Blogg

Så kan du hitta hemstädning i Stockholm

10 nov 2019

Om du behöver en regelbunden städning i Stockholm, så kan man anlita en städfirma som kommer och utför den städningen åt en i ens bostad. Det finns kring 50-70 städfirmor som erbjuder hemstädning åt privatpersoner i Stockholm. Vilken ska man välja för att det ska bli bra?

Finns det många att välja mellan så vill man ju välja den som är bäst och vars arbete som man blir nöjd med. På förhand är det ganska svårt att veta vilka städare som är bra nog för att sköta om ens hemstädning.

Vilka kriterier är viktiga

Ska man välja någon som är duktig och pålitlig, bör man välja för det första någon som har F-skattsedel, annars blir Rut-avdraget ogiltigt. Sedan bör man välja någon som har goda referenser. Det är ju städare som ska komma hem till en och städa bland alla ens saker. Då kan man vilja veta att det är pålitliga människor som man släpper in till ens hem. De bör kriva under sekretessavtal, om att inte föra vidare det som de får reda på om en, var man bor, vilka privata ägodelar som man har och så vidare. Det är därför som referenser är viktiga.

Vad kostar det?

Vissa städföretag tar betalt per kvadratmeter. Det är ju stor skillnad på att arbeta i en bostad som är endast 50 kvadratmeter, och en som är närmare 200 kvadratmeter. Andra städbolag tar betalt för antal timmar som det tar att städa. Det brukar jämna ut sig, men vissa kunder kanske ogillar tanken på att städföretaget tar betalt per timme, då de inte vet hur snabbt städarna städar. Om det tara 4 timmar för en städare att städa 50 kvadrat, och 8 timmar för samma yta, kan det kännas orättvist att anlita den som tar på sig 8 timmar att städa 50 kvadratmeter. Å andra sidan kan den bostad som bara är på 50 kvadratmeter vara mycket smutsig och ta oerhört lång tid att städa, medan den bostad som är 200 kvadratmeter stor, vara lätt att städa, med få möbler och stora utrymmen, få prydnadssaker och inte mycket som måste dammas.

Man kan dock gått och väl räkna med att en medelstor bostad på 100 kvadratmeter, som ska städas en gång i veckan kan kostar någonting kring 3.000 kronor. Och att Rut-avdraget kan dra av en tusenlapp av hela priset. Då betalar du kring 2.000 kronor i månaden för en hemstädning i Stockholm. Läs mer här om hemstädning i Stockholm på: https://viklundsstad.se.

Hemstädning i Nyköping löser pendlarens problem

27 okt 2019

För den som dagligen pendlar från Nyköping finns det gott om skäl att anlita hemstädning. Det främsta skälet är förstås tid.

Nyköping är en utmärkt plats att bo på av många anledningar, och en av de främsta är att det är så lätt att arbeta på andra orter. Närheten med tåg till Stockholm, Norrköping och andra städer i Mälarregionen, samt förstås närheten till Skavsta flygplats, gör det möjligt att leva i en vacker och trivsam småstad men ända kunna ha hela Sverige som arbetsfält.

Men att pendla tar också en hel del tid i anspråk. Även den som har lyxen att kunna sköta en del av sitt arbete på tåget eller flyget måste räkna med att vara hemifrån en större del av dagen och veckan än den som arbetar lokalt i Nyköping. Många pendlare uppger att de ibland känner stress av att inte hinna med vardagsbestyren. Har man barn ska man hämta och lämna, säkert har man fritidsaktiviteter och träning som också tar tid i anspråk. Det berömda livspusslet blir helt enkelt svårare att lägga för den som pendlar, även om man bor i ett nav som Nyköping.

Svårt hinna med hemstädningen

Svårt att hinna med hemstädningen

Ett av de områden som brukar bli mest försummade är städningen. Hemstädning är något som många tycker är viktigt, men som också gärna prioriteras bort till förmån för umgänge med barnen, matlagning, träning och annat. Resultatet blir att många har det ganska stökigt hemma och kanske inte städar ordentligt mer än någon gång per månad.

Då är det tur att det är så lätt att ta hjälp med hemstädning i Nyköping. Där ett behov är stort dyker det för det mesta också upp de som tillfredsställer det behovet, och när det kommer till hemstädning så finns det flera bra städfirmor i Nyköping som kan hjälpa till. Att anlita hemstädning är förvånansvärt billigt, med tanke på att hälften av arbetskostnaden försvinner tack vara RUT-avdraget. Den som en gång har börjat anlita hemstädning har svårt att förstå hur de någonsin kunnat klara sig utan det.

Städning till ett fast pris

När man anlitar hemstädning brukar man vanligen teckna ett städabonnemang där man kommer överens med städfirman om hur ofta man vill ha det städat. Därefter betalar man ett fast pris månadsvis och en och samma städare kommer på utsatt datum och tar hand om städningen. Att kommer hem till ett nystädat hem efter en lång arbetsdag är en underbar känsla, som gör att många upplever att de får en förbättrad livskvalitet.

Ta hjälp med hemstädning i Nyköping

Bor du i Nyköping men har ett arbete på annan ort som du pendlar till? Känner du att du har svårt att hinna med städning och andra hushållsbestyr? Anlita en städfirma i Nyköping och ta hjälp med hemstädningen. Det kommer att leda till ett mer avslappnat liv, och inte minst – ett renare hem för dig och din familj.

