man sedan har gjort allt detta, är det bara att rengöra garderober, skåp och köksluckor med en ren trasa och rengöringsmedel.

Tvätta fönster och ta fram julsakerna

När allt det är gjort, kommer de flesta saker vara undanstuvade vid det här laget. Då kan man ta ner gardinerna och tvätta fönster. Sedan hänger man upp julgardiner, tar fram julsakerna och dekorerar hemma. Skaffar fram en gran och klär den. Behövs det städas utomhus? Behöver även trädgården städas? Då kan man ta bort nerfallna trädgrenar och annat skräp som ligger på marken. Verkar det där alldeles för jobbigt? Vill man hellre anlita städfirma för julstädningen? Läs mer om en städfirma i Linköping på: https://www.städfirmalinköping.nu.

7 Dec 2019