Använd professionell hjälp vid din byggstädning

Att man som privatperson idag kan använda sig av en frikostig skattesubvention i samband med olika byggnationer, tillbyggnader och renoveringar har gjort att väldigt många också anser sig ha råd att förverkliga sina drömprojekt. Tack vare att man kan använda Rot-avdraget för professionell hjälp vid en renovering och därefter dra av upp till halva kostnaden för arbetet så har det också synts en markant ökning sedan det infördes.

Kortfattat om rot-avdraget: Du ska renovera ett badrum i ditt hus i Stockholm och här behöver du primärt en plattsättare för att sätta klinkers och kakel på plats. Det du gör här är att du anlitar en sådan, hör om denne jobbar mot rot-avdraget och då han visar sig göra detta så drar du av halva kostnaden på hans arbete på din deklaration för att därefter så tillbaka summa på din skattesedel. Rot-avdraget gäller upp till 50.000 kr/år och per person och är möjligt att använda sig av i hela Sverige.

Vi nämnde dock Stockholm i vårt exempel och detta gjorde vi inte av någon slump. Det är nämligen i Stockholm där man ser att rot-avdraget använts som mest. Av naturliga skäl; dels så bor det där flest människor och dels så sker det där flest flyttar. Det är nämligen så att privatpersoner vid en flytt ofta väljer att renovera innan de flyttar in och där kommer alltså rot-avdraget in som en avgörande detalj i hur omfattande renovering man slutligen har råd med.

Oavsett omfattningen av en renovering så finns det dock en detalj kvar att sköta om då den är genomförd och detta i form av att städa. Har man målat om så kommer det att innebära färgstänk på golven, har man slipat golven så kommer det att finnas slipdamm och har man kaklat sitt badrum så kommer det att innebära att fog-, lim- och spackelrester kommer att lämnas och synas. Saker som kan vara svåra att ta bort, som ofta kräver speciella verktyg och maskiner och som kan förvärras om de lämnas kvar.

Rot vid renovering, Rut vid byggstädning i Stockholm

Av den anledningen så väljer ofta många att använda professionell hjälp även vid denna byggstädning. Har man en lägenhet i Stockholm full av byggdamm så är det också viktigt att den är klinisk ren då man väl ska flytta in och där krävs det – helt enkelt – professionell hjälp av en städfirma som sköter denna byggstädning.

Det här är även det en väldigt förmånlig tjänst och detta av samma skäl som till varför en renoveringen blir billigare. Vid en byggstädning i Stockholm så kan man nämligen även där dra av upp till halva beloppet för städfirmans arbete – men denna gång gör man det enligt rut-avdraget.

Rot- och rut-avdraget går alltså hand i hand så det kommer till renoveringar och efterföljande byggstädning. Professionell hjälp är alltid att föredra och detta oavsett om det handlar om att bygga något eller om att städa efteråt. Något som alltså verkligen är tydligt i Stockholm.

30 Sep 2017