Kontorsstädning på era villkor

Vissa områden inom städ kräver mer kunskap än andra och ett gott exempel på ett sådant är kontorsstädning. Dels så handlar det om en arbetsmiljöfråga - ingen ska behöva arbeta i en smutsig och ohygienisk miljö - och dels så handlar det om ren trivsel och arbetsmoral. Att välja städfirma för sin kontorsstädning i Stockholm kan därför inte ske utan undersökning. väljer man första bästa så finns det en risk i att man dels blir missnöjd med arbetet och dels också betalar för mycket pengar. Dessutom så kräver en kontorsstädning också försiktighet. Det finns datorer, det finns skrivare och det finns många andra tekniska apparater som kräver större omsorg och kunskap.

Och: en helt annan sida handlar om säkerheten. Har ni viktiga dokument på kontoret, finns det värdefulla saker och finns det kanske andra saker som ni är extra rädda om? Ja, då kan dessa värdefulla handlingar och föremål också försvinna om fel städfirma anlitas. Det säger vi inte i syfte att smutskasta någon; vi säger det enbart som en direkt följd av liknande saker har inträffat och att tillfället - i många fall - också gör tjuven.

Många städföretag har så pass hög personalomsättning och detta som en följd av att de erbjuder dåliga löner, usla arbetsvillkor och där all personal ses som utbytbar. Det är klart att ett sådant företag någon gång kommer att anställa fel person och att det då kan komma att drabba kunderna. En kontorsstädning ska alltid ske enligt den plan man satt upp och på kundens villkor. Det får man inte av en slump, det får man genom att anstränga sig för att hitta rätt städfirma i Stockholm .

Så hittar ni rätt partner för kontorsstädning i Stockholm

Rätt kontorsstädning kan göra underverk för ett företag. Man ser att de anställda trivs, har lättare till skratt och anstränger sig mer för att hålla ordning. Man kan se att produktiviteten höjs som en följd av att trivseln ökat och att färre sjukdagar uppkommer. Just sjukdagar är ytterligare en faktor att ta hänsyn till - hur mycket kostar sådana ett företag och hur många sjukdagar kan förhindras genom bättre hygien och bättre kontorsstädning? Hur ska man då tänka för att hitta en pålitlig och kompetent partner att sköta sin kontorsstädning? Vi ger några förslag:

  • Referenser: Vilka andra företag arbetar man åt och vilka andra anlitar städfirman för kontorsstädning? Ju fler företag som finns - och som du kontaktar - desto bättre är det. Har man vanan och erfarenhet av kontorsstädning så kommer man inte att begå lika många misstag.
  • Vilken person kommer? Det är att föredra om städföretaget kan skicka en och samma städare varje gång - eller möjligen alternera mellan två. Dels så ger det ett effektivare jobb där ni vid provstädningen (som alltid ska göras) kan informera om vad- och vilka rum som är extra viktiga. Dels så är det tryggare. Ni vet vilken städaren är och ni kan hålla en mer personlig relation med denne. Vid sjukdagar ska ni informeras och kunna ta ställning kring den dagens kontorsstädning - om den ska utgå eller om en annan städare ska sköta den.
  • Personalpolicy. Som sagt, det finns ett värde i att anlita en städfirma som har lägre personalomsättning och där personalen väljer att stanna. Det tyder på bra villkor, på att exempelvis kollektivavtal finns och att det finns möjligheter till utveckling. Allt detta tjänar ni som kund på i längden. Det innebär dock att ni kommer att få betala lite mer pengar, men de är det definitivt värt att göra. Professionell kontorsstädning - med betoning på professionell! - är inte gratis.
22 Nov 2018