Städning av skolmiljöer

1 okt 2019

Arbetsmiljön måste alltid vara i fokus på våra skolor och förskolor. Det är avgörande för koncentration och lärande med en fräsch luft och rena lokaler. Därför är skolstädning mycket viktig i dessa miljöer. 

Det är också viktigt att man städar med miljövänliga rengöringsmedel för barnens hälsas skull. Man måste också tänka på olika allergier. Det finns numera en uppsjö med effektiva rengöringsmedel som bör användas i känsliga miljöer. Man bör också använda mikrofiberdukar för att det inte ska krävas starkare kemikalier.

Nolltolerans när det gäller skolmiljön

Det är ingen tolerans för smuts och damm i våra skolmiljöer. Klassrum, toaletter och allmänna utrymmen måste vara i topp för bästa trivsel. Man läser ibland om skolor med usla förhållanden och dåligt underhållna lokaler. Vi får aldrig slarva med skolstädningen för våra barns skull.

Man måste på alla sätt skapa en trygg och säker plats för barn och ungdomar. De tillbringar mestadelen av deras vardag i skolan och är värda den bästa skolmiljön. Smuts och damm är en grogrund för sjukdomar och allergier.

Anlita professionell skolstädning

För att hålla rent och fräscht i förskolor och skolor måste det göras enligt konstens alla regler och på ett korrekt sätt. Många företag är specialiserade på städning av bland annat skollokaler. De är välutbildade och kunniga och har full förståelse för vad som gäller för att få en godkänd skolmiljö för barn och ungdomar.

Leta rätt på en erfaren städfirma med kunskaper inom skolstädning. Det är ett stort projekt att städa en skola. Det är mycket att tänka på och det är mycket viktigt att det blir noggrant och korrekt utfört. Ett skolområde är ett mycket komplext område att städa. Det gäller att hålla rent både invändigt och utvändigt. 

Mycket som ska städas i en skola

Skolor kan vara mycket stora och det är inte ovanligt med skolor med omkring 2000 elever plus alla lärare och övrig personal. Det säger sig själv att så många människor smutsar ner väldigt mycket. Det kan vara stora skåphallar och kapprum som drar in mycket smuts utifrån, framför allt vid regn och snö. Korridorer och matsalar utsetts dagligen för mycket smuts och nedskräpning.

Sedan har vi alla klassrum och lärarrum där alla som vistas där använder sina ytterskor. Men det allra viktigaste är skolans alla toaletter och duschar. Det är stor risk att få olika sjukdomar om man inte håller efter toaletterna och duscharna. När toaletterna är smutsiga är det många som inte vågar gå på toaletten och det är inte hälsosamt.

Hemstädning mest efterfrågade tjänsten

11 sep 2019

Visste du att den mest efterfrågade tjänsten som man kan anlita i Sverige idag, är just hemstädningen? Enligt Skatteverket gjordes de allra flesta Rut-avdragen med hemstädning under 2017. Under det året gjordes avdrag för Rut-tjänster för så mycket som en hel miljard kronor, enligt myndigheten. Och av alla möjligheter att göra avdrag för Rut-tjänster var det hemstädning som kom som nummer ett när det kom till att ansöka om Rut-avdrag. Det säger en hel del om vad som pågår i våra svenska hem.

Hemstädning underlättar vardagen

En tolkning som man kan dra av den ökade efterfrågan på hemstädning kan vara den uppenbara; nämligen att få hemstädning innebär en otrolig hjälp för alla som behöver kunna spara tid och lägga den på annat. Tänker vi på barnfamiljer som har ett högt tempo där båda föräldrar behöver heltidsarbeta för att kunna få ekonomin där hemma att gå ihop, innebär en hemstädning som de får hjälp med, en otrolig lättnad vad gäller arbetsbördan. Alla som någon gång har haft, eller just nu har småbarn, vet att man som förälder arbetar dubbelt. Numera är de flesta män lika inblandade i arbetet hemma som kvinnorna. Arbetar man då heltid, och sedan kommer hem, innebär ankomsten hem, att man går in i nästa arbete. Förut stannade kvinnorna hemma för att ta hand om både barnen och hemmet. Det finns knappt några sådana kvinnor längre som är villiga att stanna hemma och ta hand om båda. Dessutom finns inte heller någon sådan ekonomi som gör att den ena kan stanna hemma, medan den andra förälderna kan arbeta och försörja hela familjen på egen hand.

Hemtjänsten inte tillräcklig

En annan tolkning av den så högt efterfrågade hemstädningen skulle kunna vara den att hemtjänsten av idag, inte fungerar som den borde. Förutom barnfamiljer kan det vara äldre par, eller någon äldre ensamstående person som kan behöva anlita hemstädning av den egna bostaden. Är man dessutom sjuk, kan man behöva hemtjänst som kommer och lägger om sår, eller som hjälper den som är ensam och inte kan städa på egen hand. Som många känner till om hemtjänsten i dag, så är det sällan som hemtjänsten som hinner med annat än det absolut basala; handla, laga mat och ge enkel sjukvård. Många hemtjänster hinner inte städa hemmen som de borde städas. Då kan anlitande av hemstädning göra så att de som vill och ännu kan bo hemma, kan göra det. Här kan du läsa mer om hemstädning om du bor i Uppsala: https://www.hemstädninguppsala.com.

