Husmorstips du inte vill vara utan

Det är svårt att helt och hållet undgå fläckar hemma och det är nog många som en eller annan gång har stött på fläckar, antingen på möbler, mattor, eller kläder. Eller så kanske man behöver få bort insekter eller andra saker som kan vara knepiga att få bukt med. Ett enkelt knep som många skulle uppskatta är till exempel att slippa illaluktande sopor och detta kan man enkelt förhindra genom att bara lägga lite citronskal i påsen. Hur bra är inte det?!

Ättika till husmorstips

Något som är helt oslagbart när det handlar om husmorstips är ättika. Hur många gånger har man inte kokat ägg och det går sönder? Genom att tillsätta en matsked eller två i vattnet går det nämligen att förhindra. Är din kaffebryggare till exempel fylld av kalkavlagringar så kan man även där dra nytta av ättika och vatten och köra igenom en bryggning. Viktigt är att noga skölja av med vatten efteråt! För kvinnor som använder nagellack vet med sig att det inte sitter kvar så länge som man vill. Då kan man även där börja tvätta sina naglar med en bomullstuss som man blöter med ättika innan man applicerar nagellacket. Då kommer det garanterat att sitta kvar längre än väntat!

Rengör med bikarbonat

Toalett, kakel, vasken, bänkar, kyl och frys kan man lätt göra rent med en fuktig trasa och bikarbonat. Efter att man torkat med bikarbonat är det bra att skölja av med vatten efteråt. Stopp i avlopp är det nog många som känner igen sig i och det kan man enkelt med bikarbonat, tillsammans med vinäger och hett vatten få bukt med. Bikarbonatet ska man hälla i det avlopp som man vill rensa ur och därefter hälla vinäger över och då ska man höra hur det börjar spraka. Tänk på att det ska få låta verka i några minuter innan man häller på rikligt med hett vatten.

Ett perfekt allrengöring- Diskmedel

När det handlar om städning, speciellt om man vill lösa fettfläckar är diskmedel utmärkt att använda sig av. Har man fått oönskade fläckar kan man enkelt gnugga in lite diskmedel på fläcken och skölja av med vatten. Lite diskmedel och varmvatten räcker långt, det går faktiskt att använda till det mesta om man inte överdoserar. Har man till exempel tillfälligt slut på maskindiskmedel så har man förmodligen salt, bakpulver och vanligt diskmedel hemma. Då kan man nämligen göra sitt egna maskindiskmedel genom dessa ingredienser. Sedan är det bara att hälla tre droppar vanligt diskmedel i facket där man normalt häller i maskindiskmedel. Bakpulvret fyller man två tredjedelar av facket. Saltet ska tillsättas tills facket nästan är fullt. Du kommer få garanterat skinande disk!

Behöver man hjälp med sin städning hemma och vill underlätta för sig själv kan man självklart anlita ett professionellt städföretag som gör jobbet och du spara mer tid till annat istället. Att få hjälp av med hemstädningen tycker många är bekvämt och skönt då man själv slipper tänka på att hålla det rent och puts och damma överallt. Det finns bra företag idag som känner till dessa husmorstips och många fler för att få ditt hem skinande rent. Läs mer på http://www.hemstädningbromma.se/.

24 Aug 2017