Detta prioriteras vid ”bäst” städhjälp i Stockholm

Städföretagen slåss om kstädmaterialunderna med bäst pris, städgaranti, enkel bokning och andra fördelar. Men vad är det egentligen som kunderna prioriterar? Vad sätter de högst på listan över önskemål vid städhjälp? Ser man till en tråd på Familjeliv så varierar det en hel del.

Flera nämner att det är viktigt med personkemin. Att man trivs med den som utför städhjälpen. För även om städningen sker utan att man ens behöver vara hemma så kommer det ibland krävas en del kommunikation. Hos flera städföretag i Stockholm går det att byta städare om man inte är nöjd. Detta för att personkemin ska kännas bra.

Gällande vilken städare som kommer så nämner många att det är en fördel att välja ett städföretag som alltid skickar samma person. Som kund känner man sig tryggare samtidigt som städaren kan lära sig tydligare vad kunden efterfrågar.

Men det handlar inte bara om relationen till städaren. Flera nämner även att man prioriterar städhjälp från företag som är ”smidiga att ha att göra med”. Städning är oftast något som köps in för att underlätta i vardagen. Då ska det också vara något som gör livet lättare.

Är inte priset relevant?

Både ja och nej. I diskussionstråden nämner flera vad de betalar och det skiljer en del. Men samtidigt blir inte skillnaden så väldigt stor. Tar ett företag 25 kr mer per timme och man köper städhjälp i fyra timmar per vecka så innebär det bara 100kr mer per timme – före rut. Så en femtiolapp mer.

Självklart kan priset vara en sak som lockar till sig nya kunder. Det är exempelvis inte ovanligt att städbolag har halva priset på första städningen eller liknande erbjudanden. Det kan vara ett sätt att få kunder att testa på deras tjänst. Men sedan är det knappast priset som håller kunderna kvar. Det är snarare kvalité, god service, att man är ”lätt att ha att göra med” och en smidig tjänst.

Stämmer överens med övriga recensioner

Att priset inte väger tyngst i val av företag för städhjälp visar sig även på exempelvis TrustPilot och liknade sidor. Här lämnas ett flertal recensioner om en rad olika städföretag i Stockholm. Det som främst framkommer att kunderna uppskattar är smidigheten, servicen och att det blir snyggt städat. En del nämner att det ”även är billigt” men det ligger då inte som den primära orsaken till att man gett företaget ett gott betyg.

Ett städföretag som överlag får goda omdömen är städhjälpstockholm.net

 

 

6 Nov 2018