Satsa på catering när ni har städdag i föreningen

Den årliga städdagen på våren, när vinterns sly, grus och damm ska sopas undan och trädgårdsmöblerna bäras ut, är en dag som emotses med olika grader av entusiasm hos föreningens medlemmar. Vi har alla stött på killen i ettan på tredje våningen som varit ute till klockan fyra natten innan, och nu bligar ut genom fördragna persienner med förhoppningen att kunna hålla sig undan tills arbetet är klart. Likaså har vi tyst lidit under den käcka föreningsordförandens kommando, och utfört till synes meningslösa uppgifter som att rensa  trottoarkanterna utanför huset från ogräs.

Ekonomiskt och socialt

De flesta mindre bostadsrättsföreningar i Stockholm brukar ha en städdag någon gång på vårkanten, mest för att man sparar så mycket pengar till föreningen. Men också för att en städdag ändå brukar kunna vara en positiv upplevelse för de flesta av de grannar som vågar sig ner på gården. Man får en ganska bra med kontakt med sina medboende och kan småprata lite om livet i huset medan barnen bekantar sig med varandra och gården långsamt blir lite prydligare.

När hungern sätter in

Gemensamt för alla städande bostadsrättsinnehavare är att de blir hungriga. Att grilla lite korv tillsammans är alltid trevligt, men vill man göra städdagen lite festligare, och kanske till och med få till en riktig gårdsfest framåt kvällen, är catering ett utmärkt alternativ. Med catering behöver ingen stå i T-rödsdoftande brandrök och bränna mat till 25 personer, utan maten kommer - vällagad, varm och färdig på uppläggningsfat - till festbordet precis när det är dags att äta.

Den ultimata cateringmaten för gårdsfesten är väl någon typ av buffé, och här har Stockholms cateringfirmor i regel ett stort utbud av teman att välja bland, till exempel Medelhav, Vegetariskt eller Jorden runt. Men även skaldjursmenyer och mer klassiska rätter som smörgåstårta erbjuds förstås av nästan alla cateringfirmor i Stockholm.

Catering perfekt för bostadsrättsförening

Mellan 15 och 30 personer brukar kunna sluta upp på en städdag i en typisk mindre Stockholmsförening. Det är ett mycket bra antal att beställa catering i Stockholm till; det är tillräckligt många människor för att det ska gå att få ett bra pris för maten, men samtidigt inte så många att matmängden blir helt ohanterlig.

Maten kommer direkt från köket, färdig att servera på uppläggningsfat. Behöver man vänta ett tag med att äta lånar firman ut värmeskåp. Tallrikar och bestick kan vara svårt att skrapa ihop till alla, så det lånar man med fördel också av cateringfirman. Disken behöver man inte bry sig om, den ingår i priset.

En fin avslutning på dagen

Ska ni ha en städdag i föreningen beställer ni med fördel mat från en cateringfirma. Det brukar räcka med att vara ute några dagar i förväg, men det är så klart bra att vara ute i god tid. En vecka är en perfekt tid enligt de flesta cateringfirmor i Stockholm.

När ni börjar bli klara med sopandet och rensandet och det värker i armar och ryggar, är det skönt att slå sig ner med sina grannar och äta en riktigt god måltid och dricka några glas öl eller vin. För grannsämjan finns ingen bättre medicin. Vem vet, nästa år kanske ni till och med kan locka ner killen på tredje våningen.

7 Jul 2018