Hitta fönsterputs i Nacka

Nacka är en ganska liten kommun – åtminstone till ytan. Trots att området är relativt litet rent geografiskt, bor det nästan 100 000 människor i kommunen. Det här gör Nacka till den 17:e mest folkrika kommunen i landet.

Utbudet av fönsterputs i Nacka är således ganska stort, och är jämförbart med de flesta av landets större städer. Med ett stort utbud krävs det också att man kan sålla ut de fönsterputsare som är oseriösa, för att istället anlita en seriös firma med goda referenser och omdömen från tidigare kunder. Här kommer tips på hur man kan göra just det:

Använd dig av offertsidor

Att en firma är ansluten till en välkänd offertsida bör ge viss trovärdighet. Firmorna som är anslutna till offert-tjänsterna kontrolleras i någon mån. Offertsidan ställer ju även sin trovärdighet på spel om sidan erbjuder offerter från oseriösa firmor.

Det här är inte den enda fördelen med att använda sig av offertsidor – deras huvudsakliga mål är att ju att ge dig som kund den bästa offerten som går att få i ditt område. Om du inte har använt dig av en offertsida förut, räcker det i princip med att helt enkelt besöka en sådan sida för att förstå hur man gör.

Generellt sett är de mycket intuitiva och pedagogiska. Kort sagt går det ut på att du beskriver vad du behöver hjälp med, i det här fallet fönsterputs, och var hjälpen behövs (Nacka). Då Nacka, som tidigare nämnt, har ganska många invånare, bör du få förslag från många firmor i närområdet. En annan fördel är att Nacka ligger nära Stockholm, vilket gör att du kan använda dig av många stockholmsbaserade firmor även för fönsterputs ute i Nacka.

Sök på nätet

De flesta som på förhand inte har någon bra firma att ringa till, brukar helt enkelt söka på nätet för att hitta en. Det här är såklart ett mycket effektivt sätt att hitta hjälp på – men kom ihåg att vara kritisk. Skriver du in till exempel ”Fönsterputs Nacka” i sökfältet, får du upp flera resultat. Tänk dock på att inte bara ta första bästa, utan granska istället sidorna, deras utbud, priser och eventuella tilläggstjänster. Kika gärna även efter olika certifikat och behörigheter. Om inte dessa finns på hemsidan, kan det vara en idé att helt enkelt ringa och fråga. Många fönsterputsfirmor uppmanar kunden att ringa för mer information, snarare än att skriva ut allt i detalj på hemsidan.

Fråga runt bland vänner

Om du bor i Nacka känner du troligtvis många i kommunen. Att fråga bland vännerna kan vara en god idé för att hitta en bra firma som jobbar med fönsterputs. Får du en rekommendation från en vän eller en bekant som du litar på, väger det givetvis tungt. Om vännen har haft goda erfarenheter med firman de rekommenderar, bör såklart du också ha det.

Vill du få många rekommendationer (och det snabbt) kan du lägga ut ett inlägg på några av dina sociala medier. Förmodligen får du många svar att fundera på!

 

5 Dec 2016