Hur prylbantar man? Våra bästa tips

3 sep 2019

Hur prylbantar man? Våra bästa tips kommer att ge dig svaren på frågan och förhoppningsvis så kommer de att leda till en avsevärt mycket luftigare garderob, ett garage där du faktiskt kan hitta det du söker och ett hem där var sak har sin plats.

Vi äger för mycket saker. Det är inget påstående, det är ett rent faktum. Och, det värsta är att vi hela tiden köper nya saker och att vi därigenom också får bostäder som är överfulla, förråd som måste stängas med våld, garderober som är svåra att hitta i - och som samtidigt, på något mystiskt sätt, har fel kläder - och garage där bilen inte får plats. Kort sagt: i väst har vi en tydlig överkonsumtion och den måste begränsas. Detta av den enkla anledningen att den livsstilen sliter enormt mycket på miljön och bidrar - i allra högsta grad - till det klimathot som hänger som ett skynke ovanför våra huvuden.

Rent och prydligt vid fönster

Att vi har för mycket saker kan inte enbart förklaras av vår förmåga att öppna plånboken och köpa en massa prylar. Nej, vissa saker behöver vi också - det ska vi inte glömma. Det är kombinationen av att vi köper och samtidigt har svårt att slänga ut det vi inte använder som är problemet. Det senare ska vi försöka råda bot på här. Vi ska nämligen lära dig hur man prylbantar och visa vilka fördelar som finns med detta.

Så här prylbantar du

Dags att rensa ut i hemmet och få lite mer rymd? Vi visar hur du kommer igång genom några snabba tips som ser ut som följer:

 • Börja i rätt ände: Det kan innebära viss sorg att rensa ut bland sina saker. En del prylar kan ha ett emotionellt värde som gör processen svårare. Vår erfarenhet säger att man därför ska börja med det område man vet sällan löper någon risk att gråten stockar sig i halsen. Undvik barnens garderob till en början alltså. Vad sägs om att rensa ur garaget istället eller varför inte ta ett rejält tag om din egen garderob?
 • S-S-S-S. Fyra ess är nästan oslagbart i poker och fyra S inom prylbanting är lika svårt att rå på. Bokstaven S står i detta sammanhang för: Släng. Spara. Skänka. Sälja. Kort sagt: du behöver organisera upp och avgöra vad som ska hamna vart. En hög ska du skänka bort, en annan ska du sälja, en tredje ska du slänga - återvinna! - och en fjärde ska du spara. Försök att utgå från att spara-högen ska vara minst. Tänk även på hur lätt det är att bli av med saker och prylar idag. Du kan använda Blocket, du kan använda dig av KBS på Facebook och du kan ringa exempelvis Myrorna för hämtning av tyngre saker. Det här kan dessutom ge dig lite extra klirr i kassan. Det finns alltid någon som både vill ha - och behöver! - de saker du inte använder.
 • Rensa rätt. En nyckel till en lyckad prylbantning är att tänka utanför boxen. Behöver du verkligen en möbel för tvn och en möbel för förvaring av olika saker? Går det inte att kombinera dessa olika möbler på något sätt? Börjar man tänka på det här sättet så brukar ganska mycket möbler försvinna och det minimalistiska sättet att inreda tar vid.
 • Var osentimental. Som sagt, det kan vara tufft att skiljas från vissa saker - och en del kan vara omöjliga att slänga. Här får man svälja gråten och tänka på att någon annan kommer att vara i behov av saken/plagget/prylen i fråga. Ta gärna hjälp av en god vän eller av din partnet. Minnen sitter inte i sakerna, de finns inom dig. Du kanske kan fotografera vissa saker och skriva något fint på baksidan av fotot istället för att ha kvar saken rent fysiskt?
 • Låt behovet styra. Allvarligt talat - hur ofta använder du skorna, hur ofta lyssnar du på skivorna, hur ofta använder du den där klockan på nattduksbordet? Låt dina faktiska behov vara domare och välja vad som ska stanna och vad som ska rensas ut.
 • Förvaring - en ickefråga. Smart förvaring, så löser du förvaringen i hallen, så förvarar du dina saker och så vidare. Ordet förvaring är ytterst gångbart idag, men få tänker på att man kanske inte behöver fästa lika stor vikt på den frågan om man rensar med jämna mellanrum. Istället för att köpa smarta - dyra - lösningar för förvaring på IKEA så kanske det är lättare att plocka bort kläder och saker så att allt viktigt och väsentligt får plats? Som sagt, tänk lite utanför boxen och du har mycket att vinna. Både för trivseln och rent ekonomiskt. Lycka till!

