Hur skulle ett ostädat kontor se ut?

De flesta tänker sällan på de saker som man har, förrän man mister dem. På liknande sätt brukar det vara med arbetsplatser. Har man alltid en arbetsplats som är ren och städad, så tänker man sällan på att det skulle kunna vara på annat sätt. Skulle det vara så att städaren någon gång blir sjuk och inte kan komma ut och göra sin kontorsstäd, ja då brukar det gå upp för kontorspersonalen vad det är som städaren gör; ser till så att kaoset på arbetsplatsen håller sig borta och att sopkorgarna är tömda, diskbänken inte svämmar över av disk, och att hushållspappret hotar att svämma över i toaletten och så vidare.

Viktigt med ett städat kontor

De flesta håller med om att det är mycket viktigt med ett städat kontor. Det gäller både för personalens trivsel. Trivs personalen kan de prestera mer och bättre, och vem vill ha personal som inte trivs? Då söker de sig till andra arbetsplatser. Om personalen inte trivs och inte gör något bra jobb då går det inte så bra för det företaget. Skulle det komma kunder på besök och ser ett ostädat och smutsigt kontor, då tänker kunderna att det inte är något bra företag. För många tänker att ett företag som inte har någon ordning på sina saker på kontoret säkerligen inte har någon ordning på sin ekonomi eller sina produkter eller tjänster. Och då är risken stor att de vänder sig till ett annat företag eller till och med till konkurrenten. Och det skulle inte vara någon bra sak för företaget.

Städade kontor ger bättre arbetsmiljö

Nu är det ju inte bara för kundernas skull som man bör ha ett städat kontor. Det är även för personalens bästa, så att de har en så bra arbetsmiljö som möjligt. Personalen bör ha de bästa förutsättningarna för att göra ett så bra arbete som möjligt. Då bör de ha en städad och ren arbetsplats. Helst bör de även ha så ljust som det bara går att ha. De bör ha en lugn och inspirerande arbetsmiljö så att de kan arbeta i lugn och ro. Vidare bör de ha en bra inomhusluft med bra ventiler så att de kan få syrerik luft så länge det bara går. Sedan bör de ha inspirerande omgivning, om det är så att de ska vara kreativa. Då behöver de en kreativ miljö, kanske med inspirerande färger, som till exempel rött, som får igång oss människor.

17 Apr 2019