Städning av stora garage

Garage och framför allt stora garage som till exempel parkeringsgarage blir hårt smutsade av smustiga bilar. Avgaser, smuts, regnvatten och vägsalt gör garagen snabbt blir smutsiga. Smutsen kan också göra att brunnar blir igensatta med eventuell översvämning som följd.

Det är ett tufft arbete att hålla rent i ett garage, framför allt stora sådana. Parkeringsgarage på köpcentrum och gallerior som tusentals bilar parkerar i varje dag har speciellt svårt att hålla rena.

Stora garageutrymmen är väldigt svårt att hålla rena och fräscha på egen hand om man inte har sopmaskiner och liknande. Ofräscha parkeringsplatser, oavsett om det är inne i garage eller utomhus ger ett dåligt intryck och kan skrämma iväg kunder på till exemplel köpcentrum.

Professionell städning av garage

Det finns företag som har nischat sig på att städa garage. Dessa städbolag är experter på stora garageytor och hur man mest effektivt håller dessa rena och fräscha. Man sopar och skurar det hårt smutsiga golvet med speciella maskiner och metoder.

Man ser till att väggar, tak och pelare är rena och fräscha. Man plockar bort skräp och tömmer papperskorgar. Eventuellt igenstoppade brunnar rensas.

Man kan också få hjälp och service med belysning. Garage blir snabbt osäkra med trasig belysning.

Abonnemangsstädning av garage

Det rekommenderas att anlita någon som ansvarar för städningen i parkeringsgarage. Det blir såklart billigare om man bokar in kontinuerlig städning på fasta dagar. Då vet man att garaget eller parkeringsplatsen alltid är i toppskick. Städningen kan göras tidig morgon eller kväll för att inte störa mer än nödvändigt. Regelbunden städning och underhåll av garage och parkeringsplatser inomhus ger självfallet en längre livslängd. 

Professionell städning med effektiva maskiner gör golvet skinande rent. Det ger ett trevligt intryck. 

Rent i det privat garaget 

Även hemma i det egna garaget blir det smutsigt snabbt. Se till att sopa av golvet kontinuerligt och släng skräp, stort som smått. Torka bort oljefläckar och annat innan det fastnar för gott. Passa även på att slänga saker och annat som inte används på återvinningen. Köp lådor och annan förvaring till lösa föremål. Släng saker som inte används.

Garaget behöver faktiskt inte vara smutsigt och rörigt. Det blir mycket trevligare om man håller efter det. Varför inte måla om lite och göra det fint. När det är ordning i garaget så har man lättare att hitta det man söker och minskar risken att saker går sönder. Passa även på att skura golvet efter vintern så det är fint till sommarhalvåret.

27 May 2019