Håll rent i trapphuset

Det är av yttersta vikt att man håller sitt trapphus i gott skick. Många människor använder trapphus och hissar och det är viktigt att det är rent och fräscht. Både för den allmänna trivseln, men även för att inte skapa onödigt slitage och ur brandsynpunkt. Ett trapphus med mycket skräp kan fatta eld, men man måste också se ett trapphus som en nödutgång därför det måste vara rent och fräscht och lätt att ta sig ut.

Anlita ett städbolag för trappstädningen

Det rekommenderas att ta hjälp med trappstädningen. Då får man en professionell städning av städproffs som vet hur det går till och kan sluta oroa sig för det. Tillsammans kan man då skräddarsy ett upplägg som passar din fastighet och verksamhet bäst. Alla trapphus ser olika ut och städbolaget måste få reda på allt för att kunna planera städningen och tiden. Entrén måste också sätda och eventuella hissar likaså.

Självklart får man också ett bättre pris om man bokar in en kontinuerlig städning av trapphus, entré och hissar. 

När det är rent undviks onödigt slitage

När man ser till att ha ett städat och fräscht trapphus säkerställer man även att det int slits i onödan. Det ska inte ligga skräp och smuts som med tiden förstör golv och väggar. Men för den som har städat ett trapphus vet att det är tungt och tidskrävande. Det är ofta trånga utrymmen som kan vara svårt att rengöra. Städutrustningen ska bära trappa upp och trappa ner. 

Alla trappsteg städas, och alla våningsplan likaså. På varje våndingsplan eller i själva trapphuset finns det oftast fönster som också måste vara rena. Man sopar, dammsuger och skurar trappor och golv både för att det ska bli rent, men också för att människor inte ska ramla och slå sig. Om det sker olyckor på grund av bristfällig städning är fastighetsägaren ytterst ansvarig och det kan bli dyrt.

Inte bara trapporna ska städas

I bostadshus och i andra fastigheter finns det ofta hissar, dörrar, fönster och entréer som också blir smutsiga. Hissarna måste sopas och skuras för att se fräscha ut. Samma gäller hissens speglar. Nästan alla trapphus har fönster och mattor som blir hårt smutsade. Fönstren måste rengöras noga och mattorna måste skakas och evntuellt dammsugas. Entrén är såklart extra utsatt där människor kommer in med smutsiga skor.

Letar du efter ett seriöst städbolag för din trappstädning i Uppsala? Här kan du läsa mer och boka trappstädning: https://www.trappstädninguppsala.nu.

 

29 Dec 2019