Städning av skolmiljöer

Arbetsmiljön måste alltid vara i fokus på våra skolor och förskolor. Det är avgörande för koncentration och lärande med en fräsch luft och rena lokaler. Därför är skolstädning mycket viktig i dessa miljöer. 

Det är också viktigt att man städar med miljövänliga rengöringsmedel för barnens hälsas skull. Man måste också tänka på olika allergier. Det finns numera en uppsjö med effektiva rengöringsmedel som bör användas i känsliga miljöer. Man bör också använda mikrofiberdukar för att det inte ska krävas starkare kemikalier.

Nolltolerans när det gäller skolmiljön

Det är ingen tolerans för smuts och damm i våra skolmiljöer. Klassrum, toaletter och allmänna utrymmen måste vara i topp för bästa trivsel. Man läser ibland om skolor med usla förhållanden och dåligt underhållna lokaler. Vi får aldrig slarva med skolstädningen för våra barns skull.

Man måste på alla sätt skapa en trygg och säker plats för barn och ungdomar. De tillbringar mestadelen av deras vardag i skolan och är värda den bästa skolmiljön. Smuts och damm är en grogrund för sjukdomar och allergier.

Anlita professionell skolstädning

För att hålla rent och fräscht i förskolor och skolor måste det göras enligt konstens alla regler och på ett korrekt sätt. Många företag är specialiserade på städning av bland annat skollokaler. De är välutbildade och kunniga och har full förståelse för vad som gäller för att få en godkänd skolmiljö för barn och ungdomar.

Leta rätt på en erfaren städfirma med kunskaper inom skolstädning. Det är ett stort projekt att städa en skola. Det är mycket att tänka på och det är mycket viktigt att det blir noggrant och korrekt utfört. Ett skolområde är ett mycket komplext område att städa. Det gäller att hålla rent både invändigt och utvändigt. 

Mycket som ska städas i en skola

Skolor kan vara mycket stora och det är inte ovanligt med skolor med omkring 2000 elever plus alla lärare och övrig personal. Det säger sig själv att så många människor smutsar ner väldigt mycket. Det kan vara stora skåphallar och kapprum som drar in mycket smuts utifrån, framför allt vid regn och snö. Korridorer och matsalar utsetts dagligen för mycket smuts och nedskräpning.

Sedan har vi alla klassrum och lärarrum där alla som vistas där använder sina ytterskor. Men det allra viktigaste är skolans alla toaletter och duschar. Det är stor risk att få olika sjukdomar om man inte håller efter toaletterna och duscharna. När toaletterna är smutsiga är det många som inte vågar gå på toaletten och det är inte hälsosamt.

1 Oct 2019