Ska du flytta? Gör så här!

Den som har flyttat några gånger vet att det innebär en hel del praktiska göromål innan man är klar och kan packa upp alla sina saker, slänga av sig skorna och pusta ut. Vi svenskar, har (an)klagats för att vara reltativt "lutherska" – i den mening att vi är pliktmedvetna, duktiga, arbetssamma och skötsamma. Vi gör det som förväntas av oss; vi packar ur våra bostäder ordentligt, slänger allt vi inte tar med oss och städar ur ordentligt – och blir ordentligt förvånade när vi stöter på motsatsen. Nämligen att efter att vi själva har gnott som små illrar, upptäcker att den som har flyttat ut ur den bostad vi ska flytta in i inte har gjort det samma.

Anlita en professionell städfirma

Snopna inser vi att det antingen är bara att bita ihop och städa allt – en gång till, eller så anlitar man en professionell städfirma och sänder fakturan till den som borde ha städat sin bostad. Hyr man bostaden, är det oftast hyresvärden som tar hand om fakturan och sänder den till den som borde ha städat sin bostad. Oavsett hur man gör, vinner man på att anlita en professionell firma, då det sparar på din energi, som du säkert behöver till annat precis efter en flytt. När du anlitar en professionell flyttstädning i Norrtälje är det viktigt att du väljer någon som är noggrann och som du inte behöver om städningen blir godkänd eller inte. Välj en som erbjuder nöjd-kund-garanti och som tar vara på dina åsikter som kund. Om du blir nöjd måste vara deras främsta mål och du bör inte ge dig förrän du är nöjd. 

Anlita professionell städfirma

Om du inte känner till ngåon på rak arm, kan du alltid googla flyttstädning Norrtälje. Ta kontakt, be om offert. Kom ihåg att allt inom flytt är numera giltigt för RUT-avdrag. Det innebär att du kan få ner kostnaderna för alla slags tjänster inom flytt och städning med som mest en tredjedel. Som mest kan du göra avdrag för 25.000 kronor per år och per person, om du är under 65. Är du däremot över 65 får du göra avdrag till och med 50.000 kronor per år och per person. Mågna städfirmor gör ansökningar för RUT-advrag direkt åt sina kunder, vilket innebär att du inte behöver befatta dig med blanketter eller behöver bekymra dig för den högre kostnaden före Rut-avdraget. 

28 May 2018