Blogg

Skapa tid, minska stress, be om hjälp

20 feb 2020

Finns det något lyxigare än att ha någon annan som kommer hem till dig och städar. Bara undrar! Att komma hem en fredag, hitta hemmet skinande rent och väldoftande. Du är redo att börja helgen!

Idag när kraven på oss har blivit högre och förväntningarna på oss själva ska man bara inte tala om. Man ska vara arbetskraft, förälder, partner och så oändligt mycket mera. Alla drar i oss från olika håll och tiden verkar inte alls att räcka till. Men tack och lov så har vi i dessa nya tiderna fått ett nytt avdrag som heter RUT avdrag. En hjälp till alla oss som känner att vi inte räcker till i de vardagliga livet.

Vilka tjänster tillhandahåller städfirmor i ditt hem

Det mesta när det kommer till att hålla rent. Allt ingår inte med självklarhet men mycket kan läggas till mot en extra kostnad som man kommer överens om. Men det vanliga som att damma och dammsuga. Torka av bänkytor, tömma papperskorgar. Städa kyl, frys och ugn andra vanliga sysslor. Man får givetvis gå igenom med städfirman då det kan skilja sig från företag till företag. Vissa har en mängd olika tjänster som man kan lägga till. Några exempel är att putsa fönster. Vattna blommorna om du ska åka bort. Hjälp med disk och tvätt kan även det gå att få mot extra kostnad. Visst låter det underbart. Så mycket tid som kan sparas på att låta någon annan göra jobbet. Tid att göra det som man värdesätter högst. Tid som man kan tillbringa med familj och vänner.

Vid vilka andra tillfällen i livet kan man behöva hjälp av en städfirma

Det kan finnas flera tillfällen då man behöver hjälp med mera än bara den vardagliga städningen. Ett exempel kan vara till jul. Man kanske vill göra det extra fint när familjen kommer på besök. Kanske man ska hyra ut sin lägenhet och vill försäkra sig om att den är ren och fin när hyresgästerna kommer. Det kanske helt enkelt är så att man ska flytta och vi vet ju alla va trist det är att städa ur en lägenhet som man ska lämna. Då är det mycket roligare att lägga energi på allt det nya. Så är det ju, som nämnts tidigare, den årliga putsen av alla fönster. Viktigt är att komma att ha bra städgrejor hemma. Vi vill ju behålla städpersonalen länge. Vi rekommenderar denna webbsida: https://www.hemstädningnacka.se

Fräscha dofter hemma

17 feb 2020

Upplevelsen av att det är rent runt dig. Den påverkar alla sinnen och är en välkommen känsla hemma och på jobbet. Dessutom värderas den i pengar. Därför är rengörning viktigare än du tror.

Dofter är viktigare än vi tror. Vi reagerar omedvetet på frukostkaffet, nyklippta gräsmattan eller tvätten som torkat i solen. De subtila signalerna får oss att må gott. Omedvetet blev det en bra början på dagen, eller en stund med frisk luft som piggade upp. Nästan utan kostnad. Givetvis kan det också vara tvärtom. Hunden som rusar in regnvåt, räkskalen från igårkväll i kökssoporna eller träningskläderna som blev kvar på badrumsgolvet. Känslan av att bara vilja vända i dörren och strunta i alltihop. Det är ganska enkelt att vända den till något positivt med professionell städning. Bäst är om du hittar någon du får en lång relation till. Någon som har utbildad personal som återkommer, som rengör miljövänligt och har lång erfarenhet av olika typer av lokaler och förutsättningar.

Fräscht på jobbet

Samma sak gäller givetvis på jobbet. En basal nivå av renlighet är något alla förväntar sig. Om dammet ligger tjockt över tangentbordet eller den gemensamma toaletten luktar illa, så sänks arbetsmoralen. Den här störningen är verkligen inte välkommen. Du och dina kollegor har viktigare saker att tänka på. Vilket är helt i sin ordning och det är vad ni får betalt för. Och om arbetsplatsen har en fungerande lokalvård är det knappast någon som reagerar. Att sköta städning är ofta en ganska otacksam uppgift. Den ska bara flyta på och det är endast avvikelser som får uppmärksamhet. Gör vardagen roligare genom att bli kompis med den som städar runt dig. Tillsammans förbättrar ni arbetsmiljön som ni delar.

Fräscht i trappuppgången

Om du har investerat i en bostadsrätt eller är hyresgäst vill du ha valuta för pengarna. Det ska vara ordning och reda. Återkommande underhåll sker naturligtvis men framförallt en fungerande trappstädning och fönsterputsning. Vem vill bjuda hem folk när det är snuskigt i hiss eller uppgång? Vad händer med värdet på huset? Hur presenterar du ditt objekt vid försäljning? Det finns olika sätt att påverka detta. Ta kontakt med föreningens styrelse eller med fastighetsägaren. Påpeka att du ser ett problem som faktiskt är enkelt att lösa. Bara att begära hem offerter från traktens städfirmor. Ställ samman vad som är prioriterat och hitta en väg framåt. Ställ tydliga krav och diskutera pris, schema, garantier och andra förutsättningar.

