Hur skiljer sig kontorsstädning mot vanlig städning i Stockholm?

Kontorsstädning är en del av städning som faktiskt visat sig attrahera många personer som gärna ser att man jobbar just med detta. Anledningen till detta är att man mestadels utför en kontorsstädning under kvällar och att man då dels får ha sina dagar ledigt och öppna men också dels att man slipper bli störd då man utför sitt arbete. I och med att man jobbar på kvällar – och i vissa fall på helger – så gör just kontorsstädning att många yngre personer ser detta som ett perfekt sätt att dryga ut sin kassa. Här kan det alltså i första hand handla om studenter som – av hävd – har en ganska stram budget som ska räcka till mycket saker som hyra, studieböcker och vissa nöjen. Särskilt attraktivt har kontorsstädning visat sig vara i Stockholm då det gäller studenter och detta beror på att det finns så många just där i och med högskolor, universitet och folkhögskolor samt att Stockholm även är en dyr stad att bo i.

Är man student i Stockholm så tvingas man alltså att ta ett extrajobb enbart för att kunna överleva och här har alltså kontorsstädning visat sig vara ypperligt. Du jobbar – som sagt – kvällar och detta är ju helt perfekt för en student som ofta har dessa lediga och då en kontorsstädning – generellt – heller inte tar alltför lång tid så hinner man även hem i relativt god tid. At som student sköta en kontorsstädning i Stockholm är alltså ett utmärkt alternativ om man jämför med andra yrken som främst studenter arbetar med och här talar vi om butiksjobb, stå i en bar eller servera människor på restauranger.

Lönen för att utföra en kontorsstädning ligger nämligen i ungefär samma nivå som dessa och då du dessutom får arbeta ostört så är ju det något som ytterligare väger över till kontorsstädningens fördel. Vi får hoppas att detta sprider sig från Stockholm till andra städer där det finns många studenter i omlopp och här talar vi främst om Umeå, Uppsala och Lund – kontorsstädning behövs ju nämligen naturligtvis även i dessa städer, eller hur?

Kan jag jobba med kontorsstädning?

Är man intresserad av att arbeta med kontorsstädning så ska man veta att det – trots de ganska generösa arbetstiderna – handlar om ett ganska tufft jobb som ställer höga krav på både fysik och resultatet man lämnar efter sig. Det handlar trots allt om att du städar någons arbetsplats och om du inte sköter detta korrekt – ja, då blir du snabbt också utbytt.

Detta blir allra tydligast i just Stockholm där företag verksamma inom kontorsstädning i en allt högre grad märker att sina kunder är mer ombytliga än vad de varit tidigare. Det här beror på att det finns så många fler aktörer på marknaden som alla står beredda att ta över ifall någon missköter sig. Du som anställd för en kontorsstädning i Stockholm har alltså en helt annan press på dig – detta då det kan komma att påverka hela företagets verksamhet i slutändan.

29 Jul 2017