Företag som behöver rensa upp på liknande vis kan antlita en professionel aktör som http://www.inventia.se

Så bör hemtjänsten städa bostaden

2 sep 2019

Det klagas mycket på hemtjänsten numera. Många tänker att de som kommer från hemtjänsten, inte har så många andra att gå hem till och hjälpa. Tyvärr kan det hända att hemtjänsten har väldigt mycket att göra och har många att ta hand om. Det gör att de inte kan vara så länge på varje vårdmottagare, som de kanske borde vara. Många som bor hemma, är sjuka eller skröpliga och klarar sig inte hemma själva. I värsta fall hinner inte hemtjänsten med det som de egentligen borde göra. Ibland kan de hinna med det som de ska hinna med och det är då tillfredsställande både för den som arbetar inom hemtjänsten och för dem som är vårdmottagare.

Detta borde en hemtjänst hinna göra hos var och en

 • Göra kaffe och socialisera
 • Diska
 • Handla mat en gång i veckan och tillaga den
 • Städa undan i kök och badrum
 • Hjälpa vårdmottagare med förberedelser med middag
 • Tvätta och vika tvätt

Om alla som arbetar inom hemtjänsten hann med detta hos var och en, skulle både patienter och de inom hemtjänsten skulle både vårdmottagare och personalen vara nöjda. Det som är viktigt, men som sällan hinns med, är att de som bor hemma får sällskap. Man bör sätta sig ner och prata med vårdmottagarna. Detta är mycket viktigt då personalen på så sätt får den information som är viktig för vårdmottagare. Får personalen rätt information, kan hemtjänsten anpassa sin tjänst efter vad vårdmottagaren behöver.

En gång i månaden bör bostaden storstädas

Kök och badrum bör städas regelbundet när hemtjänsten är hemma hos de boende. Det innebär att personalen tar hand om disk, rengöring av diskbänk, spis, vägg och arbetsbänk. I badrummet bör personalen rengöra handfat, toalettstol och badkar. En gång i månaden bör personalen storstäda hela bostaden. Då kan det hända att personalen inte hinner handla mat, då bör någon annan i personalen utföra de tjänsterna. Är man fler den gång i månaden som bostaden ska städas, hinner vårdmottagaren får sin behov tillfredsställda. När man storstädar bör bostadens fönster tvättas. Vardagsrum och sovrum särskilt rengöras, lakan och alla bordsdukar tvättas. Kök och badrum blir rengjorda, golv och väggar blir rengjorda. Allt i bostaden blir då rengjort. Golven blir moppade och bonade om de är av trä. Dessutom bör vårdmottagaren få all tvätt ren och vikt den dagen. Då bör hemtjänsten hinna med allt annat de andra dagarna om vårdmottagaren får en storstädning en gång i månaden. Här kan du läsa mer: http://www.proffssyster.se/tjanster.

Ta kontorsstädningen till nya höjder

30 jun 2019

Vad kan man göra för att ett kontor ska bli så trivsamt som möjligt? Det är ju viktigt för arbetsgivaren att de som arbetar på företaget faktiskt trivs och kan göra sitt bästa av varje arbetsdag. Varje arbetsdag innebär ju nya pengar, om man har en duktig personalgrupp, vill säga. Därför är en arbetsplats mycket viktig, eftersom det är dig personalen kommer och ska prestera varje dag. Enligt Arbetsmiljöverket är det två saker som är viktiga när det kommer till arbetsmiljö; både den fysiska och den psykiska.

Så bör ett kontor fungera

Den psykiska miljön är lika viktig som den fysiska; att arbetsmiljön är optimal. Ingen ska behöva känna sig utanför, det är viktigt att alla som vill och kan arbeta på jobbet känner sig inkluderade. Det är så man får folk att trivas på jobbet – den som trivs på jobbet jobbar bättre. Det sägs till och med att om man blir kär på jobbet, jobbar man bättre. På samma sätt är det om alla som jobbar på samma arbetsplats trivs med varandra, då jobbar man också bättre. Ingen ska behöva bli mobbad på arbetsplatsen. Det är ju en plats där arbetstagaren spenderar en stor del av sitt liv.

Så bör ett kontor se ut

Den som ska trivas på arbetsplatsen bör enligt Arbetsmiljöverket, ha tillräckligt med ljus, ergonomiska arbetsstolar och skrivbord. Här är det viktigt med skrivbord som kan anpassas till att stå upp och arbeta. Liksom att kunna sitta i ergonomiska stolar (om man sitter mycket). Andra viktiga faktorer är bra ventilering. Tillräckligt varmt på vintrarna och tillräckligt svalt på somrarna. En annan viktig faktor som många inte tänker på är att till exempel en kontorsstädning i Norrtälje ska vara tillräckligt bra.

Anlita städfirma för kontorsstädningen

Har man till exempel sitt kontor i Norrtäljetrakten kan man googla "kontorsstädning Norrtälje" för att hitta en städfirma där. Eftersom man betalar för resorna till och från kontoret är det bästa att man hittar en städfirma som finns lokalt på plats så att inte resorna blir så dyra. Välj en städfirma som har bra referenser och som utför kontorsstädningen på allra bästa sätt och är noggranna. Sedan är det ju bra om man anlitar en städfirma som själva tar ansvar för sin personal, och till exempel har kollektivavtal, ansvarsförsäkring och är miljömedvetna och enbart använder sig av miljövänliga rengöringsmedel och tänker på klimatet och inte bara envänder starka kemikalier. Det som inte är bra för miljön är också bra för dem som är allergiska. Bra, eller hur?