Låt hemstädning förbättra ditt liv

14 feb 2020

Börjar det kännas trångt hemma? Stöd med städningen kan öka trivseln. Tjänsterna skräddarsys efter dina behov. Prioritera kunniga och pålitliga medarbetare när du skaffar hjälp.

Har du skaffat hund? Kanske blivit sambo eller fått barn? För de flesta människor är sådana händelser viktiga och ibland avgörande. Men även roliga och efterlängtade saker kommer med nya krav på din uppmärksamhet. Inte minst när utrymmet ska delas med andra. Saker du aldrig tänkt på tidigare får betydelse. Varför är det tandkräm på badrumsspegeln? Hundhår i soffan? Hur kommer det sig att en liten bebis behöver så mycket plats? Naturligtvis har du förberett dig så gott du kan. Du har läst på och kollat instruktionsfilmer. Pratat med vänner och bekanta. I slutänden är det dock så att det är du som bestämmer i ditt hem. Om det som stör dig har med ordning och reda att göra, ta hjälp av någon som kan det här med att städa hem. Ni kommer överens om detaljerna utifrån din önskelista.

Nystrukna skjortor

Behoven varierar. Mellan olika personer men också genom livet. Ibland måste man lägga mycket tid på jobbet och karriären, i andra lägen finns tid för hobbys eller familj. Oavsett så påverkar de flesta aktiviteterna din hub, ditt hem, där du åtminstone mellanlandar då och då. I de lägena vill du inte mötas av gammal mjölk i kylen och enorma tvätthögar i badrummet. Under arbetsintensiva personer behöver du kanske inte bara lokalvård utan även hjälp med tvätt och strykning. Det går att lösa. Du kan vara en stjärna på affärer, kundkontakter eller start-ups. Komplettera det med någon som är en fantom på att hålla garderoben fräsch. Alla blir nöjda. Dessutom är ROT-avdraget redan gjort när du betalar. En högre livskvalitet väntar runt hörnet.

Gladare vardag

Det är en oslagbar känsla att komma hem till en nystädad lya. Du kan bo stort eller smått, men en omgivning som är väldoftande och hygienisk adderar till trivseln. Dessutom slipper du eventuell skam för planeten, för du kan välja en leverantör som självklart följer lagar och regler för de anställda, men som också använder miljövänliga produkter. Du bestämmer hur du vill göra med städmaterial och kemikalier. Använda egna eller skaffa en prenumeration där de körs hem till din dörr. Boka ett fritt hembesök för att gå igenom hur du vill ha det och vilka tjänster du vill inkludera. Om bara några veckor kan du träda in i ett glänsande hem. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.hemstädninguppsala.se

Hur kan man använda miljövänlig rengöring

11 feb 2020

Miljövänlig rengöring - vågar man välja det? Blir det lika bra resultat utan miljöfarliga kemikalier? Vi berättar om hur man kan rengöra utan miljöpåverkan.

Längs hyllorna i en vanlig affär står en mängd produkter i färgglada förpackningar. Alla lovar mycket - att de är supereffektiva och att alla fläckar försvinner. Det är klart att det lockar. Den enkla vägen. Men faktum är att det inte behöver vara svårare om man väljer produkter med mindre eller ingen miljöpåverkan. Idag finns det en hel del medel som är märkta med olika miljösymboler. De är ofta lite mindre anspråkslösa och inte lika färgglada. Men många gånger är de lika effektiva. Det kan vara diskmedel, tvättmedel och rengöringsmedel som dessutom är förpackade på ett skonsammare sätt. Många kedjor på nätet är specialiserade på miljövänliga produkter och har valt ut bra och hållbara medel till sitt sortiment. Prova exempelvis galltvål på svårare fläckar och tvätta sedan i maskin med tvättnötter. Tvättnötter innehåller ett tvålämne som frigörs vid tvätt. De här produkterna är från naturen och biologiskt nedbrytbara.

En glad kvinna

Hur gjorde man förr?

Ibland tänker man att allt är bättre idag. Utvecklingen går framåt, nya landvinningar, nya uppfinningar, och effektivare metoder. I många fall stämmer det. Men på en del områden har utvecklingen gått ut över vår livsmiljö. Till exempel när starka miljöfarliga kemikalier används för att effektivt rengöra våra hem, våra kläder, bilar och annat. En tankevurpa är att man faktiskt var lika mån förr och hade samma krav på renhet som vi har idag. De var uppfinningsrika redan då. Man använde ofta ingredienser från naturen, förädlade dem och de fungerar än idag. Såpa, björkaska och hemgjorda tvålar.

