Städa miljövänligt? Ja det går!

Här på denna blogg, väntar vi på den stora förändringen när allt vi gör bestäms utifrån hur miljövänligt det är; att all konsumtion ska bestämmas utifrån hur bra det är för jorden, för att jordens ska återfå de resurser som den behöver för att kunna fortsätta försörja oss människor och de generationer som kommer efter oss. Som bekant börjar alla förändringar alltid med oss själva. Det är vi som utgör alla de nödvändiga förändringar som ska till. Och när det kommer till miljön, utgår vi alltid från de experter som finns att tillgå; miljöforskare, sådana som ahr som sitt yrke att iaktta och dokumentera förändringar som har tillkommit av människors påverkan på jorden. Låt oss säga så här; det är ett absolut fakta att miljöförstöringar finns och att de påverkar jorden negativt, ja till och med destruktivt. Därför vill vi uppmuntra alla att agera miljövänligt, också när det kommer till sådana triviala saker som hur vi städar hemma.

Dessa rengöringsmedel är miljövänliga

Därför vill vi här lista några av de mest miljövänliga rengöringsmedel som det inte skadar på minsta sätt att använda. Här nämner vi ett märke på såpa och diskmedel. Vi är medvetna om att det finns andra märken som är minst lika miljövänliga, välj då dem, men kontrollera gärna att rengöringsmedlet är Krav-märkt.

1. Grumme såpa

Detta är väl bland det äldsta rengöringsmedlet som vi har; tallkåda, vatten, kaliumkarbonat, natriumsulfat, parfym och färgmedel. 

2. Grumme diskmedel

Hittills håller vi oss till Grumme diskmedel som vi anser är bland det mest miljövänliga medel som rengör disken. Här hittar vi vatten, kaliumkarbonat, metylglukamid, natriumklorid, kaliumsorbat, parfym och färgämnen. Det finns säkert ett mer miljövänligt alternativ. Leta  i handeln där du brukar handla och läs innehållsförteckningen.

3. Citronsaft

Detta är ett mycket surt rengöringsmedel som dessutom doftar gott. Häll citron i en skål med vatten i mikrovågsugnen. Sätt på full effekt i några minuter. Torka sedan mikrovågsugnen rent. Du får både en ren mikrovågsugn som också luktar gott.

4. Ättiksskprit

Detta är även det ett surt rengöringsmedel, som inte passar på annat än till exempel fönstertvätt. Blanda ättikssprit i en sprayflaska, ungefär två tredjedelar vatten och en tredjdel ättikssprit. Spraya på fönstret, låt verka, torka sedan rent med en mjuk svamp. Torka sedan torrt med en fönsterskrapa. Kom även ihåg att torka rent på fönsterbrädan, fönsterbåge och karmar.

Anlita en miljövänlig städfirma för hemstädning i Nacka

Tycker du det är svårt att hitta miljövänliga alternativ, eller att det tar för mycket av din fritid att städa hemma, kan du alltid anlita en miljövänlig hemstädning i Nacka, en förort till Stockholm. Känner du inte till någon städfirma som utför hemstädning i Nacka, kan du alltid googla hemstädning, och den ort där du bor. Det är bra att få en städfirma som arbetar när din bostad, eftersom du betalar resor till och från deras firma. Det är arbetskostnaden som är avdragsgill i RUT-avdraget, inte redskapen eller rengöringsmedlen, liksom resorna.

18 Jun 2018