Anlita städhjälp

5 jun 2019

Allt fler upptäcker hur skönt det är att slippa städa själv och istället be än seriös städfirma sköta städningen. Det är tungt och tidskrävande att städa ett hem varje vecka, samtidigt som man ska hinna med familjen, aktiviteter och annat som hör livet till. Sedan är det inte alla människor som rent fysiskt orkar att städa. Det kan var olika handikapp eller hög ålder som spelar in. 

Leta upp en seriös städfirma

På internet kan man lätt hitta ett stort antal företag som erbjuder alla sorters städtjänster. Ett av alla dessa städföretag är Anettes Allservice som har många nöjda kunder och hög servicenivå. Man kan kontakta flera för offerter och jämför pris och villkor för att hitta en passande aktör. Idag har alla seriösa städfirmor licenser och certifikat vilket gör att det är tryggt och säkert att använda sig av städhjälp.

RUT-avdrag för husshållsnära tjänster

Man kan med fördel använda sig av det omåttligt populära RUT-avdraget som innebär att man får dra av 50 % av arbetskostnaden. Kravet är att man är över 18 år och gäller maximalt för avdrag på 25 000 kr för personer som är 18-65 år. För personer över 65 år är taket 50 000 kr. 

Vad kan en städfirma erbjuda?

Dagens städfirmor kan erbjuda alla möjliga tjänster inom städning. Det kan handla om städning vid speciella tillfällen som till exempel högtider eller fester, abonnemangsstädning, städning av källare och garage, flyttstädning och städning av kontor och industrier.

Kort sagt gör städfirmorna det du ber om. En abonnemangsstädning är mycket populärt och innebär att man gör en avtal med städfirman om kontinuerlig hemstädning eller kontorsstädning. Det ger såklart ett lägre pris per gång än en vanlig städning. Man gör upp om vad som ska städas och vid vilka tillfällen städningen ska ske.

Tryggt att anlita städning

Vissa människor är lite tveksamma till tanken att släppa in främmande människor i sitt hem. Men det beöhvar man inte vara. De har noggranna och säkra rutiner för nycklar och koder och skriver alltid på ett sekretessavtal. Alla städare har ansvarsförsäkring och bolagen erbjuder alltid en städgaranti som gör att man kan vara lugn. Det går att begära att man alltdi får samma städare vid varje städtillfälle om man tycker det känns tryggt att veta vem som städar. det går att skräddarsy städningen så att det städas till exempel varje torsdag eller varannan onsdag. Tänk vad skönt att veta att bostaden alltid är ren och fräsch. Det är smidigt att få det städat när man inte ens är hemma.

 

 

Städning av stora garage

27 maj 2019

Garage och framför allt stora garage som till exempel parkeringsgarage blir hårt smutsade av smustiga bilar. Avgaser, smuts, regnvatten och vägsalt gör garagen snabbt blir smutsiga. Smutsen kan också göra att brunnar blir igensatta med eventuell översvämning som följd.

Det är ett tufft arbete att hålla rent i ett garage, framför allt stora sådana. Parkeringsgarage på köpcentrum och gallerior som tusentals bilar parkerar i varje dag har speciellt svårt att hålla rena.

Stora garageutrymmen är väldigt svårt att hålla rena och fräscha på egen hand om man inte har sopmaskiner och liknande. Ofräscha parkeringsplatser, oavsett om det är inne i garage eller utomhus ger ett dåligt intryck och kan skrämma iväg kunder på till exemplel köpcentrum.

Professionell städning av garage

Det finns företag som har nischat sig på att städa garage. Dessa städbolag är experter på stora garageytor och hur man mest effektivt håller dessa rena och fräscha. Man sopar och skurar det hårt smutsiga golvet med speciella maskiner och metoder.

Man ser till att väggar, tak och pelare är rena och fräscha. Man plockar bort skräp och tömmer papperskorgar. Eventuellt igenstoppade brunnar rensas.

Man kan också få hjälp och service med belysning. Garage blir snabbt osäkra med trasig belysning.

Abonnemangsstädning av garage

Det rekommenderas att anlita någon som ansvarar för städningen i parkeringsgarage. Det blir såklart billigare om man bokar in kontinuerlig städning på fasta dagar. Då vet man att garaget eller parkeringsplatsen alltid är i toppskick. Städningen kan göras tidig morgon eller kväll för att inte störa mer än nödvändigt. Regelbunden städning och underhåll av garage och parkeringsplatser inomhus ger självfallet en längre livslängd. 

Professionell städning med effektiva maskiner gör golvet skinande rent. Det ger ett trevligt intryck. 

Rent i det privat garaget 

Även hemma i det egna garaget blir det smutsigt snabbt. Se till att sopa av golvet kontinuerligt och släng skräp, stort som smått. Torka bort oljefläckar och annat innan det fastnar för gott. Passa även på att slänga saker och annat som inte används på återvinningen. Köp lådor och annan förvaring till lösa föremål. Släng saker som inte används.

Garaget behöver faktiskt inte vara smutsigt och rörigt. Det blir mycket trevligare om man håller efter det. Varför inte måla om lite och göra det fint. När det är ordning i garaget så har man lättare att hitta det man söker och minskar risken att saker går sönder. Passa även på att skura golvet efter vintern så det är fint till sommarhalvåret.