Blir det lika rent som med “vanliga rengöringsmedel”?

Många frågar sig hur rent det blir med miljövänliga alternativ. Svaret blir faktiskt att det blir lika rent. I alla utrymmen där man använder kemikalier av olika slag, går det precis lika bra med vanlig såpa, utvunnen av tallolja eller linolja. I badrum, kök och andra utrymmen fungerar det utmärkt. Doftar gott gör det också. Kalkavlagringar kan man testa att ta bort med citron. Syran i citronen löser upp kalken och fungerar lika bra som starkare kemikalier. Bikarbonat, eller bakpulver kan användas till all möjlig rengöring. Till exempel av spisen i köket. Man kan också välja material som inte kräver starka kemikalier för att bli rena. Rena naturmaterial, blir som regel helt rena med miljövänlig rengöring. När det gäller kläder kan man gärna vädra mer, än att tvätta ofta.

Få tag i städfirma i Östhammar?

9 feb 2020

Är du i stort behov av att få tag i en städfirma i Östhammar, eller i någon annan del av Upplands län? Det finns olika stätjänster som man kan behöva få tillgodosedda av någon bra städfirma i Uppland. Här går vi igenom vilka olika städtjänster som man kan behöva anlita, om man är privatperson eller som företag, med kontor eller på en byggarbetsplats.

Hemstädning, storstädning, fönsterputs eller liknande är städtjänster som man kan behöva anlita en städfirma för att få det rent och fint hemma. Ska man ha ett större kalas, fest, jubileum eller liknande kan man behöva få en riktigt stor och genomgående städning hemma. Man vill ju ändå passa på att visa upp sitt hem när man får så många gäster.

Städning för hemmet

Är man stressad av arbete, eller har småbarn eller inte orkar ta hand om hemmet som man gjorde förr, kan man alltid få anlita en städfirma för hemstädning, eller storstädning. Hemstädningen kan man be om återkommande städning. Beroende på hur stort hem man har, kommer det att kosta olika mycket. Oftast betalar man per kvadratmeter, men det finns även städfirmor som tar betalt per timme. Men det är lite svårt att betala per timme, då städarna är olika och en del är snabba på att städa och andra är inte lika snabba. Då kan man be om fast pris i stället.

Städning för företag

Har man ett kontor som behöver städning regelbundet, så kan man anlita en städfirma för det. Det är väldigt viktigt att få ett städat kontor, för personalens skull. Ingen mår bra av en omgivning som är smutsig, kaosartad och oren. Vi människor behöver ordning och reda, vi mår bra när saker ligger på de ställen där de ska stå. Allt skräp ska i papperskorgar, smutsdisken ska vara i diskmaskinen, och den rena disken på sin plats i köksskåpen, allt papper i kopiatorn. Arbetar man inte på kontor, utan på en byggarbetsplats, kan man även där behöva ordning och reda i allra högsta grad. När man bygger, blir det en massa bråte som blir kvar, sågspån, skruvar, spikar, kablar som har kapats, och mycket annat som behöver städas. 

Städfirma håller arbetsplatsen städad

Det är bra att det faktiskt finns städfirmor som kan komma ut till arbetsplatsen och hålla ordning på den. Antingen tar man in städfirman under tiden som man arbetar så att arbetsplatsen är ren och fin medan man arbetar, eller så tar man in städfirman när arbetet är klart, så att man lämnar den fin och städad.

Ta hjälp med städning i Nacka

4 feb 2020

Är du trött på att behöva städa efter en lång dag på jobbet? Blir det helt enkelt inte bra nog? Anställ då istället en firma för att ta hand om din städning i Nacka på ett professionellt sätt.

Att städa är något som behövs göra ofta, men som kan vara svårt att få till i vår upptagna vardag. Det finns så mycket du måste göra varje dag, och att städa kommer inte alltid först. Det finns ett sätt att ordna detta utan att lägga till mer stress i din vardag. Du kan istället anställa en städfirma för att hjälpa dig med din städning i Nacka. Inte längre kommer du hem till ett stökigt hem eller ett stökigt kontor. Att anställa en städfirma är utan tvekan en investering. Det gör inte enbart huset mer hälsosamt, utan också mer trivsamt. Ingen vill vara i en stökig miljö allt för länge. Det är lätt att bli både sjuk och deprimerad i en stökig miljö.

Vad kan en städfirma hjälpa dig med?

En städfirma kan hjälpa dig med en rad olika tjänster beroende på vilka dina unika behov är. Du kan själv välja hur ofta du vill att firman ska komma ut, om det enbart är en gång eller återkommande städning. Vid hemstädning och kontorsstädning är det bäst att anställa återkommande städning, minst 2 gånger i veckan för det bästa resultatet.

