Blogg

Inte sugen på att städa? Se hit

7 apr 2020

Nästan alla kan vara överens om att det är tråkigt att städa. Inte enbart är det tråkigt men det tar upp värdefull tid som du kan fokusera på annat. Slipp detta och anställ istället en städfirma.

När du kommer hem efter en lång dag vill du bara sätta dig på soffan och slappna av. Sätta upp fötterna på bordet Det sista du vill behöva göra är att hantera röran i ditt hem. Tänk istället att öppna dörren till ett hem som lukta gott och är rent. Du kan istället slappna av helt och fokusera på att vara ledig. En städfirma kan hjälpa dig med hemstädning så att det blir ordentligt rent. Du kan boka firman hur ofta du vill. Bästa resultatet är att anställa en firma 1-2 gånger i veckan beroende på hur stort ditt hus är. Glöm heller inte bort att anställa firman för storstädning minst 2 gånger om året. Detta kommer att garantera dig det perfekta resultatet för ditt hem, och en bättre hälsa. Det är ingen hemlighet att ett städad miljö får dig att må bättre.

Hitta rätt städfirma

För det perfekta resultatet är det viktigt att du hittar rätt städfirma. Tyvärr finns det allt för många oseriösa firmor inom industrin idag. Du vill klart hitta en firma som du känner att du kan lita på. Det första du kan göra är att fråga bland familj och vänner om de känner till en firma. Gör även en snabb sökning på nätet och hitta firmor i din stad. Kolla då även tidigare recensioner av tidigare kunder. Fråga även om du kan få några kostnadsfria offert så du kan jämföra mellan priserna. En annan sak att fråga är om materialet tillkommer i kostnaden. Det är då viktigt att det är produkter som är miljövänliga och allergivänliga.

Glöm inte RUT-avdraget för hemstädning

Hemstädning ingår under RUT-avdraget vilket är ett skatteavdrag på arbetskostnaden. Detta avdraget ligger på 50 % och det krävs att firman har F-skatt för att du ska använda det. RUT-avdraget kan enbart användas av dig som arbetar och betalar skatt i Sverige. Avdraget gäller på själva arbetskostnaden och kan användas upp till 50 000 kronor per år. Det gäller däremot per person i hushållet så är ni två kan ni därför använda det upp till 100 000 kronor. Många firmor drar av avdraget redan i deras offert, men fråga om detta innan du anställer firman.

Det finns proffs på flyttstädning i Linköping som även städar små hem

3 apr 2020

Det är mycket som ska göras i samband med en flyttstädning. Är du student kan det vara en god idé att ta hjälp av goda vänner. Annars finns det företag som kan flyttstädning i Linköping.

Det blir allt vanligare att vi anlitar någon att flyttstäda vår gamla lägenhet efter oss. Men det finns de som hellre städar efter sig själva. Ibland har man heller inte de där extra pengarna som det kan kosta att ta in en städfirma. Är man dessutom student lägger man hellre de pengarna på annat. Men det är mycket att tänka på så att inget glöms bort i en flyttstädning. Därför kan det vara en god idé att skriva ner allt som ska göras och sedan bocka av sak för sak som gjorts. Vet man inte riktigt vad som krävs i en flyttstädning så finns det flera sidor på nätet som man kan ta hjälp av. Bl.a. så har Hyresgästföreningen bra information på sin hemsida.

kvinna som städar

Be vänner och familj om hjälp om ni ska städa själva

Det kan ta emot rejält att flyttstäda. För att göra det lite roligare så kan man bjuda in sin vänner eller varför inte sin kära mor. Bra musik och goda snacks brukar också underlätta, så ta med ett par transportabla högtalare så går städningen som en dans. När allt sedan är klart så är det bra att gå en besiktningsrunda och kolla så att allt som står uppskrivet på listan verkligen är gjort och att det är rent. För om det inte är det så kan både hyresvärd och den nya hyresgästen klaga. Vill det sig riktigt illa så tar hyresvärden in en städfirma med en gång och räkningen får ni stå för. Då kan det kännas lite trist att ha lagt ner så mycket tid på något som sedan inte gav utdelning.

Ibland har man studentrabatt på flyttstädning

Är man osäker på om man vill flyttstäda själv eller anlita ett företag kan man först kolla runt lite för att se hur mycket det kan kosta. Som student har man också ibland rabatt via de olika studentkort man har, så kolla även det. Är det endast en liten bostad man har så är det heller inte säkert att det är så kostsamt att ta in ett proffs på flyttstädning i Linköping till exempel. En flytt innebär i regel också mycket stress och då kan det vara skönt att tänka på annat än städning. Läs gärna mer på denna sidan: https://www.flyttstädninglinköping.biz

Flytta med blandade känslor

3 mar 2020

Dags att ta ditt pick och pack och flytta vidare? Idag är ett flyttbetyg inte längre viktigt, men det kan ändå vara värt att ta hjälp med rengöringen av en flyttfirma när huset ska tömmas.

