Hur ofta bör man städa hemma?

Hur mycket städar man? Hur ofta man väljer att städa hemma är ju självklart helt och hållet upp till var och en. Men hur ofta man bör städa för att det ska vara rent, ja det är en helt annan sak.

Alla städar vi olika mycket och med olika tidsintervaller. En del vill gärna städa lite varje dag, särskilt de som har djur eller barn som drar in mycket smuts och annat i huset. Men just när det kommer till det här med att städa på riktigt, en rejäl storstädning, hur ofta bör man göra en sådan? Det är viktigt att hålla det rent i hemmet, både för hälsans skull men också för trivseln. Bostaden bör storstädas då och då men det är kanske ingenting som görs varje vecka, utan mer någon gång per månad. Det som ofta brukar höra till veckostädningen är det vanliga så som att dammsuga, damma, skura golven och toaletterna samt plocka undan på sina saker rent allmänt. Hålla det rent, snyggt och iordning.

Toaletter och kök - något som bör städas ofta

I den veckostädning som man utför så städar man självklart alla husets eller lägenhetens rum och ytor, även toaletter och kök. Men vissa områden av bostaden behöver en städning varje dag. Det som kan ingå i den dagliga städningen som utförs hemma är köket och badrummet. Toaletterna har en tendens att bli solkiga, smutsiga och allmänt grisiga och där bör man städa varje dag för att det ska hållas fräscht. Badrummet är ett av husets rum som behöver vara inbjudande och fräscht för att man ska trivas. Köket är också en del av huset som städas varje dag, eller i alla fall bör göra det. Det blir matstänk, matos och fett som fastnar efter att man har lagat mat och det bör man ta bort och göra rent efter sig.

Kakel och fogar

På kaklet i köket och i badrummet så fastnar det ofta smuts och avlagringar i fogarna. Det är alltså i mellanrummet mellan varje kakelplatta och det bör rengöras varje dag, för att det ofta stänker upp vatten och liknande där. Detta för att det inte ska uppstå mögel och bli solkigt. Mögel är ingenting man vill ha i sin bostad överhuvudtaget och just där det ofta är blött, som i duschen eller vid vattenkranen i köket, kan det lätt uppstå om man inte ser till att det hålls rent och torrt. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.hemstädninggöteborg.biz

2 Mar 2020