Smutsiga fönster?

23 maj 2019

Våra fönster utsetts för mycket smuts, insekter, regn och snö och blir som allt annat smutsiga med tiden. Även invändigt blir det lätt fingeravtryck och andra märken av smuts och fett, framför allt om man har barn.

Och med tanke på att själv idén med fönster är att man ska titta ut och få in ljus så krävs det att de är rena och fräscha. Men så är inte alltid fallet som alla vet. Det är tidskrävande och ganska tungt att putsa fönster. Smutsiga fönster ger ett ganska trist intryck av hela bostaden. Ljuset påverkas och smuts och ränder blir lätt synliga.

Om man inte har fönsterputsmedel är det faktiskt mycket enkelt att göra eget. Man behöver bara 5 dl varmt vatten, några droppar diskmedel och en kapsyl ättika så är det klart. Praktiskt taget gratis. Det man behöver en bra fönsterskapa och en handduk osm inte luddar. Sedan är det bara att sätta igång.

Hur putsar man ett fönster bäst?

För att slippa fula ränder måste skrapan vara hel och utan hack. Annars blir det säkerligen fula ränder. För att få ett perfekt resultat behöver man helst en duk av mikrofiber för att torka skrapen efter skrapningarna. Sedan ska man spraya rejält med putsmedel och gnugga noggrant med trasan. Ta inte för lite.

Sedan ska man dra skrapan uppifrån och nedåt. Torka av skrapan med mikrofiberduken efter varje skrapning. Fettfläckar tar man enkelt bort med en trasa med putsmedel. Tidningspapper är effektivt om man vill få lite extra blänk. 

Professionell putsning av fönster

Men många har inte tid eller ork att putsa sina fönster. Andra tycker inte heller att det blir tillräckligt rent. Fler och fler tar hjälp medd fönsterputsningen av ett erfaret städbolag. Då får man skinande rena fönster utan ansträngning.

Om man även använder sig av RUT-avdraget kostar det inte heller så mycket pengar. Man får då hela 50 % nedsatt pris direkt på fakturan. Det enda kriteriet är att man är över 18 år och bosatt i Sverige. Man kan maximalt från 25 000 kr per år och person upp till 65 år fyllda. För personer över 65 år är summan 50 000 kr. All kontakt med skatteverket sköts av firman.

Dagens fönsterputsare är utbildade och kunniga i sitt arbete. Det blir garanterat rena och fräscha fönster i bostaden. I och med efterfrågan så har städbranschen blivit mycket seriös med bra villkor och löser och omsätter årligen miljarder. Anlita aldrig svart arbetskraft!

Hur kan ett städföretag ha nytta av sökmotoroptimering?

10 maj 2019

Är du intresserad av att veta hur du kan få ditt städföretag att synas högre upp på Google? Kanske har du undrat över hur vissa av konkurrenterna gör för att alltid synas i toppen av sökresultaten och därigenom locka till sig mängder av kunder. Sanningen är att det finns en teknik för att lyckas med detta, och den heter sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering är en företeelse som blir alltmer vanlig, och för ett företag som vill synas på nätet är sökmotoroptimering numera ett måste.

De riktiga sökresultaten är det intressanta

Det är viktigt att skilja på betalda Googleannonser, så kallade adwords, och de organiska sökresultaten. När man gör en Googlesökning får man först upp ett antal annonser baserade på sökordet. Dessa är reklam, på samma sätt som banners som poppar upp när du besöker en vanlig hemsida. De betraktas vanligtvis inte heller som lika relevanta av den som söker, utan de flesta brukar snabbt scrolla förbi dem för att nå fram till det man anser vara mest relevant: de organiska sökresultaten.

De organiska sökresultaten är anledningen till att folk söker på Google. När man söker efter en vara eller tjänst, som till exempel städning i det område man bor i, så vill man så klart ha fram den hemsida som har det mest relevanta innehållet utifrån det man söker på. Undersökningar har visat att folk litar betydligt mer på sökmotorer, och framför allt Google, än på traditionella medier.

Hur rankar man högt på Google?

Hur gör då Google för att bedöma vilka sidor som har det mest relevanta innehållet? Ja, sanningen är att det varierar, och vilka algoritmer som Google för tillfället använder sig av är det mycket få som vet. Men generellt kan sägas att Google ständigt söker igenom nätet och sorterar, indexerar, innehållet. Detta gör sökmotorn genom att titta på vad sidan har för titel, beskrivning och metadata. Man tittar också på hur många länkar som pekar till sidan, samt hur mycket och kvalitativt innehåll en sida har. En sida som nyligen är uppdaterad rankas högre än en där innehållet inte uppdaterats på länge. Att en sida rankade högt på Google för ett par månader sedan innebär alltså inte att den ligger högt idag.

Mer trafik ökar omsättningen

Sökmotoroptimering är att anpassa sin sidas innehåll utifrån dessa parametrar. Målet är att få fler kunder att hitta din hemsida genom att få den att hamna högt i Googles sökresultat för vissa sökord. För ett städföretag kan det till exempel vara ”hemstädning”, ”flyttstädning” eller liknande. Det gäller att hitta de ord som folk verkligen använder när de är ute efter att köpa en städtjänst. Bara ”städtips”, ”städa toan” och liknande är alltså mindre troliga att ge resultat än ”hjälp med flyttstädning”, ”städabonnemang” och liknande.

