Så hittar du rätt företag för flyttstädningen

Behöver du en städfirma, antingen till ditt eget hem, eller till företagets kontor? Här måste sägas att just städningen och hela den bransch som kallas Rut-branschen har vuxit otroligt mycket de senaste åren, sedan man införde möjligheten till Rut-avdraget. Bara under senaste året, växte avdragen som var och varannan gjorde med en hel miljard, enligt Skatteverket. Det är en fjärdedel av hela branschens samtliga intäkter. Mest växte efterfrågan om köpet av hemstädningstjänster. I och med i år har tjänsterna som numera är avdragsgilla inom Rut-avdraget, växt med fler tjänster. Nu kan du anlita flyttjänster och dra av dem enligt Rut. Det innebär en stor förändring för alla som inte har lust att varken packa, flytta, bära och kånka, eller flyttstäda efteråt.

Så hittar du rätt i städdjungeln

Tycker du det är svårt att veta vad du ska titta efter när det kommer till val av städfirma? Det är många som tycker det. Därför kommer här några kriterier som vi tycker är viktiga att kontrollera. 

1) Egen ansvarsförsäkring

Det är viktigt att den firma som du anlitar har en egen försärking. Skulle något gå sönder i en flyttstädning, ska det inte gå på din försäkring. Även om företaget skull betala själva självrisken, förlorar du på det eftersom du hamnar att betala en högre premie när du väl har utnttjat försäkringen. Gör inte det.

2) Har bra priser

Kolla därför alltid i förväg vad de har för priser innan du bestämmer dig. Olika företag gör på olika sätt. Avtala om ett pris innan du anlitar dem, annars kan de komma med en ny överraskning när de vill ha betalt.

3) Har bra referenser

Att ha bra referenser är A och O i denna bransch. Städfirman kommer ju hem till privatpersoner. Då gäller det att de kan uppföra sig och bemöta kunderna på rätt sätt. Referenser ger vinkar om städfirmans personal är sådana som lyssnar på synpunkter och kundernas önskemål när det kommer till städningen. För dig som kund är det kanske viktigt att kunna berätta hur du vill ha det och att de arbetar efter det, och inte efter vad som är bekvämast för dem.

4) Förtroende

En seriös städfirma bör ha rutiner för hur de gör med nycklar. Om du anlitar en flyttstädfirma och lämnar över en nyckel till dem, som de kanske sedan ska lämna till den nya ägaren, eller hyresgästen är det viktigt att de inte tappar bort nyckeln. Är det en pålitlig firma, vet de hur de ska göra för att inte nycklar eller annat viktigt kommer bort. Läs mer om flyttstädningsfirma på: http://www.flyttstädninglinköping.biz.

7 Aug 2018