De flesta har varma känslor för sitt hem och sin hemort. Spelar ingen roll om vi bott där lång eller kort tid. Det sitter glada minnen i väggarna. Kanske bildade du familj eller startade ditt arbetsliv där? Såklart finns det undantag, i de fall vi tvingats leva trångt eller med personer vi inte trivs tillsammans med. Så när det blivit dags att packa flyttlasset kan det vara med blandade känslor. Vi lämnar inte bara våra egna rum och kök, utan kanske även en trädgård, fina omgivningar och naturligtvis vänner och kollegor. En del menar att de lämnar en bit av sitt hjärta på platsen. I de flesta fall är det frivilligt och ens eget val att lämna, men så har det inte alltid varit.

Flyttdagar och flyttbetyg

På 1800-talet och början av 1900-talet var det en strikt ordning för den som flyttade i Sverige. Från 1819 gällde flyttdagen 24 oktober i hela landet. Spelade ingen roll om du var piga eller dräng, eller om du skulle ta över ett arrende med en gård på landet eller kanske flytta till jobb i de större städerna som Malmö, Uppsala eller Karlskrona? Inte bara datum för flytten var reglerat, du skulle också ha tillstånd att flytta vidare. Det var upp till socknens präst att se till att alla hade det viktiga flyttbetyget. I det framgick bland annat om du var en städad och skötsam person, om du kunde läsa och om du var singel eller gift.

Förändrade krav på en flytt

I våra dagar är det upp till var och en att ta ansvar. Det är såklart fortsatt viktigt att kunna bevisa att du kan försörja dig och betala hyran. Men allting är mer specialiserat. Till att börja med är det ofta karriären med nytt jobb eller en avgörande utbildning som är anledningen till flytten. När det gäller själva flyttfirman och flyttlasset finns ett stort utbud av tjänster som du ska ta ställning till. Under 1800-talet hittade du muskelkraft och sinne för rengöring inom familjen eller byn. Idag hyr vi in både flyttkarlar och flyttstädare. De har fått träning, är utbildade och försäkrade, något som väl får anses som bra och kloka framsteg som gynnar alla? Vi rekommenderar att läsa mer på denna sida: https://www.flyttstädningmalmö.biz

Hur ofta bör man städa hemma?

2 mar 2020

Hur mycket städar man? Hur ofta man väljer att städa hemma är ju självklart helt och hållet upp till var och en. Men hur ofta man bör städa för att det ska vara rent, ja det är en helt annan sak.

Alla städar vi olika mycket och med olika tidsintervaller. En del vill gärna städa lite varje dag, särskilt de som har djur eller barn som drar in mycket smuts och annat i huset. Men just när det kommer till det här med att städa på riktigt, en rejäl storstädning, hur ofta bör man göra en sådan? Det är viktigt att hålla det rent i hemmet, både för hälsans skull men också för trivseln. Bostaden bör storstädas då och då men det är kanske ingenting som görs varje vecka, utan mer någon gång per månad. Det som ofta brukar höra till veckostädningen är det vanliga så som att dammsuga, damma, skura golven och toaletterna samt plocka undan på sina saker rent allmänt. Hålla det rent, snyggt och iordning.

Toaletter och kök - något som bör städas ofta

I den veckostädning som man utför så städar man självklart alla husets eller lägenhetens rum och ytor, även toaletter och kök. Men vissa områden av bostaden behöver en städning varje dag. Det som kan ingå i den dagliga städningen som utförs hemma är köket och badrummet. Toaletterna har en tendens att bli solkiga, smutsiga och allmänt grisiga och där bör man städa varje dag för att det ska hållas fräscht. Badrummet är ett av husets rum som behöver vara inbjudande och fräscht för att man ska trivas. Köket är också en del av huset som städas varje dag, eller i alla fall bör göra det. Det blir matstänk, matos och fett som fastnar efter att man har lagat mat och det bör man ta bort och göra rent efter sig.

