Fräscha dofter hemma

Upplevelsen av att det är rent runt dig. Den påverkar alla sinnen och är en välkommen känsla hemma och på jobbet. Dessutom värderas den i pengar. Därför är rengörning viktigare än du tror.

Dofter är viktigare än vi tror. Vi reagerar omedvetet på frukostkaffet, nyklippta gräsmattan eller tvätten som torkat i solen. De subtila signalerna får oss att må gott. Omedvetet blev det en bra början på dagen, eller en stund med frisk luft som piggade upp. Nästan utan kostnad. Givetvis kan det också vara tvärtom. Hunden som rusar in regnvåt, räkskalen från igårkväll i kökssoporna eller träningskläderna som blev kvar på badrumsgolvet. Känslan av att bara vilja vända i dörren och strunta i alltihop. Det är ganska enkelt att vända den till något positivt med professionell städning. Bäst är om du hittar någon du får en lång relation till. Någon som har utbildad personal som återkommer, som rengör miljövänligt och har lång erfarenhet av olika typer av lokaler och förutsättningar.

Fräscht på jobbet

Samma sak gäller givetvis på jobbet. En basal nivå av renlighet är något alla förväntar sig. Om dammet ligger tjockt över tangentbordet eller den gemensamma toaletten luktar illa, så sänks arbetsmoralen. Den här störningen är verkligen inte välkommen. Du och dina kollegor har viktigare saker att tänka på. Vilket är helt i sin ordning och det är vad ni får betalt för. Och om arbetsplatsen har en fungerande lokalvård är det knappast någon som reagerar. Att sköta städning är ofta en ganska otacksam uppgift. Den ska bara flyta på och det är endast avvikelser som får uppmärksamhet. Gör vardagen roligare genom att bli kompis med den som städar runt dig. Tillsammans förbättrar ni arbetsmiljön som ni delar.

Fräscht i trappuppgången

Om du har investerat i en bostadsrätt eller är hyresgäst vill du ha valuta för pengarna. Det ska vara ordning och reda. Återkommande underhåll sker naturligtvis men framförallt en fungerande trappstädning och fönsterputsning. Vem vill bjuda hem folk när det är snuskigt i hiss eller uppgång? Vad händer med värdet på huset? Hur presenterar du ditt objekt vid försäljning? Det finns olika sätt att påverka detta. Ta kontakt med föreningens styrelse eller med fastighetsägaren. Påpeka att du ser ett problem som faktiskt är enkelt att lösa. Bara att begära hem offerter från traktens städfirmor. Ställ samman vad som är prioriterat och hitta en väg framåt. Ställ tydliga krav och diskutera pris, schema, garantier och andra förutsättningar.

17 Feb 2020