Stockholmare är kräsna när de ska köpa en bostad

Bostäderna i Stockholm är relativt dyra i jämförelse med många andra storstäder. Andra i sin tur kan vara dyrare än de i Stockholm. Det är inte helt ovanligt att en bostad kan kosta mellan 30-50.000 kronor per kvadratmeter. Det höga priset gör att det är en jättestor affär att köpa sin egen bostad i Stockholm. Inte så konstigt om stockholmarna är kräsna när det kommer till att köpa en bostad i och kring Stockholm. Med tanke på det, och att det finns en hel del bostäder till salu just nu och att det har svängt till köparnas fördel och att det just nu är köparnas marknad, är det viktigt att bostaden visar sig från sin allra bästa sida när den ska fotograferas och visas upp för de som är intresserade av att kanske köpa den.

Varför ska den städas på något särskilt visningssätt?

En visningsstädning innebär att en städfirma (eller du själv) går igenom allt i bostaden och städar bort allt som påminner dem som kommer på visningen, att det är en familj som bor där. Finns det till exempel privata saker framme, blir bostaden mindre attraktiv. Då är det viktigt att ta bort allt sådant som kan hindra en besökare från att kunna föreställa sig bo i bostaden själv. Dessutom bör alla ytor vara så rena de bara kan bli. Finns det dessutom någon yta som är sliten, bör de målas eller tapetseras om. Har du slitna trägolv kan man slipa om dem så att de ser som nya ut. Behöver man göra större renoveringar, kan man även göra så. Huvudsaken är att den eventuella köparen ser rena och fräscha ytor när de kommer för att se på bostaden.

Detta kan du få med en visningsstädning

Du kan få fönster tvättade om det är länge sedan de rengjordes. Det för att de ska fräscha och nya ut. Har du kalkrester kring kranar i kök och badrum, bör de avlägsnas. Är det länge sedan spisen rengjordes är det viktigt att göra den riktigt ren. Kanske hallen behöver rengöras? Eller är det så att du behöver tömma balkongen, altanen eller har många saker som står framme? Du kan behöva städa undan allt sådant. Om man är en stor familj och har många cyklar och leksaker som ligger framme, kan det vara sådant som hindrar de som kommer på bostadsvisningen att vilja köpa bostaden Då är det värt besväret  att städa bort allt som kan hindra dem. Här kan du läsa mer om visningsstädning: http://www.visningsstädningstockholm.biz.

3 Jan 2019