Det är mycket att tänka på vid flytten

Dags att flytta? Har familjen vuxit och ni har hittat bästa bostaden där ni alla får plats? Att öppna ett nytt kapitel i livet är alltid spännande men det är mycket som måste fixas innan.

Plötsligt händer det. Man hittar den där bostaden som man längtat efter så länge. Efter åtskilliga intresseanmälningar eller lägenhetsvisningar så står man äntligen där med en ny adress. Då är det mycket som måste fixas. Man ska sortera och göra sig av med saker, packa, meddela flytt av telefon och internet och göra adressändring. Helst vill man bara knäppa med fingrarna och allt ska vara fixat för samtidigt med flytten måste man sköta jobb och hämta och lämna på dagis. Finnas till som förälder för sin barn och hjälpa till med läxläsning och fotbollsträningar eller vad det nu kan vara. Många är vi som hela tiden försöker ligga steget före. Innan vi har flyttat ut börjar vi städa skåpen i den takt som de töms. Vi rengör ugnen och äter sedan hämtmat resterande tid kvar i gamla lägenheten.

Det kan var värt att köpa in vissa tjänster

Det är knepigt och stressigt att få livspusslet att gå ihop. Vi är många som strävat efter att alltid vara på topp. Men varför pressa sig mer än man behöver. I dag finn det flera tjänster som man kan köpa in och istället anlita ett proffs att göra. Både flytt och flyttstädning är faktiskt något som man enkelt kan överlämna till någon annan. Idag får man dessutom göra avdrag för arbetet på köpta tjänster så kostnaden behöver inte bli så hög. Att flyttstäda är heller inte samma sak som att veckostäda utan kräver betydligt mer noggrannhet.

Planera flyttstädningen

Vid en flytt ska den gamla bostaden städas ordentligt och inte ett spår får synas efter dem som bodde där innan. Fönster ska putsas och väggar torkas av. Tak dammsugas och golv skuras. Badrummet måste vara skinande rent och den avskyvärda golvbrunnen måste rengöras. Visst vill man att personen som flyttar in efter en ska ha det bra i ens gamla bostad men hur kul är det egentligen att städa i flera timmar eller dagar? Det måste ju bli bra också annars så kan man åka på att få betala räkningen om de som tar över bostaden måste hyra in städfirma om man har slarvat. Då är det bättre att själv ta hjälp av någon så att man har kontroll på kostnaderna. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.flyttstädningsolna.nu

11 Apr 2020