Om du lyckas fylla din sida med innehåll som Google anser vara relevant för sökordet, så kommer du att klättra på rankingen och du kommer att få fler kunder. Tänk på hur du själv använder Google. Du söker efter något, och hittar du det du letar efter på första sidan så är det säkert sällan du bläddrar vidare nedåt i sökresultaten. Företag som rankar högt på Google får mer trafik till sina sidor och, dessutom trafik från kunder som verkligen är redo att köpa en tjänst.

Läs mer om sökmotoroptimering på https://www.defiso.se/

När du behöver hemstädning i Örebro

1 maj 2019

Behöver du en hemstädning i Örebro? Det är stressigt som det är om man är en barnfamilj. Förut, var den ena hemma och (oftast) mannen åkte iväg till arbetet. Kvinnan hemma tog hand om barnen, om hemmet och städningen, matlagningen och var ett nav i familjen. Sedan kom kvinnofrigörelsen och hon slutade arbeta i hemmet. I stället försöker föräldrarna av idag dela på arbetet med barnen, med hemmet och städningen. Eftersom båda arbetar heltid, och dessutom arbetar dubbelt med barn och hem, blir det få tillfällen för dem att vara helt lediga. Detta vet alla som har eller har haft barn och som har stressat hem för att ta hand om barn och hem. 

Finns många bra tjänster man kan beställa

Det bästa man kan göra som dubbelarbetande barnfamilj är att anlita hjälp med hemstädning, tvätt, och annat som har med hemmet att göra, som att beställa inköp och hemkörning av mat och annat. Numera sitter man ju hemma och beställer kläder, skor och annat som man vill köpa. att då be en städfirma att komma och städa hemma hos en är en bra hjälp som man kan skaffa sig. Att beställa hemstädning är varken dyrt eller dumt. Tvärtom. Det är både bra och smart. Beställer man hemstädning, är man som privatperson med och ser till så att fler får arbete. Med hjälp av Rut-avdraget sänker man som privatperson priset på hemstädningen. Samtidigt ger man jobb till företag som arbetar inom Rut-avdragen.

Beställa hemstädning regelbundet

Börja med att googla "hemstädning Örebro" så att du får några förslag av Google på sådana som erbjuder hemstädning just i Örebro, om det är där som du bor och behöver hemstädningen. Annars skriver du in den ort där du bor, annars får du ju inte tag i någon städfirma där du behöver den. De flesta städfirmor som erbjuder hemstädning brukar även erbjuda storstädning (större städning och mer omfattande än hemstädningen), flyttstädning och annan form av städning. Inom ramen för Rut-avdragen kan man också beställa trädgårdsarbete, tvätt av hushållets tvätt, reparationer av vitvaror och service av IT-produkter och mycket annat.

Anlita en erfaren städfirma. Det är ingen dum idé att bestämma sig för en städfirma som har funnits länge, då det bevisar att städfirman inte är någon dagsslända som är väck i morgon och som inte är konkurshotad. De har säkert bra rutiner för sitt arbete och vana vid företagsamhet. Här kan du läsa mer.

Storstädning? Så här gör du

24 apr 2019

Ibland kan det vara svårt att hitta tiden som det krävs att städa. Har man fullt upp på sitt jobb, kan situationen hemma bli svår att hinna med. Antingen bör man städa varje dag lite grann, eller göra en storstädning en gång i månaden. Om det är länge sedan som man städade hemma kan det vara läge att göra en riktig storstädning. Är det svårt att veta i vilken ända man ska börja? Då kommer här några handfast tips på hur man kan börja.

1. Dags för att rengöra fönster? Du kommer att behöva en bra fönsterskrapa. De bästa är de i gummi. Du behöver en hink med vatten plus diskmedel eller såpa. Doppa först en mjuk svamp i hinken med vatten och rengöringsmedel. Rengör sedan fönster noggrant. Ta sedan fönsterskrapan och dra omlott på fönstret så att det inte blir ränder kvar av vattnet. Gör om det några gånger tills dina fönster är helt rena.

2. Om det är ett tag sedan som du rengjorde prydnadssaker och dina bokhyllor. Det lättaste brukar vara att flytta allt och sedan torka rent med en fuktad trasa och rengöringsmedel. Sedan torkar man av alla saker som man har flyttat och sedan flyttar dem till sin plats när man har torkat av allt damm. När du rengör TV:n eller datorskärmar är det ingen bra idé att använda vatten. Använd i stället en mikrotrasa, eller om du har glasögon, då kan du använda den trasan som du använder till glasögonen.

3. Dags att byta lakan i sängen? Dra av alla lakan och lägg dem i tvättkorgen. Sedan kan du dammsuga sängarna innan du lägger på nya lakan. Damma även av kuddar och täcken innan du lägger i nya lakan. Dem kan du skaka av på balkongen. Lika bra kan du även skaka av bordsdukar från balkongen. Det är bara mattor som du absolut inte bör skaka av på balkongen om du bor i ett flerfamiljshus.

