Detta bör du känna till om städning

Finns det något när det kommer till städning som alla borde känna till? Som bekant är det inte alla som tycker om att städa. När det kommer till annat som är roligt, brukar inte städning komma med alls på en sådan lista. Vad som är roligt att göra, varierar rätt mycket mellan dem som har resurser och de som saknar sådana.

Detta brukar de flesta gilla att göra

Några gemensamma saker finns dock. De flesta gillar att spela datorspel. De flesta gillar att lyssna på musik. De flesta gillar att äta och dricka gott. Vi har ännu inte hittat någon som gillar att äta och dricka något som personen uppfattar som äckligt. Däremot skiljer sig uppfattningarna åt, om vad som faktiskt är gott. Vi går inte in på de olika smaker som människan har om dryck och mat.

Som sagt är det ytterst få människor som tycker att det är roligt att städa, varken det egna huset eller någon annans hus. Dock finns det undantag, som tur är. Vi har under de senaste åren sett en riktig tillväxt av städfirmor som har gjort riktigt bra inkomster genom att städa hemma hos andra. För mer än 1 miljard kronor gjorde de olika hushållen RUT-avdrag för hemstädningstjänster. Det är en rejäl ökning mot tidigare år. Och alla som inte gillar att städa, har gladeligen betalat för att slippa det.

I år har vi utökade tjänster som ingår i RUT-avdraget

I år har riksdag och regering utökat de tjänster som man kan få göra RUT-avdrag på. Förut kunder man enbart ansöka om bidrag för flyttstädning, men numera kan man begära och få avdrag för hela flyttjänsten om det är så att man önskar det. Det har gjort att fler företag kan erbjuda flyttjänster. Bara i Göteborg finns det minst 55 flyttfirmor att välja mellan. Bor man således i Göteborg har man stora chanser att hitta en städfirma som utför flyttstädning i Göteborg.

Vilka kriterier ska man titta på för att hitta en pålitlig flyttstädning i Göteborg? Det viktigaste när man ber om en flyttstädning är ju att det blir just så rent som det krävs för en godkänd flyttstädning. Det är väl ändå det viktigaste, eller hur? Det enda sättet att ta reda på det är att kontrollera bolagets referenser. Har de dessutom garantin på sin städning borgar det för att de gör städningen tills du är nöjd, och du blir ju nöjd först när flyttstädningen är godkänd.

21 May 2018