Kan jag sköta min egen fönsterputs i Stockholm?

Hur ofta man genomför en fönsterputs i sitt hem är lite upp till var och en och ska man ta fram något sorts snitt så handlar det nog om att den sker två gånger per år. Här talar vi alltså främst om att en fönsterputs sker under vårstädningen och under hösten innan vintern kommer – här gäller det naturligtvis en generalisering över hela landet och bryter man ner det till olika städer så kan man se att det här med fönsterputs sker mindre frekvent i en större stad som Stockholm. Vad är då anledningen till detta? Är man i Stockholm mindre benägna att ha rena rutor och struntar i sin fönsterputs? Nej, riktigt så är det inte utan det handlar mer om hur man bor i Stockholm och tar man exempelvis husen där så ser man ju direkt att dessa ofta är högre än någon annanstans i Sverige.

Här menar vi med hus alltså lägenhetshus och inte villor eller vanliga hus – de ser ju likadana ut över hela landet. Men om vi talar om lägenheter och fönsterputs i Stockholm så blir den ju svårare att genomföra ju högre upp man befinner sig i ett hus – detta på grund av riskerna man utsätter sig för. Vid en fönsterputs så måste ju nämligen – i de allra flesta fall – fönstren öppnas och om man då bor på tionde våningen i ett hus i Stockholm – ja, då förstår man också varför man inte genomför denna fönsterputs mer än kanske en gång per år. Det finns dock lösningar till detta och en av dessa är att man – istället för att själv ta hand om denna fönsterputs – istället lejer ut den till ett företag.

Det har nämligen visat sig vara en ganska lukrativ marknad i just Stockholm där fler och fler företag insett det krångliga med fönsterputs och därför erbjuder sina tjänster. Det handlar heller inte om särskilt mycket pengar då en fönsterputs – beroende naturligtvis på lägenhetens storlek – ofta tar ganska kort tid att genomföra. Ofta brukar man i Stockholm ofta ta betalt per fönster snarare än att jobba enligt timlön och detta blir ju då ännu lättare för en kund att räkna på då det gäller den totala kostnaden. Det här med fönsterputs utförda av professionella företag har helt klart kommit för att stanna i Stockholm, det råder det inga tvivel om.

Varför ska jag anlita någon för fönsterputs i Stockholm?

Man genomför en fönsterputs för att – så klart – få sina fönster rena och fräscha. Alla som någon gång genomfört en fönsterputs vet vilken extrem skillnad det gör och att hela huset känns både större, fräschare och mer välkomnande efteråt. Fönsterputs är en sådan sak som man inte tänker på förrän den är gjord men som är absolut nödvändig. Detta dels på grund av de ovan nämnda skälen, men även för att fönstren håller längre om man håller efter dem – det här gäller naturligtvis inte bara i Stockholm utan över hela landet. Fönsterputs ska genomföras, så enkelt är det bara.

29 Jun 2017