När du inte orkar städa hemma

Många unga föräldrar har fått höra hela sitt vuxenliv, vad de borde göra. Är man en bra vuxen, bör man göra långkok, plocka bären själv, plocka svamp och sy sina egna kläder. Helst ska man dessuotm vara vältränad, springa maratonlopp, vara snygg i håret och trådsmal. Man ska vara pedagogisk med sina egna barn, helst ska de kunna läsa och skriva innan skolstarten, och man ska dessutom vara hängiven sin partner.

Till sist kan det bli för mycket för alla unga vuxna. Många kvinnor går in i väggen. De blir utbrända, deprimerade och orkar inte göra något längre. Men för att inte det ska behöva hända, kan man i tid dra i handbromsen och ordna om sitt liv, så att man inte ska stressa ihjäl sig. 

Man måste inte städa hemma

Ett sätt att göra det på, är att hellre anlita en städfirma som kommer och städar ens hem. Det kostar inte många tusenlappar att låta en städfirma komma och städa. Med Rut-avdraget blir det möjligt för den som har en medelstor inkomst att hellre låta en ungdom, eller någon nysvensk komma och städa hemma hos sig. Man ger ett arbetstillfälle till den som är ny på arbetsmarknaden. Samtidigt får man alla rum, kök och badrum städade. Man slipper börja med sådant när man själv är helt slut efter en arbetsdag. Man slipper i så fall att lägga sin energi och ork på städningen och har iställer över energi till attt spendera tid med sina barn, sin partner, sin hobby eller vad det nu är som man vill göra på sin fritid.

Anlita städfirma hjälper andra

Det är ju så, att när man anlitar en firma för att utföra hemsysslor, så hjälper man samtidigt både företaget och de som arbetar där, med att etablera sig på arbetsmarknaden. Företaget får in inkomster, vilket genererar skatt till samhället. Personerna som arbetar där får i sin tur en inkomst som gör att de kan leva självständigt och i sin tur kan betala skatt. Företaget kan anställda ungdomar som är skoltrötta. Man behöver inte någon lång utbildning för att städa. Många ungdomar vill kanske ta ett sabbtsår, och vill jobba direkt efter skolan. De som är nya i landet kanske inte kan svenska så bra, så att de kan ta ett kvalificerat arbete som kräver god svenska. Då kan de komma in i det svenska samhället genom att arbeta, få svenska kolleger, svensk chef och möta svenskar i vardagslivet. Här kan man läsa mer om hemstädning och att anlita en städfirma för det, på: http://exisohemstad.se

29 Feb 2020