Söker du efter “flyttstädning Skellefteå”?

Är du i behov av flyttstädning? Ska du flytta från eller inom Skellefteå? Har du funderingar kring flyttstädning i Skellefteå? Här hittar hjälpsam information.

När man lämnar en lägenhet eller en bostad, är det brukligt att man flyttstädar. Det är regeln. Men i vissa fall kan man avtala bort städningen, exempelvis vid renoveringsbehov. Flyttstädning ska ske när man flyttar ut, så att man överlämnar bostaden till nästa hyresgäst eller ägare nystädad. Många firmor är specialiserade på just flyttstädning, som är mer omfattande än vanlig veckostädning. Den innebär nämligen städning av utrymmen som man oftast inte tänker på till vardags. Bakom köksspisen, skåpshyllor, tak och lister. Bostadens samtliga delar gås igenom. Förutsättningarna är också annorlunda. Det handlar om tömda rum och utrymmen. En flyttstädning ska besiktigas och godkännas.

Att sköta flyttstädningen själv

Självklart kan man flyttstäda själv. Om man är noggrann och kommer ihåg att gå över alla detaljer som ska ingå. Men man bör vara medveten om att det är ett omfattande arbete som i slutändan besiktigas. Det innebär att man kan bli tvungen att göra om städningen om man får bakläxa.

Känner man sig osäker kan man ta hjälp av en firma, som har rutin och erfarenhet. Vid flyttstädning använder man checklistor så att inget blir glömt. Behöver man anlita flyttstädning i Skellefteå finns ett antal firmor att välja bland. Kolla också med bekantskapskretsen för rekommendationer.

Lite att tänka på vid flyttstädning

Allt ska vara utflyttat ur bostaden. Om något ska vara kvar, kommer man överens om det med firman. Annars gäller tomma rum, tömda lådor och skåp. Dra fram saker som köksspis och liknande för att underlätta att komma åt bakom. Dra ut spikar och skruv från väggarna. Lämna kvar ljuskällor i taket. Dessa tas ner senare. Flyttfirmor åtar sig normalt inte att montera ner armatur och liknande. Se också till att det finns rinnande vatten i bostaden. När du ska boka, kolla om firman lämnar garanti på städningen. Kolla upp priset per kvadratmeter. För flyttstädning gäller dessutom RUT-avdrag. Boka i god tid, så att besiktning hinns med. Finns det extra utrymmen som garage eller liknande som man vill få hjälp med i städningen, ska man lägga till dem det i avtalet då dessa vanligtvis inte ingår. Fönsterputs är också något man kan behöva komma överens om. Är du mån om att städningen ska göras miljövänligt, hör efter om firman har “grön” profil.

27 Jan 2020