Hemstädning med lagom priser för alla malmöiter

Vad kostar det att anlita ett städföretag som kommer och utför en hemstädning hos en? Och behöver man ringa tunt till alla städbolag i Malmö för att kunna avgöra vad som är "lagom" när det kommer till priser för hemstädning? Är då "lagom" ett medeltal av alla priser som överhuvudtaget finns i hela Malmö? Och om man skulle få fram ett medeltal av alla priser på hemstädning i Malmö, vad får man då för det "lagom" priset? Sådant måste ju vägas in i det som man kallar för "lagom".

Hur ska man avgöra kvalitet på städning?

Enkelt förklarat är en hög kvalitet på städning, att det är "städat" när ett städbolag väl har varit på platsen; att platsen där städföretaget har städat, är rent från smuts, damm och fläckar. Men här anser vi att det inte räcker. Det är viktigt att även alla möbler är placerade där de bör vara i ett rum. Även om ett kök skulle vara helt fläckfritt, ser det inte städat ut, om alla stolar står huller och buller på köksgolvet, eller om bokhyllor i ett vardagsrum står mitt på golvet. Därför adderas även en ordning, till begreppet "städat", alltså inte bara fläck- och smutsfritt för att man ska uppfatta en plats som "städad" efter att ett städbolag har varit på platsen. Så om vi är överens om att en plats ska uppfattas som "städad" innebär det dels att det är fläck- och smutsfritt och att möblerna står på sina platser i ett hem, och att kläder, leksaker och sådant som kan finnas på olika platser i ett hem, har lagts antingen i smutstvätten eller i barnens rum.

Vad är lagom pris på en hemstädning?

Beroende på hur stor bostaden är, tar städningen av hemmet olika lång tid. Det är ju stor skillnad på att städa en etta och att städa en villa med sju rum och kök. En etta, kanske tar 2 timmar att städa ren. En villa på 7 rum och kök kanske tar 5 timmar att städa. Får du en städning på 2 timmar till priset av 600 kronor, efter Rut-avdraget, är det ett riktigt bra pris. Får du en villa med 7 rum och kök städat till ett pris på 2.000 kronor efter Rut-advraget, är det ett riktigt bra pris. Och då går vi efter definitionen på "städning" från det vi tidigare har fastställt. Behöver du hemstädning i Malmö? Läs då mer här: http://www.hemstädningmalmö.com.

8 Mar 2019