4. Dags att städa i köket? Diska först alla disk som finns på diskbänken eller i diskhon. Sedan kan du fortsätta rengöra diskbänken och kaklet invid den. Rengör även arbetsbänk och köksläkt. Rengör även spis och ugn när du ändå städar i köket.

Till sist kan det vara läge att dammsuga alla golv. När det är klart kan du ta med en golvmopp. Blanda först vatten och rengöringsmedel i en hink. Den kan du skuffa runt till du har moppat alla golv. Kom ihåg att rengöra alla golvlister inna du är helt klar. 

Var det där jobbigt? Varför inte anlita en städfirma? Här kan du läsa mer.

Hur skulle ett ostädat kontor se ut?

17 apr 2019

De flesta tänker sällan på de saker som man har, förrän man mister dem. På liknande sätt brukar det vara med arbetsplatser. Har man alltid en arbetsplats som är ren och städad, så tänker man sällan på att det skulle kunna vara på annat sätt. Skulle det vara så att städaren någon gång blir sjuk och inte kan komma ut och göra sin kontorsstäd, ja då brukar det gå upp för kontorspersonalen vad det är som städaren gör; ser till så att kaoset på arbetsplatsen håller sig borta och att sopkorgarna är tömda, diskbänken inte svämmar över av disk, och att hushållspappret hotar att svämma över i toaletten och så vidare.

Viktigt med ett städat kontor

De flesta håller med om att det är mycket viktigt med ett städat kontor. Det gäller både för personalens trivsel. Trivs personalen kan de prestera mer och bättre, och vem vill ha personal som inte trivs? Då söker de sig till andra arbetsplatser. Om personalen inte trivs och inte gör något bra jobb då går det inte så bra för det företaget. Skulle det komma kunder på besök och ser ett ostädat och smutsigt kontor, då tänker kunderna att det inte är något bra företag. För många tänker att ett företag som inte har någon ordning på sina saker på kontoret säkerligen inte har någon ordning på sin ekonomi eller sina produkter eller tjänster. Och då är risken stor att de vänder sig till ett annat företag eller till och med till konkurrenten. Och det skulle inte vara någon bra sak för företaget.

Städade kontor ger bättre arbetsmiljö

Nu är det ju inte bara för kundernas skull som man bör ha ett städat kontor. Det är även för personalens bästa, så att de har en så bra arbetsmiljö som möjligt. Personalen bör ha de bästa förutsättningarna för att göra ett så bra arbete som möjligt. Då bör de ha en städad och ren arbetsplats. Helst bör de även ha så ljust som det bara går att ha. De bör ha en lugn och inspirerande arbetsmiljö så att de kan arbeta i lugn och ro. Vidare bör de ha en bra inomhusluft med bra ventiler så att de kan få syrerik luft så länge det bara går. Sedan bör de ha inspirerande omgivning, om det är så att de ska vara kreativa. Då behöver de en kreativ miljö, kanske med inspirerande färger, som till exempel rött, som får igång oss människor.

Dagen som du behöver fönsterputs i Sollentuna

2 apr 2019

Behöver du putsa dina fönster och råkar bo i Sollentuna? Du kanske arbetar heltid, och har ungar där hemma som tar upp nästan all din fritid? Då är det inte konstigt alls om du inte hinner med resten av det som det innebär att ha familj, och bor i Sollentuna. Här tänker vi ju på fönsterputs, sådant som oftast blir lidande när man har en hel villa att ta hand om. Har man inte tiden som räcker till detta, kan man alltid anlita fönsterputs – enskilt. Ja, man kan faktiskt bara beställa en enda tjänst som fönsterputs, på samma sätt som man beställer flyttstädning, storstädning eller någon annan tjänst som man kan behöva få där hemma.

Inte dyrt att beställa hem fönsterputs

Om man jämför med resultatet är det inte dyrt att beställa fönsterputs. Om du får hem någon som kan putsa fönster så att de blir skinande rena, är det värt varenda krona. Med möjligheten att dra av på Rut-avdraget får du råd med det och mycket annat som man kan behöva om man är stressad och trött av sitt heltidsarbete samtidigt som man har en familj som man kanske måste ta hand om. Denna fönsterputs-tjänst passar också bra till alla äldre personer som kanske inte ska sträcka sina händer och armar över huvudet. Det är just de rörelser som är farliga om man till exempel har hjärtproblem.

Många fördelar med att anlita fönsterputs

Då är det bättre att de unga får möjlighet att tjäna lite pengar på att komma hem till både stressade barnfamiljer och till äldre personer som inte bör eller kan tvätta fönster på egen hand. Om man väljer att beställa hem fönsterputs ser man också till att hålla samhällsekonomin i gång. Vi har ju en del unga som kanske är studietrötta och som inte vill studera långa studier på högskola eller universitet. Vi har också många som är nyinflyttade från något krigsdrabbat land som inte kan språket så bra och som behöver och längtar efter att få komma in i det svenska samhället och som behöver ett arbete där det inte krävs svenska kunskaper. Dem kan man anlita för en fönsterputs där hemma. På det sättet underlättar man för de företag som vill ta in personal som klarar av en fönsterputs.

Finns företag i Sollentuna som erbjuder just fönsterputs. Läs mer här om du bor i Sollentuna och behöver fönsterputs i Sollentuna.

← Äldre inlägg