Säker och prisvärd hemstädning

Hemstädning är en tjänst som verkligen slagit igenom stort sedan Rut-avdraget infördes i Sverige. Behovet har, så att säga, varit lite latent - men då priserna i och med Rut sänktes så såg fler och fler familjer ett stort värde i att anlita en städfirma för hemstädning och dra av halva arbetskostnaden på sin deklaration. Till en början så hade man ett tak på hela 50.000 per år och per person, men detta har kommit att sänkas - utan att för den saken skull vara snålt tilltaget.

Idag kan du som privatperson fortfarande dra av halva arbetskostnaden, men numera med ett årligt tak på 25.000 kronor. För en familj så handlar det i realiteten ofta om det dubbla beloppet. Två vuxna och RUT-berättigade har 50.000 kronor tillsammans och det är väldigt passande då det ofta är de konstellationerna som har det största behovet.

Bristen på tid gör hemstädning nödvändig

Det är nämligen inte så som många tror att det är folk ur den övre klassen och de med högre inkomst som väljer hemstädning. Den största andelen av användare handlar om vanliga flerbarnsfamiljer – med normala inkomster – som väljer hemstädning. Visst, det kostar pengar även med Rut-avdraget inkluderat – men man får också extremt mycket för det man betalar. Inte enbart ett skinande rent hem (som naturligtvis är extremt viktigt) utan mer av mjukare värden.

Vad är det mest uppenbara som saknas hos en småbarnsfamilj i exempelvis Helsingborg? Det handlar om tid. Allting tar tid och det tar tid från någonting annat. städning av hemmet är något som måste göras, men om man för det på egen hand – ja, då måste även någonting annat– roligare – stryka på foten.

Det kan handla om träning, det kan handla om att hinna träffa vänner och det kan handla om att gå ut med familjen för att äta middag. Väljer man däremot att betala pengar för professionell hemstädning så får man tid över till annat och man slipper ha den där vanliga ångesten över att sitt eget hus är ostädat och smutsigt.

Undersök företaget innan

Den egentliga frågan man ska ställa sig som familj är vilket företag man ska anlita för sin hemstädning. Det finns ofta, även i mindre städer, hög konkurrens och många verksamma städföretag. Vi tycker att det bästa sättet att säkerställa god kvalitet handlar om en ganska enkel lösning: att ringa befintliga kunder. Vilka andra än kunderna kan egentligen ge bäst bild av hur ett företag arbetar? Det är också ett bra sätt att skilja agnarna från vetet. Ställer sig ett företag i exempelvis Helsingborg sig ovilliga att ge nummer till referenser – ja, då har de förmodligen någonting de vill dölja. Läs mer här om hemstädning i Helsingborg på: http://www.hemstädninghelsingborg.se.

14 Apr 2018