Jämför priserna för din flyttstädning

Så, du har äntligen flyttat. Du har packat alla dina saker i kartonger, du har fixat en större bil, du har burit kartonger, möbler och annat upp och ner för trappor och du har fått allt på plats i den nya bostaden. Du är äntligen färdig och redo att påbörja livet i den nya bostaden. Inte riktigt – kvar är nämligen det moment som är att anse som det jobbigaste: din flyttstädning i Västerås

Flyttstädning är det sista som sker innan du lämnar bostaden. Det är också det jobbigaste i samband med en flytt. Hittar du rätt städföretag så slipper du väldigt mycket besvär 

Vid varje flytt så måste man städa ur sin bostad. Har man inte kommit överens med de nya ägarna om någon alternativ lösning - att sänka priset eller exempelvis lämna kvar någon större möbel såsom en garderob eller liknande - så är en flyttstädning obligatorisk att utföra. 

Det som skiljer en flyttstädning mot en vanlig städning är att precis allt ska städas. Fönster, skåp, toalett, badkar, dusch, ugn, kyl och frys, väggar, lister, golv - allt. I och med att du inte kan börja en flytt med att städa så måste en flyttstädning ske som sista moment; någots om gör att det blir extra jobbigt sett till den fysiska ansträngning som en flytt trots allt innebär. 

Använd Rut-avdraget och närvara vid besiktningen 

Ett gott råd är att man anlitar professionell hjälp för sin flyttstädning och att man använder sitt Rut-avdrag för detta. Tack vare Rut så kan man få en skatterabatt på halva arbetskostnaden och det är naturligtvis något som gör stor skillnad. 

Rut-avdraget sänker priset rejält. Det kan ändå skilja mycket pengar mellan olika städföretag. Genom att kontakta flera stycken så kan du få ett bättre pris för din flyttstädning i Västerås

Trots Rut så kan en flyttstädning ändå bli dyrare än vad man förväntat sig. Detta av den enkla anledningen att man inte undersökt priserna på ett bättre sätt. Bor du i halvstor svensk stad som Västerås så kan du tjäna många kronor på att jämföra priserna mellan de städföretag som erbjuder tjänsten om flyttstädning. 

Vi skulle dock vilja sätta en liten brasklapp här: det viktigaste är att din flyttstädning blir godkänd - inte hur mycket den kostar. Viktigt är därför att att du hittar en pålitlig och skicklig städfirma i Västerås för jobbet. En god idé är att ringa referenser (tidigare kunder) som anlitat företaget för sin flyttstädning och höra dig för hur nöjda de varit med jobbet. 

En annan sak som vi vill trycka på gäller själva besiktningen: Då de nya ägarna ska flytta in så anser vi att både du och städföretaget närvarar. Skulle några klagomål finnas så kan ni antingen argumentera emot - om det finns fog för det - eller också så kan städfirman direkt korrigera problemet. 

9 Feb 2018