  • Hemstädning
  • Storstädning
  • Flyttstädning
  • Kontorstädning
  • Trappstädning
  • Fönsterputsning
  • Tvätta

Det finns självklart mycket mer en städfirma kan hjälpa dig med, det är bara att fråga vad för tjänster de erbjuder. För att hitta den bästa firman för dig kontakta gärna några olika firmor för att få olika offerts. Glöm heller inte bort att läsa igenom olika recensioner från tidigare kunder. För privatpersoner gäller även RUT-avdraget vid städning, och detta gäller upp till 50 000 kronor per år och person i hushållet.

Fördelar med professionell städning

Att anställa städhjälp kommer med många fördelar. Inte enbart slipper du själv att städa efter en lång dag på jobbet, det blir också utfört på ett professionellt sätt. Städa är ett tufft jobb som kräver mycket förkunskap. Det är inte enbart att torka lite golv eller att dammsuga för att det ska bli ordentligt rent. En städfirma har den rätta kunskapen och materialet för att utföra ett professionellt arbete. De flesta städfirmor använder sig dessutom enbart av miljövänligt städmaterial. Materialet är inte enbart bra för miljön, utan även för dig eftersom de är allergivänliga.

Slippa städa – hitta städfirma i Örebro

29 jan 2020

Har du också tröttnat på att städa? Detta eviga sisyfosarbete – som aldrig tar slut. Ni vet stackars Sisyfos, en vanlig dödlig man som hade trotsat den mäktiga guden Zeus. Som straff för detta, dömdes Sisyfos att rulla en stor och tung sten uppför ett högt berg. Just som han har fått upp stenen på berget, ramlar den ner på andra sidan berget och han får börja om och om igen, och blir aldrig klar.

Om du också har tröttnat på att städa vecka efter vecka hemma, så kan man faktiskt anlita en städfirma som kommer hem till en och städar. På så sätt kan man istället göra andra saker, som är både roligare och mer meningsfullt. 

Inte tecken på lathet anlita en städfirma

Att anlita en städfirma som kommer hem till en och städar är inte tecken på ens lathet. Att be någon annan komma hem och städa hos en, gör att de som jobbar med städning, får mer arbete. Mer arbete, innebär fler som betalar skatt, och ju fler som betalar skatt desto bättre är det för hela samhällsekonomin. På så sätt är man med och bidrar till att samhället får in mer resurser. De som städar i städfirman vill säkert ha så många kunder som det bara är möjligt.

Anlita städfirma till särskilda tillfällen

Vill man inte anlita städfirma jämnt kan man i stället anlita städfirma vid särskilda tillfällen när man behöver göra annat. Då kan det handla om att man vill anlita en städfirma när man ska flytta, ska ha storstädning eller när man ska extra fint till julen, påsken, till något jubileum, eller när man ska ha visning av en bostad inför försäljning till exempel. Det kan ju hända att det uppkommer särskilda tillfällen då det är extra viktigt att det är städat och tipp-topp hemma. Då kan det vara bra att känna till vilka städfirmor som finns i närheten där man bor. 

Så hittar man städfirma i Örebro

Man kan ju börja med att fråga sina vänner och bekanta om de känner till någon städfirma som är bra och duktig och som man kan anlita. Om de inte känner till någon sådan, så kan man i stället googla "städfirma Örebro" så att man får några förslag av Googles sökmotor. De söker då igenom alla hemsidor som har angett att de erbjuder städning i Örebro. Sedan är det bara att ta kontakt och fråga om offert och referens. Lycka till!

Läs mer om städfirma som du kan få tag på i Örebro på: https://www.städfirmaörebro.se.

Söker du efter “flyttstädning Skellefteå”?

27 jan 2020

Är du i behov av flyttstädning? Ska du flytta från eller inom Skellefteå? Har du funderingar kring flyttstädning i Skellefteå? Här hittar hjälpsam information.

När man lämnar en lägenhet eller en bostad, är det brukligt att man flyttstädar. Det är regeln. Men i vissa fall kan man avtala bort städningen, exempelvis vid renoveringsbehov. Flyttstädning ska ske när man flyttar ut, så att man överlämnar bostaden till nästa hyresgäst eller ägare nystädad. Många firmor är specialiserade på just flyttstädning, som är mer omfattande än vanlig veckostädning. Den innebär nämligen städning av utrymmen som man oftast inte tänker på till vardags. Bakom köksspisen, skåpshyllor, tak och lister. Bostadens samtliga delar gås igenom. Förutsättningarna är också annorlunda. Det handlar om tömda rum och utrymmen. En flyttstädning ska besiktigas och godkännas.

Att sköta flyttstädningen själv

Självklart kan man flyttstäda själv. Om man är noggrann och kommer ihåg att gå över alla detaljer som ska ingå. Men man bör vara medveten om att det är ett omfattande arbete som i slutändan besiktigas. Det innebär att man kan bli tvungen att göra om städningen om man får bakläxa.

