Dags för storstädning – Vad prioriterar du?

Vill du få en storstädning av hemmstorstädninget genomförd? Vad prioriterar du då när du ska välja städföretag? Det är självklart priset – för många. Men tänk till en gång till för det finns saker som kan väga tyngre. Följande exempel är tagna från städföretag i Stockholm som har storstädning i sitt utbud.

Svanenmärkt städföretag

Många städföretag jobbar mer och mer mot att vara miljövänliga och välja bättre alternativ. Men sett till företag i Stockholm är det förhållandevis få som är svanenmärkta. Det kostar en del för företaget samtidigt som det är en viss ansökningsprocess som måste genomföras. Men självklart kan det väga tungt. Om du köper ekologiska bananer och kaffe samt sopsorterar – då kanske nästa steg är att anlita svanenmärkt städföretag för storstädning nästa gång.

Kollektivavtal för alla anställda

Det är ytterst få branscher där man använder meningar som ”Alla anställda har kollektivavtal” som ett försäljningsargument. I många branscher är det en självklarhet. Men alla städföretag har inte kollektivavtal och av någon anledning ser många det som ett försäljningsargument. Vill de påvisa att städarna får jobba under dåliga förhållanden hos konkurrenterna? Det framgår inte. Men vill du främja att människor ska vara fackanslutna och ha kollektivavtal så är det uppenbarligen en punkt att ta hänsyn till.

Alla pratar svenska

Spelar det någon roll för dig om den som gör din storstädning pratar svenska, engelska eller annat språk? För vissa är det uppenbarligen skillnad. För det är flera städföretag i Stockholm som skriver tydligt på hemsidan att alla pratar svenska. Orsaken kan även vara att en par städföretag väljer att enbart anställa personer från vissa specifika länder.

Städgaranti

Det är nästan en regel att städföretag erbjuder städgaranti på storstädning, flyttstädning, hemstädning och liknande tjänster. Men självklart finns det även här undantag.

Med städgaranti kan du vara säker på att bli nöjd. För blir du inte nöjd kontaktar du företaget och städpersonalen kommer att komma hem till dig och åtgärda de problem som du påpekar. Målet är helt enkelt att få en nöjd kund. Skulle man inte alls bli nöjd med storstädningen (eller den städning som genomförts) så får man avdrag på fakturan.

Är priset allt?

Nej, priset är inte allt. Även om många sätter det högt på prioriteringslistan. Men det kan alltså finnas en orsak bakom när en städfirma kan erbjuda storstädning för 100 kr per timme eller städning på mycket obekväma arbetstider. Är det värt det priset?

Läs mer om storstädning.

29 Sep 2018