Jämföra städtjänst – Fokus på trappstädning

Oavsett om det är hemstädning, kontorsstädning eller trappstädning som ska köpas in så är det viktigt att jämföra de olika städbolagen. Detta gäller främst när det är företagsrelaterade tjänster eftersom det ofta är långa avtal på dessa. Det är även tydlig skillnad mellan städföretagen. Ett exempel kan tas utifrån att fem olika städföretag som utför trappstädning i Gävle ställs mot varandra. En medelstor stad i Sverige vilket bör kunna återspegla förhållandet i de flesta städer i denna storlek. Både i pris, utbud och service kan däremot städföretagen i storstäderna skilja sig något mot de i Gävle och andra städer i den storleken. Det som då framförallt skiljer är att städföretag i storstäder kan vara mer specialiserade och ändå ha ett brett kundutbud.

Har de nöjd-kund-garanti?

En garanti som kan vara utformad på något olika sätt. Men generellt handlar det om att du som kund ska vara nöjd med den trappstädning som utförs om du ska behöva betala för utfört arbete. Det kan tyckas som en klar fördel men har man kort uppsägningstid finns ju alltid möjligheten att byta städföretag om man är missnöjd.

Bindningstid och uppsägningstid

Kontrollera alltid hur långa avtalen är gällande trappstädningen. Det är inte ovanligt med 12 månaders avtal (eller ännu längre). I vissa fall fungerar detta utan problem. Men är ni inte säkra på om ni kommer ha kvar kontoret på samma ställe så länge kanske det är värt att välja ett städbolag med kortare bindningstid. Detsamma gäller om ni är osäkra på vad de kommer att leverera gällande kvalité. Se även till att ha koll på uppsägningstiden så att uppsägning sker inom rätt period. Annars kan det innebära att ni måste ha trappstädning från samma företag i ytterligare 12 månader.

Kan de erbjuda komplett städservice?

En del av städföretagen i Gävle hade enbart valt att fokusera på kontorsstädning och trappstädning. Därmed har man valt att framförallt fokusera på företagskunder. Men trappstädning kan även eftertraktas av fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Kunder som kanske även vill ha löpande städhjälp med andra städtjänster. Det finns fördelar i att se över hela behovet av städtjänster för att därigenom avgöra vad som ska läggas ut på ett städföretag och vad som ska utföras på egen hand. Kanske önskas även att städföretaget ska transportera bort återvinning och sopor eller fylla på fruktkorgen i entrén och vattna blommor. Att hitta ett städföretag som erbjuder en komplett lösning för dessa tjänster underlättar en hel del.

4 Feb 2019