Kakel och fogar

På kaklet i köket och i badrummet så fastnar det ofta smuts och avlagringar i fogarna. Det är alltså i mellanrummet mellan varje kakelplatta och det bör rengöras varje dag, för att det ofta stänker upp vatten och liknande där. Detta för att det inte ska uppstå mögel och bli solkigt. Mögel är ingenting man vill ha i sin bostad överhuvudtaget och just där det ofta är blött, som i duschen eller vid vattenkranen i köket, kan det lätt uppstå om man inte ser till att det hålls rent och torrt. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.hemstädninggöteborg.biz

När du inte orkar städa hemma

29 feb 2020

Många unga föräldrar har fått höra hela sitt vuxenliv, vad de borde göra. Är man en bra vuxen, bör man göra långkok, plocka bären själv, plocka svamp och sy sina egna kläder. Helst ska man dessuotm vara vältränad, springa maratonlopp, vara snygg i håret och trådsmal. Man ska vara pedagogisk med sina egna barn, helst ska de kunna läsa och skriva innan skolstarten, och man ska dessutom vara hängiven sin partner.

Till sist kan det bli för mycket för alla unga vuxna. Många kvinnor går in i väggen. De blir utbrända, deprimerade och orkar inte göra något längre. Men för att inte det ska behöva hända, kan man i tid dra i handbromsen och ordna om sitt liv, så att man inte ska stressa ihjäl sig. 

Man måste inte städa hemma

Ett sätt att göra det på, är att hellre anlita en städfirma som kommer och städar ens hem. Det kostar inte många tusenlappar att låta en städfirma komma och städa. Med Rut-avdraget blir det möjligt för den som har en medelstor inkomst att hellre låta en ungdom, eller någon nysvensk komma och städa hemma hos sig. Man ger ett arbetstillfälle till den som är ny på arbetsmarknaden. Samtidigt får man alla rum, kök och badrum städade. Man slipper börja med sådant när man själv är helt slut efter en arbetsdag. Man slipper i så fall att lägga sin energi och ork på städningen och har iställer över energi till attt spendera tid med sina barn, sin partner, sin hobby eller vad det nu är som man vill göra på sin fritid.

Anlita städfirma hjälper andra

Det är ju så, att när man anlitar en firma för att utföra hemsysslor, så hjälper man samtidigt både företaget och de som arbetar där, med att etablera sig på arbetsmarknaden. Företaget får in inkomster, vilket genererar skatt till samhället. Personerna som arbetar där får i sin tur en inkomst som gör att de kan leva självständigt och i sin tur kan betala skatt. Företaget kan anställda ungdomar som är skoltrötta. Man behöver inte någon lång utbildning för att städa. Många ungdomar vill kanske ta ett sabbtsår, och vill jobba direkt efter skolan. De som är nya i landet kanske inte kan svenska så bra, så att de kan ta ett kvalificerat arbete som kräver god svenska. Då kan de komma in i det svenska samhället genom att arbeta, få svenska kolleger, svensk chef och möta svenskar i vardagslivet. Här kan man läsa mer om hemstädning och att anlita en städfirma för det, på: http://exisohemstad.se

Skapa tid, minska stress, be om hjälp

20 feb 2020

Finns det något lyxigare än att ha någon annan som kommer hem till dig och städar. Bara undrar! Att komma hem en fredag, hitta hemmet skinande rent och väldoftande. Du är redo att börja helgen!

Idag när kraven på oss har blivit högre och förväntningarna på oss själva ska man bara inte tala om. Man ska vara arbetskraft, förälder, partner och så oändligt mycket mera. Alla drar i oss från olika håll och tiden verkar inte alls att räcka till. Men tack och lov så har vi i dessa nya tiderna fått ett nytt avdrag som heter RUT avdrag. En hjälp till alla oss som känner att vi inte räcker till i de vardagliga livet.

Vilka tjänster tillhandahåller städfirmor i ditt hem

Det mesta när det kommer till att hålla rent. Allt ingår inte med självklarhet men mycket kan läggas till mot en extra kostnad som man kommer överens om. Men det vanliga som att damma och dammsuga. Torka av bänkytor, tömma papperskorgar. Städa kyl, frys och ugn andra vanliga sysslor. Man får givetvis gå igenom med städfirman då det kan skilja sig från företag till företag. Vissa har en mängd olika tjänster som man kan lägga till. Några exempel är att putsa fönster. Vattna blommorna om du ska åka bort. Hjälp med disk och tvätt kan även det gå att få mot extra kostnad. Visst låter det underbart. Så mycket tid som kan sparas på att låta någon annan göra jobbet. Tid att göra det som man värdesätter högst. Tid som man kan tillbringa med familj och vänner.