Känner man sig osäker kan man ta hjälp av en firma, som har rutin och erfarenhet. Vid flyttstädning använder man checklistor så att inget blir glömt. Behöver man anlita flyttstädning i Skellefteå finns ett antal firmor att välja bland. Kolla också med bekantskapskretsen för rekommendationer.

Lite att tänka på vid flyttstädning

Allt ska vara utflyttat ur bostaden. Om något ska vara kvar, kommer man överens om det med firman. Annars gäller tomma rum, tömda lådor och skåp. Dra fram saker som köksspis och liknande för att underlätta att komma åt bakom. Dra ut spikar och skruv från väggarna. Lämna kvar ljuskällor i taket. Dessa tas ner senare. Flyttfirmor åtar sig normalt inte att montera ner armatur och liknande. Se också till att det finns rinnande vatten i bostaden. När du ska boka, kolla om firman lämnar garanti på städningen. Kolla upp priset per kvadratmeter. För flyttstädning gäller dessutom RUT-avdrag. Boka i god tid, så att besiktning hinns med. Finns det extra utrymmen som garage eller liknande som man vill få hjälp med i städningen, ska man lägga till dem det i avtalet då dessa vanligtvis inte ingår. Fönsterputs är också något man kan behöva komma överens om. Är du mån om att städningen ska göras miljövänligt, hör efter om firman har “grön” profil.

När du behöver regelbunden städning

31 dec 2019

Finns det verkligen skillnader mellan olika städbolag? Städar de inte alla på likadant sätt? Kan det verkligen skilja sig åt så mycket mellan olika sätt att städa? Förmodligen skiljer sig inte just städningen åt så mycket. Det som kan skilja dem åt är städarna och vilken attityd som de har både till städningen och till sina kunder.

Det finns faktiskt de som inte städar särskilt bra. Det är på liknande sätt, som att vissa är duktiga på matlagning medan andra inte är det. Så med tanke på det vill man säkert välja den städfirma som har städare med duktiga städare med tanke på att alla städare kanske inte är så duktiga på att städa. Vissa städar ju på sätt så man knappt märker att det har varit någon städfirma på plats och städat. Och så vill man ju inte ha det, eller hur?

Vad kostar städfirman?

Det skiljer sig även åt vad de olika städfirmorna tar för priser. Tar de för lite betalt, kan man absolut misstänka att de är skumma och knappt betalar löner till städarna. Och så vill man ju heller inte ha det. Tänk om städfirman smugglar hit städare som knappt vet om sina egna rättigheter? Då kanske man riskerar att bli en del av ett helt sjukt system som utnyttjar stackars människor.

Är de miljömedvetna?

Man bör alltid ta reda på om städfirman är miljömedveten eller ej. Det är ju viktigt att de agerar och städar så miljömedvetet de bara kan och har koll på vilka rengöringsmedel som är miljövänliga och vilka som inte är det. Sedan väljer man ju naturligtvis de städfirmor som är miljövänliga.

Har de kollektivavtal?

Ett städbolag som är seriöst, vet att uppskatta sin främsta tillgång; städarna som arbetar där. Då bör de betala riktiga löner och ingå kollektivavtal, som ger städarna sjuklön, pension och semester. Som kund kan man budra till ett bra samhälle med bra villkor för dem som kommer hem till en och städar. Välj därför bara städbolag som har kollektivavtal så att städarna får den lön som de antagligen förtjänar. Då är man med och bidrar till ett bra samhälle och drägliga villkor för dem som kommer hem till en och städar hemma hos en.

Är du sugen på att anlita en städfirma för hemstädning hos dig i Nacka? Då kan du läsa mer om hemstädning som du kan få tag på i Nacka på: städningnacka.com

Håll rent i trapphuset

29 dec 2019

Det är av yttersta vikt att man håller sitt trapphus i gott skick. Många människor använder trapphus och hissar och det är viktigt att det är rent och fräscht. Både för den allmänna trivseln, men även för att inte skapa onödigt slitage och ur brandsynpunkt. Ett trapphus med mycket skräp kan fatta eld, men man måste också se ett trapphus som en nödutgång därför det måste vara rent och fräscht och lätt att ta sig ut.

Anlita ett städbolag för trappstädningen

Det rekommenderas att ta hjälp med trappstädningen. Då får man en professionell städning av städproffs som vet hur det går till och kan sluta oroa sig för det. Tillsammans kan man då skräddarsy ett upplägg som passar din fastighet och verksamhet bäst. Alla trapphus ser olika ut och städbolaget måste få reda på allt för att kunna planera städningen och tiden. Entrén måste också sätda och eventuella hissar likaså.

Självklart får man också ett bättre pris om man bokar in en kontinuerlig städning av trapphus, entré och hissar. 

