När du behöver regelbunden städning

Finns det verkligen skillnader mellan olika städbolag? Städar de inte alla på likadant sätt? Kan det verkligen skilja sig åt så mycket mellan olika sätt att städa? Förmodligen skiljer sig inte just städningen åt så mycket. Det som kan skilja dem åt är städarna och vilken attityd som de har både till städningen och till sina kunder.

Det finns faktiskt de som inte städar särskilt bra. Det är på liknande sätt, som att vissa är duktiga på matlagning medan andra inte är det. Så med tanke på det vill man säkert välja den städfirma som har städare med duktiga städare med tanke på att alla städare kanske inte är så duktiga på att städa. Vissa städar ju på sätt så man knappt märker att det har varit någon städfirma på plats och städat. Och så vill man ju inte ha det, eller hur?

Vad kostar städfirman?

Det skiljer sig även åt vad de olika städfirmorna tar för priser. Tar de för lite betalt, kan man absolut misstänka att de är skumma och knappt betalar löner till städarna. Och så vill man ju heller inte ha det. Tänk om städfirman smugglar hit städare som knappt vet om sina egna rättigheter? Då kanske man riskerar att bli en del av ett helt sjukt system som utnyttjar stackars människor.

Är de miljömedvetna?

Man bör alltid ta reda på om städfirman är miljömedveten eller ej. Det är ju viktigt att de agerar och städar så miljömedvetet de bara kan och har koll på vilka rengöringsmedel som är miljövänliga och vilka som inte är det. Sedan väljer man ju naturligtvis de städfirmor som är miljövänliga.

Har de kollektivavtal?

Ett städbolag som är seriöst, vet att uppskatta sin främsta tillgång; städarna som arbetar där. Då bör de betala riktiga löner och ingå kollektivavtal, som ger städarna sjuklön, pension och semester. Som kund kan man budra till ett bra samhälle med bra villkor för dem som kommer hem till en och städar. Välj därför bara städbolag som har kollektivavtal så att städarna får den lön som de antagligen förtjänar. Då är man med och bidrar till ett bra samhälle och drägliga villkor för dem som kommer hem till en och städar hemma hos en.

Är du sugen på att anlita en städfirma för hemstädning hos dig i Nacka? Då kan du läsa mer om hemstädning som du kan få tag på i Nacka på: städningnacka.com

31 Dec 2019