Vid vilka andra tillfällen i livet kan man behöva hjälp av en städfirma

Det kan finnas flera tillfällen då man behöver hjälp med mera än bara den vardagliga städningen. Ett exempel kan vara till jul. Man kanske vill göra det extra fint när familjen kommer på besök. Kanske man ska hyra ut sin lägenhet och vill försäkra sig om att den är ren och fin när hyresgästerna kommer. Det kanske helt enkelt är så att man ska flytta och vi vet ju alla va trist det är att städa ur en lägenhet som man ska lämna. Då är det mycket roligare att lägga energi på allt det nya. Så är det ju, som nämnts tidigare, den årliga putsen av alla fönster. Viktigt är att komma att ha bra städgrejor hemma. Vi vill ju behålla städpersonalen länge. Vi rekommenderar denna webbsida: https://www.hemstädningnacka.se

Fräscha dofter hemma

17 feb 2020

Upplevelsen av att det är rent runt dig. Den påverkar alla sinnen och är en välkommen känsla hemma och på jobbet. Dessutom värderas den i pengar. Därför är rengörning viktigare än du tror.

Dofter är viktigare än vi tror. Vi reagerar omedvetet på frukostkaffet, nyklippta gräsmattan eller tvätten som torkat i solen. De subtila signalerna får oss att må gott. Omedvetet blev det en bra början på dagen, eller en stund med frisk luft som piggade upp. Nästan utan kostnad. Givetvis kan det också vara tvärtom. Hunden som rusar in regnvåt, räkskalen från igårkväll i kökssoporna eller träningskläderna som blev kvar på badrumsgolvet. Känslan av att bara vilja vända i dörren och strunta i alltihop. Det är ganska enkelt att vända den till något positivt med professionell städning. Bäst är om du hittar någon du får en lång relation till. Någon som har utbildad personal som återkommer, som rengör miljövänligt och har lång erfarenhet av olika typer av lokaler och förutsättningar.

Fräscht på jobbet

Samma sak gäller givetvis på jobbet. En basal nivå av renlighet är något alla förväntar sig. Om dammet ligger tjockt över tangentbordet eller den gemensamma toaletten luktar illa, så sänks arbetsmoralen. Den här störningen är verkligen inte välkommen. Du och dina kollegor har viktigare saker att tänka på. Vilket är helt i sin ordning och det är vad ni får betalt för. Och om arbetsplatsen har en fungerande lokalvård är det knappast någon som reagerar. Att sköta städning är ofta en ganska otacksam uppgift. Den ska bara flyta på och det är endast avvikelser som får uppmärksamhet. Gör vardagen roligare genom att bli kompis med den som städar runt dig. Tillsammans förbättrar ni arbetsmiljön som ni delar.

Fräscht i trappuppgången

Om du har investerat i en bostadsrätt eller är hyresgäst vill du ha valuta för pengarna. Det ska vara ordning och reda. Återkommande underhåll sker naturligtvis men framförallt en fungerande trappstädning och fönsterputsning. Vem vill bjuda hem folk när det är snuskigt i hiss eller uppgång? Vad händer med värdet på huset? Hur presenterar du ditt objekt vid försäljning? Det finns olika sätt att påverka detta. Ta kontakt med föreningens styrelse eller med fastighetsägaren. Påpeka att du ser ett problem som faktiskt är enkelt att lösa. Bara att begära hem offerter från traktens städfirmor. Ställ samman vad som är prioriterat och hitta en väg framåt. Ställ tydliga krav och diskutera pris, schema, garantier och andra förutsättningar.

Låt hemstädning förbättra ditt liv

14 feb 2020

Börjar det kännas trångt hemma? Stöd med städningen kan öka trivseln. Tjänsterna skräddarsys efter dina behov. Prioritera kunniga och pålitliga medarbetare när du skaffar hjälp.

Har du skaffat hund? Kanske blivit sambo eller fått barn? För de flesta människor är sådana händelser viktiga och ibland avgörande. Men även roliga och efterlängtade saker kommer med nya krav på din uppmärksamhet. Inte minst när utrymmet ska delas med andra. Saker du aldrig tänkt på tidigare får betydelse. Varför är det tandkräm på badrumsspegeln? Hundhår i soffan? Hur kommer det sig att en liten bebis behöver så mycket plats? Naturligtvis har du förberett dig så gott du kan. Du har läst på och kollat instruktionsfilmer. Pratat med vänner och bekanta. I slutänden är det dock så att det är du som bestämmer i ditt hem. Om det som stör dig har med ordning och reda att göra, ta hjälp av någon som kan det här med att städa hem. Ni kommer överens om detaljerna utifrån din önskelista.

Nystrukna skjortor

Behoven varierar. Mellan olika personer men också genom livet. Ibland måste man lägga mycket tid på jobbet och karriären, i andra lägen finns tid för hobbys eller familj. Oavsett så påverkar de flesta aktiviteterna din hub, ditt hem, där du åtminstone mellanlandar då och då. I de lägena vill du inte mötas av gammal mjölk i kylen och enorma tvätthögar i badrummet. Under arbetsintensiva personer behöver du kanske inte bara lokalvård utan även hjälp med tvätt och strykning. Det går att lösa. Du kan vara en stjärna på affärer, kundkontakter eller start-ups. Komplettera det med någon som är en fantom på att hålla garderoben fräsch. Alla blir nöjda. Dessutom är ROT-avdraget redan gjort när du betalar. En högre livskvalitet väntar runt hörnet.