När det är rent undviks onödigt slitage

När man ser till att ha ett städat och fräscht trapphus säkerställer man även att det int slits i onödan. Det ska inte ligga skräp och smuts som med tiden förstör golv och väggar. Men för den som har städat ett trapphus vet att det är tungt och tidskrävande. Det är ofta trånga utrymmen som kan vara svårt att rengöra. Städutrustningen ska bära trappa upp och trappa ner. 

Alla trappsteg städas, och alla våningsplan likaså. På varje våndingsplan eller i själva trapphuset finns det oftast fönster som också måste vara rena. Man sopar, dammsuger och skurar trappor och golv både för att det ska bli rent, men också för att människor inte ska ramla och slå sig. Om det sker olyckor på grund av bristfällig städning är fastighetsägaren ytterst ansvarig och det kan bli dyrt.

Inte bara trapporna ska städas

I bostadshus och i andra fastigheter finns det ofta hissar, dörrar, fönster och entréer som också blir smutsiga. Hissarna måste sopas och skuras för att se fräscha ut. Samma gäller hissens speglar. Nästan alla trapphus har fönster och mattor som blir hårt smutsade. Fönstren måste rengöras noga och mattorna måste skakas och evntuellt dammsugas. Entrén är såklart extra utsatt där människor kommer in med smutsiga skor.

Letar du efter ett seriöst städbolag för din trappstädning i Uppsala? Här kan du läsa mer och boka trappstädning: https://www.trappstädninguppsala.nu.

 

Är det dags för julstädning?

7 dec 2019

Är det dags för julstädningen nu? Vi har sedan gammalt med oss att vi vill ha en riktig storstädning när det ska firas jul. Hemmet ska skrubbas rent innan man kan gå in i julfirandet. Förr i tiden badade man ordentligt först vid jultid. Idag, har vi andra möjligheter att hålla rent hemma. Om inte annat så med en egen robotdammsugare som går där hemma och äter dammet.

Men det är ju inte tillräckligt när man vill fira jul. Då vill man gå igenom hela bostaden och se till så att allting är rent i alla vrår. Först när det skiner av renhet och det är ordning och reda på allting vill man gå in i det som man firar julen med. Är man osäker på hur man kan städa ur sin bostad ordentligt, kommer här ett städtips inför julfirandet.

Börja inifrån och ut 

Man kan börja städa med principen inifrån och ut. Det innebär bland annat att man börjar med att man städar garderober, förråd och allt som man vanligtvis stuvar undan längst in i skrubbar och skåp. Istället för att stuva in det kan man lika bra dra fram det och gå igenom vad som finns där och om det är värt att behålla ens. Se till att slänga och återvinna allt som går att återvinna. Varför inte börja i den garderob som är längst bort? Drar man fram det, blir det lätt jättestökigt. Men varför inte? När man väl har slängt över hälften är det sedan dags att torka rent i garderob och skåp och sedan ställa in allt som man vill ha kvar.

Gå vidare och städa alla garderober

Sedan går man vidare från garderob och till nästa och nästa. Sedan kan man gå igenom allt i badrumsskåp, köksskåp och i köksluckor. Sedan kan man gå igenom alla ens kläder och slänga, ge bort eller sälja det man inte vill ha eller kan ha på sig mer. När man sedan har gjort allt detta, är det bara att rengöra garderober, skåp och köksluckor med en ren trasa och rengöringsmedel.

Tvätta fönster och ta fram julsakerna

När allt det är gjort, kommer de flesta saker vara undanstuvade vid det här laget. Då kan man ta ner gardinerna och tvätta fönster. Sedan hänger man upp julgardiner, tar fram julsakerna och dekorerar hemma. Skaffar fram en gran och klär den. Behövs det städas utomhus? Behöver även trädgården städas? Då kan man ta bort nerfallna trädgrenar och annat skräp som ligger på marken. Verkar det där alldeles för jobbigt? Vill man hellre anlita städfirma för julstädningen? Läs mer om en städfirma i Linköping på: https://www.städfirmalinköping.nu.

Så kan du hitta hemstädning i Stockholm

10 nov 2019

Om du behöver en regelbunden städning i Stockholm, så kan man anlita en städfirma som kommer och utför den städningen åt en i ens bostad. Det finns kring 50-70 städfirmor som erbjuder hemstädning åt privatpersoner i Stockholm. Vilken ska man välja för att det ska bli bra?

Finns det många att välja mellan så vill man ju välja den som är bäst och vars arbete som man blir nöjd med. På förhand är det ganska svårt att veta vilka städare som är bra nog för att sköta om ens hemstädning.

Vilka kriterier är viktiga

Ska man välja någon som är duktig och pålitlig, bör man välja för det första någon som har F-skattsedel, annars blir Rut-avdraget ogiltigt. Sedan bör man välja någon som har goda referenser. Det är ju städare som ska komma hem till en och städa bland alla ens saker. Då kan man vilja veta att det är pålitliga människor som man släpper in till ens hem. De bör kriva under sekretessavtal, om att inte föra vidare det som de får reda på om en, var man bor, vilka privata ägodelar som man har och så vidare. Det är därför som referenser är viktiga.

