Ta kontorsstädningen till nya höjder

Vad kan man göra för att ett kontor ska bli så trivsamt som möjligt? Det är ju viktigt för arbetsgivaren att de som arbetar på företaget faktiskt trivs och kan göra sitt bästa av varje arbetsdag. Varje arbetsdag innebär ju nya pengar, om man har en duktig personalgrupp, vill säga. Därför är en arbetsplats mycket viktig, eftersom det är dig personalen kommer och ska prestera varje dag. Enligt Arbetsmiljöverket är det två saker som är viktiga när det kommer till arbetsmiljö; både den fysiska och den psykiska.

Så bör ett kontor fungera

Den psykiska miljön är lika viktig som den fysiska; att arbetsmiljön är optimal. Ingen ska behöva känna sig utanför, det är viktigt att alla som vill och kan arbeta på jobbet känner sig inkluderade. Det är så man får folk att trivas på jobbet – den som trivs på jobbet jobbar bättre. Det sägs till och med att om man blir kär på jobbet, jobbar man bättre. På samma sätt är det om alla som jobbar på samma arbetsplats trivs med varandra, då jobbar man också bättre. Ingen ska behöva bli mobbad på arbetsplatsen. Det är ju en plats där arbetstagaren spenderar en stor del av sitt liv.

Så bör ett kontor se ut

Den som ska trivas på arbetsplatsen bör enligt Arbetsmiljöverket, ha tillräckligt med ljus, ergonomiska arbetsstolar och skrivbord. Här är det viktigt med skrivbord som kan anpassas till att stå upp och arbeta. Liksom att kunna sitta i ergonomiska stolar (om man sitter mycket). Andra viktiga faktorer är bra ventilering. Tillräckligt varmt på vintrarna och tillräckligt svalt på somrarna. En annan viktig faktor som många inte tänker på är att till exempel en kontorsstädning i Norrtälje ska vara tillräckligt bra.

Anlita städfirma för kontorsstädningen

Har man till exempel sitt kontor i Norrtäljetrakten kan man googla "kontorsstädning Norrtälje" för att hitta en städfirma där. Eftersom man betalar för resorna till och från kontoret är det bästa att man hittar en städfirma som finns lokalt på plats så att inte resorna blir så dyra. Välj en städfirma som har bra referenser och som utför kontorsstädningen på allra bästa sätt och är noggranna. Sedan är det ju bra om man anlitar en städfirma som själva tar ansvar för sin personal, och till exempel har kollektivavtal, ansvarsförsäkring och är miljömedvetna och enbart använder sig av miljövänliga rengöringsmedel och tänker på klimatet och inte bara envänder starka kemikalier. Det som inte är bra för miljön är också bra för dem som är allergiska. Bra, eller hur?

30 Jun 2019