Gladare vardag

Det är en oslagbar känsla att komma hem till en nystädad lya. Du kan bo stort eller smått, men en omgivning som är väldoftande och hygienisk adderar till trivseln. Dessutom slipper du eventuell skam för planeten, för du kan välja en leverantör som självklart följer lagar och regler för de anställda, men som också använder miljövänliga produkter. Du bestämmer hur du vill göra med städmaterial och kemikalier. Använda egna eller skaffa en prenumeration där de körs hem till din dörr. Boka ett fritt hembesök för att gå igenom hur du vill ha det och vilka tjänster du vill inkludera. Om bara några veckor kan du träda in i ett glänsande hem. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.hemstädninguppsala.se

Hur kan man använda miljövänlig rengöring

11 feb 2020

Miljövänlig rengöring - vågar man välja det? Blir det lika bra resultat utan miljöfarliga kemikalier? Vi berättar om hur man kan rengöra utan miljöpåverkan.

Längs hyllorna i en vanlig affär står en mängd produkter i färgglada förpackningar. Alla lovar mycket - att de är supereffektiva och att alla fläckar försvinner. Det är klart att det lockar. Den enkla vägen. Men faktum är att det inte behöver vara svårare om man väljer produkter med mindre eller ingen miljöpåverkan. Idag finns det en hel del medel som är märkta med olika miljösymboler. De är ofta lite mindre anspråkslösa och inte lika färgglada. Men många gånger är de lika effektiva. Det kan vara diskmedel, tvättmedel och rengöringsmedel som dessutom är förpackade på ett skonsammare sätt. Många kedjor på nätet är specialiserade på miljövänliga produkter och har valt ut bra och hållbara medel till sitt sortiment. Prova exempelvis galltvål på svårare fläckar och tvätta sedan i maskin med tvättnötter. Tvättnötter innehåller ett tvålämne som frigörs vid tvätt. De här produkterna är från naturen och biologiskt nedbrytbara.

En glad kvinna

Hur gjorde man förr?

Ibland tänker man att allt är bättre idag. Utvecklingen går framåt, nya landvinningar, nya uppfinningar, och effektivare metoder. I många fall stämmer det. Men på en del områden har utvecklingen gått ut över vår livsmiljö. Till exempel när starka miljöfarliga kemikalier används för att effektivt rengöra våra hem, våra kläder, bilar och annat. En tankevurpa är att man faktiskt var lika mån förr och hade samma krav på renhet som vi har idag. De var uppfinningsrika redan då. Man använde ofta ingredienser från naturen, förädlade dem och de fungerar än idag. Såpa, björkaska och hemgjorda tvålar.

Blir det lika rent som med “vanliga rengöringsmedel”?

Många frågar sig hur rent det blir med miljövänliga alternativ. Svaret blir faktiskt att det blir lika rent. I alla utrymmen där man använder kemikalier av olika slag, går det precis lika bra med vanlig såpa, utvunnen av tallolja eller linolja. I badrum, kök och andra utrymmen fungerar det utmärkt. Doftar gott gör det också. Kalkavlagringar kan man testa att ta bort med citron. Syran i citronen löser upp kalken och fungerar lika bra som starkare kemikalier. Bikarbonat, eller bakpulver kan användas till all möjlig rengöring. Till exempel av spisen i köket. Man kan också välja material som inte kräver starka kemikalier för att bli rena. Rena naturmaterial, blir som regel helt rena med miljövänlig rengöring. När det gäller kläder kan man gärna vädra mer, än att tvätta ofta.

Få tag i städfirma i Östhammar?

9 feb 2020

Är du i stort behov av att få tag i en städfirma i Östhammar, eller i någon annan del av Upplands län? Det finns olika stätjänster som man kan behöva få tillgodosedda av någon bra städfirma i Uppland. Här går vi igenom vilka olika städtjänster som man kan behöva anlita, om man är privatperson eller som företag, med kontor eller på en byggarbetsplats.

Hemstädning, storstädning, fönsterputs eller liknande är städtjänster som man kan behöva anlita en städfirma för att få det rent och fint hemma. Ska man ha ett större kalas, fest, jubileum eller liknande kan man behöva få en riktigt stor och genomgående städning hemma. Man vill ju ändå passa på att visa upp sitt hem när man får så många gäster.

