Fusk med flyttstädning - ett gissel

Om man tänker sig att du ska flytta så kommer du i det stora hela att var en del av en större kedja – du flyttar till någon som i sin tur flyttar och någon ska även flytta in i din gamla bostad och så vidare. Det är också ur det perspektivet en flyttstädning måste börja ses. En flyttstädning är nämligen något som kommer att underlätta för den som kommer efter och står redo att flytta in.

Tänk dig själv att du just köpt en lägenhet i centrala Örebro, genomfört din flytt och ska börja bära in saker i bostaden – bara för att, då du öppnar dörren, se att ingen flyttstädning är utförd. Inte så upphetsande och troligt är att den första tiden i den nya bostaden kommer att kantas av frustration snarare en den förväntan som en flytt ska innebära.

En annan trolig sak i och med detta är att även du struntar i – eller fuskar med – din egen flyttstädning och så har en dålig kedja skapats. Läs mer om flyttstädning i Örebro här.

Ta hjälp med din flyttstädning

Man ska inte underskatta det faktum att en flyttstädning är ett ganska massivt projekt. Det handlar om att precis allting i en bostad ska städas. Allt från fönster till garderober, till köksskåp till ugn och spis och vidare till badrum och toalett. Den tar, helt enkelt, tid. Något som kan användas som förklaring till det utbredda fusket, men som aldrig får användas som en ursäkt.

Inte då det faktiskt finns andra alternativ och där ett av de mest gångbara innebär att man anlitar professionell hjälp. Du ringer efter en städfirma i Örebro, kommer överens om pris och datum och så kan du i lugn och ro fokusera på att komma på plats i den nya bostad du köpt. Egentligen borde detta vara legio sett till hur många som fuskar.

Rut-avdraget går att använda vid en flyttstädning

I och med att man numera även kan få skatterabatt på en flyttstädning utförd i professionell regi så behöver det inte vara så kostsamt att ta hjälp. Rut-avdraget - ett avdrag som många har svårt att hitta användning för - är perfekt att använda för en flyttstädning. Konkret så anlitar du ett företag och drar av halva beloppet arbetet kostat. Taket för Rut-avdraget ligger på 25.000 kronor/år och per person.

Om du skulle känna att professionell städhjälp, av någon anledning, är uteslutet så är ett annat alternativ att du köpslår med de nya ägarna. Det kan handla om att du sänker priset på bostaden eller att du lämnar kvar någon möbel som de vill ha.

Men, oavsett vad du väljer så kan det tredje alternativet aldrig appliceras: att helt strunta i eller genomföra en undermålig flyttstädning är att sabotera för någon annan.

2 Feb 2018