Överväg hemstädning – men tänk på detta

Det som förr sågs som lite fult har idag blivit ett självklart val för många familjer och det vi talar om här gäller professionell städhjälp. Kort sagt; denna fråga var förr en fråga som berörde ett fåtal familjer och där denna gärna tillhörde det övre samhällskiktet. Där var det lite av status att kunna betala för hemstädning och även om det fanns ett behov så handlade det mesta om att det just ordet status.

Det som kommit att ändra inställningen kring professionell hemstädning och gjort att pendeln svängt är införandet av rut-avdraget; något som gjort tjänsten billigare och som fått fler familjer att öppna sina plånböcker och det här är något som framförallt syns i våra större svenska städer – Malmö, Stockholm och Göteborg. Familjer i dessa städer har nämligen mindre tid än vad fallet är för familjer av samma storlek, men som bor i mindre städer. Det går inte att jämföra exempelvis resväg till och från jobbet för i Stockholm och i exempelvis Kramfors och där har vi också anledningen till att rut-avdraget är betydligt mer nyttjat just i Stockholm jämfört med andra städer.

Med detta sagt så tänkte vi ge några tips på hur man ska tänka om man är intresserad av att få hemstädning utförd i sitt hem och här utgår vi från just Stockholm som stad. Det finns nämligen några fallgropar som man bör ha i åtanke gällande detta och enklast är om vi radar upp några punkter som kan hjälpa dig och din familj att hitta rätt städföretag för er hemstädning i Stockholm. Punkter enligt följande:

  • Träffa städföretaget och personalen. Det finns väldigt många städföretag i Stockholm och av naturliga skäl så håller inte alla samma kvalitet. En försvårande detalj i detta är att prisnivån även den varierar och att man kan bli lockad av att välja den billigaste. Gör inte det – åtminstone inte utan att ha träffat företaget i fråga på tu man hand. Besök städfirman, beskriv dina förväntningar på hemstädning och se till att träffa den person/de personer som eventuellt ska genomföra jobbet. Anlita inte en städfirma utan att ha lite på fötterna.
  • Kunder. Som inom alla branscher så är en kontakt med tidigare kunder av värde även då det gäller hemstädning. De minuter du lägger ner på att ringa några referenser kan i slutändan vara det som ger dig ett perfekt jobb och det är också något som du måste göra. Be om nummer till tidigare kunder och se till att ringa dessa. Finns det inga? Avstå.
  • Dina villkor. Kom ihåg att det handlar om ditt hem och att det är du som bestämmer vad som händer där. Du bestämmer tider, du bestämmer veckodagar och du bestämmer vilka rum som ska städas och i vilken omfattning – den städfirma i Stockholm du anlitar ska kunna anpassa sig efter just dina önskemål och det ska du inte tumma en sekund på.
15 Oct 2016