Städning för hemmet

Är man stressad av arbete, eller har småbarn eller inte orkar ta hand om hemmet som man gjorde förr, kan man alltid få anlita en städfirma för hemstädning, eller storstädning. Hemstädningen kan man be om återkommande städning. Beroende på hur stort hem man har, kommer det att kosta olika mycket. Oftast betalar man per kvadratmeter, men det finns även städfirmor som tar betalt per timme. Men det är lite svårt att betala per timme, då städarna är olika och en del är snabba på att städa och andra är inte lika snabba. Då kan man be om fast pris i stället.

Städning för företag

Har man ett kontor som behöver städning regelbundet, så kan man anlita en städfirma för det. Det är väldigt viktigt att få ett städat kontor, för personalens skull. Ingen mår bra av en omgivning som är smutsig, kaosartad och oren. Vi människor behöver ordning och reda, vi mår bra när saker ligger på de ställen där de ska stå. Allt skräp ska i papperskorgar, smutsdisken ska vara i diskmaskinen, och den rena disken på sin plats i köksskåpen, allt papper i kopiatorn. Arbetar man inte på kontor, utan på en byggarbetsplats, kan man även där behöva ordning och reda i allra högsta grad. När man bygger, blir det en massa bråte som blir kvar, sågspån, skruvar, spikar, kablar som har kapats, och mycket annat som behöver städas. 

Städfirma håller arbetsplatsen städad

Det är bra att det faktiskt finns städfirmor som kan komma ut till arbetsplatsen och hålla ordning på den. Antingen tar man in städfirman under tiden som man arbetar så att arbetsplatsen är ren och fin medan man arbetar, eller så tar man in städfirman när arbetet är klart, så att man lämnar den fin och städad.

Ta hjälp med städning i Nacka

4 feb 2020

Är du trött på att behöva städa efter en lång dag på jobbet? Blir det helt enkelt inte bra nog? Anställ då istället en firma för att ta hand om din städning i Nacka på ett professionellt sätt.

Att städa är något som behövs göra ofta, men som kan vara svårt att få till i vår upptagna vardag. Det finns så mycket du måste göra varje dag, och att städa kommer inte alltid först. Det finns ett sätt att ordna detta utan att lägga till mer stress i din vardag. Du kan istället anställa en städfirma för att hjälpa dig med din städning i Nacka. Inte längre kommer du hem till ett stökigt hem eller ett stökigt kontor. Att anställa en städfirma är utan tvekan en investering. Det gör inte enbart huset mer hälsosamt, utan också mer trivsamt. Ingen vill vara i en stökig miljö allt för länge. Det är lätt att bli både sjuk och deprimerad i en stökig miljö.

Vad kan en städfirma hjälpa dig med?

En städfirma kan hjälpa dig med en rad olika tjänster beroende på vilka dina unika behov är. Du kan själv välja hur ofta du vill att firman ska komma ut, om det enbart är en gång eller återkommande städning. Vid hemstädning och kontorsstädning är det bäst att anställa återkommande städning, minst 2 gånger i veckan för det bästa resultatet.

  • Hemstädning
  • Storstädning
  • Flyttstädning
  • Kontorstädning
  • Trappstädning
  • Fönsterputsning
  • Tvätta

Det finns självklart mycket mer en städfirma kan hjälpa dig med, det är bara att fråga vad för tjänster de erbjuder. För att hitta den bästa firman för dig kontakta gärna några olika firmor för att få olika offerts. Glöm heller inte bort att läsa igenom olika recensioner från tidigare kunder. För privatpersoner gäller även RUT-avdraget vid städning, och detta gäller upp till 50 000 kronor per år och person i hushållet.

Fördelar med professionell städning

Att anställa städhjälp kommer med många fördelar. Inte enbart slipper du själv att städa efter en lång dag på jobbet, det blir också utfört på ett professionellt sätt. Städa är ett tufft jobb som kräver mycket förkunskap. Det är inte enbart att torka lite golv eller att dammsuga för att det ska bli ordentligt rent. En städfirma har den rätta kunskapen och materialet för att utföra ett professionellt arbete. De flesta städfirmor använder sig dessutom enbart av miljövänligt städmaterial. Materialet är inte enbart bra för miljön, utan även för dig eftersom de är allergivänliga.

Slippa städa – hitta städfirma i Örebro

29 jan 2020

Har du också tröttnat på att städa? Detta eviga sisyfosarbete – som aldrig tar slut. Ni vet stackars Sisyfos, en vanlig dödlig man som hade trotsat den mäktiga guden Zeus. Som straff för detta, dömdes Sisyfos att rulla en stor och tung sten uppför ett högt berg. Just som han har fått upp stenen på berget, ramlar den ner på andra sidan berget och han får börja om och om igen, och blir aldrig klar.

