Hemstädning utgår från dina önskemål

Att fler och fler familjer sett ett värde i att anlita en städfirma för hemstädning är en naturlig följd av den generösa skattesubvention som såg dagens ljus år 2007. Det året infördes nämligen rut-avdraget och gjorde det möjligt för en familj i exempelvis Stockholm ( den stad där man använder det som allra mest) att få hemstädning utförd och detta till halva priset.

 

Rut-avdraget, tänker många här, har inte det ändrats? Jo, det har det gjort och det är inte fullt lika förmånligt som det en gång var. Från och med årsskiftet 2016 så ha nämligen rut-avdraget modifierats och detta i form av att taket sänkts från tidigare 50.000 kronor per år och per person till en summa om 25.000 kronor. En halvering således, men denna ska man ta med en nypa salt och detta då den inte påverkar så många i slutändan. Det är, helt enkelt, fortfarande ett högt tak och är man två stycken vuxna och rut-berättigade i en familj i Stockholm – ja, då krävs det också väldigt mycket innan man når detta.

 

Vi bortser alltså från ändringen och vi tittar istället lite närmare på vad man får för sina pengar om man väljer att anlita en städfirma för hemstädning i Stockholm. Om detta kan vi säga följande: du får exakt vad du vill. Hemstädning innebär nämligen att du och den städfirma du står inför att anlita gemensamt sätter er ner och går igenom dina önskemål och detta både gällande vad du vill ha städat, hur frekvent det ska ske samt under vilka tider på dygnet (märk väl här; du kan inte förvänta dig någon nattlig städning)  och där dina krav kommer att vara det som schemat baseras på.

Flexibel hemstädning i Stockholm

 

Det är också det som gör att hemstädning blivit så pass populärt i Stockholm; en kombination av rut-avdraget och en skräddarsydd lösning är väldigt tilltalande och man ser att fler familjer väljer detta – i en större eller mindre skala. Det vanliga upplägget är att en familj i Stockholm anlitar en städfirma och får en hemstädning utförd en gång i veckan, en grundlig städning som därefter gör att familjen kan städa i en mindre skala på egen hand.

 

Dock, som sagt: likväl finns det familjer som väljer hemstädning två gånger i veckan och man kan även se att en tredje familj istället väljer att få sitt hem grundligt och rejält städat en gång i månaden.

 

Det väsentliga och gemensamma här är att kunderna är de som bestämmer och att städföretagen i Stockholm är ytterst flexibla och kan matcha de flesta behov som finns. Detta gör att vi tror att tjänsten om hemstädning även utan rut-avdraget skulle vara väldigt frekvent nyttjad i Stockholm. Många familjer har vant sig och många ser detta som en absolut nödvändighet för att klara av vardagen.

1 Nov 2016