Populärt anlita hemstädning

Att anlita en städfirma för städtjänster i hemmet har seglat upp som den mest populära tjänsten under förra året. Under förra året blev alla tjänster som ger rätt till RUT-avdrag årets vinnare. Samtidigt såg tjänsterna som gav rätt till ROT-avdrag en tydlig minskning. Hushållen lade ner en miljard kronor på hushållsnära tjänster, enligt statistik från Skatteverket rapporter tidningen Affärsvärlden.se. Det råder en stor efterfrågan på alla hushållnära tjänster, som i år har utökats till mycket mer än hemstädning. I och med i år har avdragen utökats med trädgårdsarbete, reparationstjänster av vitvaror och IT-utrustning, tvättning, barnhämtning till skola och dagis bland annat. Totalt gjorde hushållen RUT-advrag för 4,63 miljoner kronor och ROT-advrag för 9,25 miljoner kronor.

Stora avdrag möjliga för alla som är över 65 år

För alla gamla människor har RUT-avdragen verkligen inneburit stora lättnader. De som är över 65 år gamla har kunnat dra av för som mest 50.000 kronor per år och per person. Tänk er gamla mormor, eller farmor som ska sträcka händerna högt över huvudet och putsa fönster och hänga om sina gardiner. Med RUT-avdragen har de istället kunna anlita en städfirma som gjort det åt henne (eller honom). För henne eller honom har fönsteråputsning bara inneburit en spottstyver (600 kronor) om hon hade en trea med kök, 500 kronor för en tvåa med kök och under tusenlappen om hon (eller han) hade en stor villa med 5 rum och kök.

Vill han (eller hon) samtidigt passa på att få en riktig storstädning när nu ändå städpersonalen är på plats, kan han (eller hon) få det för 680 kronor, om städningen inte tar mer än 4 timmar att genomföra. Har han (eller hon) en mindre bostad som endast tar 3 timmar att städa kostar det endast 510 kronor.

Detta får någon som anlitar hemstädning

Då får han (eller hon) badrum en grundlig rengöring; då badkaret rengörs ordentligt, toalett och handfat rengörs, liksom duschkabinen, och dörrarna till både toaletten och badrumsskåpet torkas noga. I köket rengörs diskbänken, arbetsbänken och spisen. Kranarna putsas, liksom kaklet. Smutsen från köksskåp och köksluckor avlägsnas. Frys och kyl torkas rent, liksom vitvaror och köksfläkten. I alla rum dammsugs golven, all inredning dammtorkas, möblerna dammsugs, alla mattor dammsugs. Sedan torkas golv och golvlister. Till sist får man sina papperskorgar och sopor tömda.

Vad ska du titta på mer än priset när du väljer fönsterputsning?

Om något företag erbjuder nöjd-kund-garanti, kan du vara rätt så säker på att företaget är noga med att du som kund blir nöjd. Och nöjd lär du ju inte blir förrän dina fönster är riktigt rena, eller hur? Du skulle väl inte bli nöjd med halvrena fönster? Med en massa smuts som är kvar på fönster och fönsterbrädor, eller hur? Du vill väl också anlita ett företag som står fast vid sitt ord, som håller sig till det pris som ni har kommit överens om, eller hur? Klicka på länken för att fortsätta läsa om en städfirma som utför fönsterputs i Stockholm på: https://www.fönsterputsstockholm.net.

31 May 2018