Om du också har tröttnat på att städa vecka efter vecka hemma, så kan man faktiskt anlita en städfirma som kommer hem till en och städar. På så sätt kan man istället göra andra saker, som är både roligare och mer meningsfullt. 

Inte tecken på lathet anlita en städfirma

Att anlita en städfirma som kommer hem till en och städar är inte tecken på ens lathet. Att be någon annan komma hem och städa hos en, gör att de som jobbar med städning, får mer arbete. Mer arbete, innebär fler som betalar skatt, och ju fler som betalar skatt desto bättre är det för hela samhällsekonomin. På så sätt är man med och bidrar till att samhället får in mer resurser. De som städar i städfirman vill säkert ha så många kunder som det bara är möjligt.

Anlita städfirma till särskilda tillfällen

Vill man inte anlita städfirma jämnt kan man i stället anlita städfirma vid särskilda tillfällen när man behöver göra annat. Då kan det handla om att man vill anlita en städfirma när man ska flytta, ska ha storstädning eller när man ska extra fint till julen, påsken, till något jubileum, eller när man ska ha visning av en bostad inför försäljning till exempel. Det kan ju hända att det uppkommer särskilda tillfällen då det är extra viktigt att det är städat och tipp-topp hemma. Då kan det vara bra att känna till vilka städfirmor som finns i närheten där man bor. 

Så hittar man städfirma i Örebro

Man kan ju börja med att fråga sina vänner och bekanta om de känner till någon städfirma som är bra och duktig och som man kan anlita. Om de inte känner till någon sådan, så kan man i stället googla "städfirma Örebro" så att man får några förslag av Googles sökmotor. De söker då igenom alla hemsidor som har angett att de erbjuder städning i Örebro. Sedan är det bara att ta kontakt och fråga om offert och referens. Lycka till!

Läs mer om städfirma som du kan få tag på i Örebro på: https://www.städfirmaörebro.se.

Söker du efter “flyttstädning Skellefteå”?

27 jan 2020

Är du i behov av flyttstädning? Ska du flytta från eller inom Skellefteå? Har du funderingar kring flyttstädning i Skellefteå? Här hittar hjälpsam information.

När man lämnar en lägenhet eller en bostad, är det brukligt att man flyttstädar. Det är regeln. Men i vissa fall kan man avtala bort städningen, exempelvis vid renoveringsbehov. Flyttstädning ska ske när man flyttar ut, så att man överlämnar bostaden till nästa hyresgäst eller ägare nystädad. Många firmor är specialiserade på just flyttstädning, som är mer omfattande än vanlig veckostädning. Den innebär nämligen städning av utrymmen som man oftast inte tänker på till vardags. Bakom köksspisen, skåpshyllor, tak och lister. Bostadens samtliga delar gås igenom. Förutsättningarna är också annorlunda. Det handlar om tömda rum och utrymmen. En flyttstädning ska besiktigas och godkännas.

Att sköta flyttstädningen själv

Självklart kan man flyttstäda själv. Om man är noggrann och kommer ihåg att gå över alla detaljer som ska ingå. Men man bör vara medveten om att det är ett omfattande arbete som i slutändan besiktigas. Det innebär att man kan bli tvungen att göra om städningen om man får bakläxa.

Känner man sig osäker kan man ta hjälp av en firma, som har rutin och erfarenhet. Vid flyttstädning använder man checklistor så att inget blir glömt. Behöver man anlita flyttstädning i Skellefteå finns ett antal firmor att välja bland. Kolla också med bekantskapskretsen för rekommendationer.

Lite att tänka på vid flyttstädning

Allt ska vara utflyttat ur bostaden. Om något ska vara kvar, kommer man överens om det med firman. Annars gäller tomma rum, tömda lådor och skåp. Dra fram saker som köksspis och liknande för att underlätta att komma åt bakom. Dra ut spikar och skruv från väggarna. Lämna kvar ljuskällor i taket. Dessa tas ner senare. Flyttfirmor åtar sig normalt inte att montera ner armatur och liknande. Se också till att det finns rinnande vatten i bostaden. När du ska boka, kolla om firman lämnar garanti på städningen. Kolla upp priset per kvadratmeter. För flyttstädning gäller dessutom RUT-avdrag. Boka i god tid, så att besiktning hinns med. Finns det extra utrymmen som garage eller liknande som man vill få hjälp med i städningen, ska man lägga till dem det i avtalet då dessa vanligtvis inte ingår. Fönsterputs är också något man kan behöva komma överens om. Är du mån om att städningen ska göras miljövänligt, hör efter om firman har “grön” profil.