Vad kostar det?

Vissa städföretag tar betalt per kvadratmeter. Det är ju stor skillnad på att arbeta i en bostad som är endast 50 kvadratmeter, och en som är närmare 200 kvadratmeter. Andra städbolag tar betalt för antal timmar som det tar att städa. Det brukar jämna ut sig, men vissa kunder kanske ogillar tanken på att städföretaget tar betalt per timme, då de inte vet hur snabbt städarna städar. Om det tara 4 timmar för en städare att städa 50 kvadrat, och 8 timmar för samma yta, kan det kännas orättvist att anlita den som tar på sig 8 timmar att städa 50 kvadratmeter. Å andra sidan kan den bostad som bara är på 50 kvadratmeter vara mycket smutsig och ta oerhört lång tid att städa, medan den bostad som är 200 kvadratmeter stor, vara lätt att städa, med få möbler och stora utrymmen, få prydnadssaker och inte mycket som måste dammas.

Man kan dock gått och väl räkna med att en medelstor bostad på 100 kvadratmeter, som ska städas en gång i veckan kan kostar någonting kring 3.000 kronor. Och att Rut-avdraget kan dra av en tusenlapp av hela priset. Då betalar du kring 2.000 kronor i månaden för en hemstädning i Stockholm. Läs mer här om hemstädning i Stockholm på: https://viklundsstad.se.

Hemstädning i Nyköping löser pendlarens problem

27 okt 2019

För den som dagligen pendlar från Nyköping finns det gott om skäl att anlita hemstädning. Det främsta skälet är förstås tid.

Nyköping är en utmärkt plats att bo på av många anledningar, och en av de främsta är att det är så lätt att arbeta på andra orter. Närheten med tåg till Stockholm, Norrköping och andra städer i Mälarregionen, samt förstås närheten till Skavsta flygplats, gör det möjligt att leva i en vacker och trivsam småstad men ända kunna ha hela Sverige som arbetsfält.

Men att pendla tar också en hel del tid i anspråk. Även den som har lyxen att kunna sköta en del av sitt arbete på tåget eller flyget måste räkna med att vara hemifrån en större del av dagen och veckan än den som arbetar lokalt i Nyköping. Många pendlare uppger att de ibland känner stress av att inte hinna med vardagsbestyren. Har man barn ska man hämta och lämna, säkert har man fritidsaktiviteter och träning som också tar tid i anspråk. Det berömda livspusslet blir helt enkelt svårare att lägga för den som pendlar, även om man bor i ett nav som Nyköping.

Svårt hinna med hemstädningen

Svårt att hinna med hemstädningen

Ett av de områden som brukar bli mest försummade är städningen. Hemstädning är något som många tycker är viktigt, men som också gärna prioriteras bort till förmån för umgänge med barnen, matlagning, träning och annat. Resultatet blir att många har det ganska stökigt hemma och kanske inte städar ordentligt mer än någon gång per månad.

Då är det tur att det är så lätt att ta hjälp med hemstädning i Nyköping. Där ett behov är stort dyker det för det mesta också upp de som tillfredsställer det behovet, och när det kommer till hemstädning så finns det flera bra städfirmor i Nyköping som kan hjälpa till. Att anlita hemstädning är förvånansvärt billigt, med tanke på att hälften av arbetskostnaden försvinner tack vara RUT-avdraget. Den som en gång har börjat anlita hemstädning har svårt att förstå hur de någonsin kunnat klara sig utan det.

Städning till ett fast pris

När man anlitar hemstädning brukar man vanligen teckna ett städabonnemang där man kommer överens med städfirman om hur ofta man vill ha det städat. Därefter betalar man ett fast pris månadsvis och en och samma städare kommer på utsatt datum och tar hand om städningen. Att kommer hem till ett nystädat hem efter en lång arbetsdag är en underbar känsla, som gör att många upplever att de får en förbättrad livskvalitet.

Ta hjälp med hemstädning i Nyköping

Bor du i Nyköping men har ett arbete på annan ort som du pendlar till? Känner du att du har svårt att hinna med städning och andra hushållsbestyr? Anlita en städfirma i Nyköping och ta hjälp med hemstädningen. Det kommer att leda till ett mer avslappnat liv, och inte minst – ett renare hem för dig och din familj.

Städning av skolmiljöer

1 okt 2019

Arbetsmiljön måste alltid vara i fokus på våra skolor och förskolor. Det är avgörande för koncentration och lärande med en fräsch luft och rena lokaler. Därför är skolstädning mycket viktig i dessa miljöer. 

Det är också viktigt att man städar med miljövänliga rengöringsmedel för barnens hälsas skull. Man måste också tänka på olika allergier. Det finns numera en uppsjö med effektiva rengöringsmedel som bör användas i känsliga miljöer. Man bör också använda mikrofiberdukar för att det inte ska krävas starkare kemikalier.

