Många som behöver en extra hand i Nacka

Nacka ligger i sydöstra delarna av Storstockholm och är en kommun, som gränsar till flera skärgårdskommuner, så som Värmdö. Här finns en mindre del av hyreslägenheter och majoriteten bostäder är antingen villor, radhus eller bostadsrättslägenheter. I centrala Nacka ligger Nacka forum med gallerior, restauranger och caféer. Kommunen gränsar till 100.000 invånare ochg har vuxit mycket bara under de senaste 10 åren.

Naturen i Nacka är relativt varierat med skog, stränder och träsk, såsom Tollare träsk i Tollare naturreservat, kulturlandskap i Erstaviken och Vårgårdssjön i Svärdsö naturreservat. Här finns också en del industriföretag som Atlas Copco, ABB fläkt, Akzo Nobel och Keolis som kör Stockholms lokaltrafiks bussar.

Städa sitt hem kräver tid och ork

Att städa sitt hem kräver mycket tid och ork. Är man en stressad barnfamlij kanske man inte har den tiden, eller den orken. Arbetar båda föräldrar heltid, vill de kanske ägna den lediga tid de har för sina barn och för att återhämta sig och koppla av. Att då sätta igång med en städning av det egna hemmet är inte att tänka på. 

Även de som är äldre men som är så pass pigga att de kan bo kvar hemma, kanske behöver få hjälp med hemstädning. För dem som är över 65 år kan dra av så mycket som 50.000 under ett helt år, för avdraget med Rut-avdraget och kan på så sätt sänka priset för arbetskostnaden; själva städningen med som allra mest 30 procent under ett helt år och per person. Är det då två som bor tillsammans, en maka och make så får de ner kostnaden för hemstädningen med flera tusentals kronor.

Att själva städa hela hemmet; köket, badrum, sovrum och vardagsrum, för att inte tala om att tvätta fönster, fönsterbrädor och särskilt till julen är ju inte att tänka på om man är till åren kommen. Vill man till exempel hänga upp nya gardiner och få de julgardiner, juldukar och annat som hör julen till, tvättat kan man anlita en firma som kommer och gör allt detta. Har man till exempel problem med hjärtat, är det inte bra alls att göra saker som kräver att man höjer armarna över huvudet.

Ska man välja en städfirma i Nacka, om man nu bor i Nacka, vill säga, finns det ett 70-tal städföretag att välja mellan. Varför inte välja en som satsar på att städa med kvalitet? När der kommer till städning är det ju noggrannheten som är viktigast.

7 Dec 2018