När du behöver regelbunden städning

31 dec 2019

Finns det verkligen skillnader mellan olika städbolag? Städar de inte alla på likadant sätt? Kan det verkligen skilja sig åt så mycket mellan olika sätt att städa? Förmodligen skiljer sig inte just städningen åt så mycket. Det som kan skilja dem åt är städarna och vilken attityd som de har både till städningen och till sina kunder.

Det finns faktiskt de som inte städar särskilt bra. Det är på liknande sätt, som att vissa är duktiga på matlagning medan andra inte är det. Så med tanke på det vill man säkert välja den städfirma som har städare med duktiga städare med tanke på att alla städare kanske inte är så duktiga på att städa. Vissa städar ju på sätt så man knappt märker att det har varit någon städfirma på plats och städat. Och så vill man ju inte ha det, eller hur?

Vad kostar städfirman?

Det skiljer sig även åt vad de olika städfirmorna tar för priser. Tar de för lite betalt, kan man absolut misstänka att de är skumma och knappt betalar löner till städarna. Och så vill man ju heller inte ha det. Tänk om städfirman smugglar hit städare som knappt vet om sina egna rättigheter? Då kanske man riskerar att bli en del av ett helt sjukt system som utnyttjar stackars människor.

Är de miljömedvetna?

Man bör alltid ta reda på om städfirman är miljömedveten eller ej. Det är ju viktigt att de agerar och städar så miljömedvetet de bara kan och har koll på vilka rengöringsmedel som är miljövänliga och vilka som inte är det. Sedan väljer man ju naturligtvis de städfirmor som är miljövänliga.

Har de kollektivavtal?

Ett städbolag som är seriöst, vet att uppskatta sin främsta tillgång; städarna som arbetar där. Då bör de betala riktiga löner och ingå kollektivavtal, som ger städarna sjuklön, pension och semester. Som kund kan man budra till ett bra samhälle med bra villkor för dem som kommer hem till en och städar. Välj därför bara städbolag som har kollektivavtal så att städarna får den lön som de antagligen förtjänar. Då är man med och bidrar till ett bra samhälle och drägliga villkor för dem som kommer hem till en och städar hemma hos en.

Är du sugen på att anlita en städfirma för hemstädning hos dig i Nacka? Då kan du läsa mer om hemstädning som du kan få tag på i Nacka på: städningnacka.com

Håll rent i trapphuset

29 dec 2019

Det är av yttersta vikt att man håller sitt trapphus i gott skick. Många människor använder trapphus och hissar och det är viktigt att det är rent och fräscht. Både för den allmänna trivseln, men även för att inte skapa onödigt slitage och ur brandsynpunkt. Ett trapphus med mycket skräp kan fatta eld, men man måste också se ett trapphus som en nödutgång därför det måste vara rent och fräscht och lätt att ta sig ut.

Anlita ett städbolag för trappstädningen

Det rekommenderas att ta hjälp med trappstädningen. Då får man en professionell städning av städproffs som vet hur det går till och kan sluta oroa sig för det. Tillsammans kan man då skräddarsy ett upplägg som passar din fastighet och verksamhet bäst. Alla trapphus ser olika ut och städbolaget måste få reda på allt för att kunna planera städningen och tiden. Entrén måste också sätda och eventuella hissar likaså.

Självklart får man också ett bättre pris om man bokar in en kontinuerlig städning av trapphus, entré och hissar. 

När det är rent undviks onödigt slitage

När man ser till att ha ett städat och fräscht trapphus säkerställer man även att det int slits i onödan. Det ska inte ligga skräp och smuts som med tiden förstör golv och väggar. Men för den som har städat ett trapphus vet att det är tungt och tidskrävande. Det är ofta trånga utrymmen som kan vara svårt att rengöra. Städutrustningen ska bära trappa upp och trappa ner. 

Alla trappsteg städas, och alla våningsplan likaså. På varje våndingsplan eller i själva trapphuset finns det oftast fönster som också måste vara rena. Man sopar, dammsuger och skurar trappor och golv både för att det ska bli rent, men också för att människor inte ska ramla och slå sig. Om det sker olyckor på grund av bristfällig städning är fastighetsägaren ytterst ansvarig och det kan bli dyrt.

Inte bara trapporna ska städas

I bostadshus och i andra fastigheter finns det ofta hissar, dörrar, fönster och entréer som också blir smutsiga. Hissarna måste sopas och skuras för att se fräscha ut. Samma gäller hissens speglar. Nästan alla trapphus har fönster och mattor som blir hårt smutsade. Fönstren måste rengöras noga och mattorna måste skakas och evntuellt dammsugas. Entrén är såklart extra utsatt där människor kommer in med smutsiga skor.

Letar du efter ett seriöst städbolag för din trappstädning i Uppsala? Här kan du läsa mer och boka trappstädning: https://www.trappstädninguppsala.nu.

 

← Äldre inlägg