Nolltolerans när det gäller skolmiljön

Det är ingen tolerans för smuts och damm i våra skolmiljöer. Klassrum, toaletter och allmänna utrymmen måste vara i topp för bästa trivsel. Man läser ibland om skolor med usla förhållanden och dåligt underhållna lokaler. Vi får aldrig slarva med skolstädningen för våra barns skull.

Man måste på alla sätt skapa en trygg och säker plats för barn och ungdomar. De tillbringar mestadelen av deras vardag i skolan och är värda den bästa skolmiljön. Smuts och damm är en grogrund för sjukdomar och allergier.

Anlita professionell skolstädning

För att hålla rent och fräscht i förskolor och skolor måste det göras enligt konstens alla regler och på ett korrekt sätt. Många företag är specialiserade på städning av bland annat skollokaler. De är välutbildade och kunniga och har full förståelse för vad som gäller för att få en godkänd skolmiljö för barn och ungdomar.

Leta rätt på en erfaren städfirma med kunskaper inom skolstädning. Det är ett stort projekt att städa en skola. Det är mycket att tänka på och det är mycket viktigt att det blir noggrant och korrekt utfört. Ett skolområde är ett mycket komplext område att städa. Det gäller att hålla rent både invändigt och utvändigt. 

Mycket som ska städas i en skola

Skolor kan vara mycket stora och det är inte ovanligt med skolor med omkring 2000 elever plus alla lärare och övrig personal. Det säger sig själv att så många människor smutsar ner väldigt mycket. Det kan vara stora skåphallar och kapprum som drar in mycket smuts utifrån, framför allt vid regn och snö. Korridorer och matsalar utsetts dagligen för mycket smuts och nedskräpning.

Sedan har vi alla klassrum och lärarrum där alla som vistas där använder sina ytterskor. Men det allra viktigaste är skolans alla toaletter och duschar. Det är stor risk att få olika sjukdomar om man inte håller efter toaletterna och duscharna. När toaletterna är smutsiga är det många som inte vågar gå på toaletten och det är inte hälsosamt.

Hemstädning mest efterfrågade tjänsten

11 sep 2019

Visste du att den mest efterfrågade tjänsten som man kan anlita i Sverige idag, är just hemstädningen? Enligt Skatteverket gjordes de allra flesta Rut-avdragen med hemstädning under 2017. Under det året gjordes avdrag för Rut-tjänster för så mycket som en hel miljard kronor, enligt myndigheten. Och av alla möjligheter att göra avdrag för Rut-tjänster var det hemstädning som kom som nummer ett när det kom till att ansöka om Rut-avdrag. Det säger en hel del om vad som pågår i våra svenska hem.

Hemstädning underlättar vardagen

En tolkning som man kan dra av den ökade efterfrågan på hemstädning kan vara den uppenbara; nämligen att få hemstädning innebär en otrolig hjälp för alla som behöver kunna spara tid och lägga den på annat. Tänker vi på barnfamiljer som har ett högt tempo där båda föräldrar behöver heltidsarbeta för att kunna få ekonomin där hemma att gå ihop, innebär en hemstädning som de får hjälp med, en otrolig lättnad vad gäller arbetsbördan. Alla som någon gång har haft, eller just nu har småbarn, vet att man som förälder arbetar dubbelt. Numera är de flesta män lika inblandade i arbetet hemma som kvinnorna. Arbetar man då heltid, och sedan kommer hem, innebär ankomsten hem, att man går in i nästa arbete. Förut stannade kvinnorna hemma för att ta hand om både barnen och hemmet. Det finns knappt några sådana kvinnor längre som är villiga att stanna hemma och ta hand om båda. Dessutom finns inte heller någon sådan ekonomi som gör att den ena kan stanna hemma, medan den andra förälderna kan arbeta och försörja hela familjen på egen hand.

Hemtjänsten inte tillräcklig

En annan tolkning av den så högt efterfrågade hemstädningen skulle kunna vara den att hemtjänsten av idag, inte fungerar som den borde. Förutom barnfamiljer kan det vara äldre par, eller någon äldre ensamstående person som kan behöva anlita hemstädning av den egna bostaden. Är man dessutom sjuk, kan man behöva hemtjänst som kommer och lägger om sår, eller som hjälper den som är ensam och inte kan städa på egen hand. Som många känner till om hemtjänsten i dag, så är det sällan som hemtjänsten som hinner med annat än det absolut basala; handla, laga mat och ge enkel sjukvård. Många hemtjänster hinner inte städa hemmen som de borde städas. Då kan anlitande av hemstädning göra så att de som vill och ännu kan bo hemma, kan göra det. Här kan du läsa mer om hemstädning om du bor i Uppsala: https://www.hemstädninguppsala.com.

← Äldre inlägg