Tekniska hjälpmedel vid städning

Vikten av städning går inte att prata bort i första taget. Vårt välbefinnande är beroende av att det är rent och fräscht där vi vistas dagligen. Smuts och damm ger inte bara ett tråkigt intryck men det finns också hälsomässiga anledningar till att hålla rent. Bakterier trivs bra på smutsiga platser och vi människor kan lätt drabbas lätt av olika sjukdomar och allergier på grund av detta. 

Men vem gillar egentligen att städa? Den enda glädjen det medför är när man äntligen är klar och det blivit rent och fräscht och att man slipper städa igen på ett tag.

Städning för hand

Att städa för hand är både fysiskt tungt och tidskrävande. Det är heller inte alltid så enkelt som man tror att få det riktigt rent. Det är viktigt att använda sig av effektiva städmetoder och hjälpmedel för att få det rent. Gör man fel är det lätt att få problem med rygg och armar.

Vanliga dammsugare som man köpt på stormarknaden är inte särsklit effektiva. Man måste gå upp ganska mycket i pris för att erhålla ett bra resultat och lång livslängd. Har man dessutom barn och husdjur så ställs ännu högra krav. Allergier kan utvecklas i smutsiga miljöer.

Effektiv städning med städmaskin

I stora lokaler som till exempel skolor, på företag och andra verksamheter där många människor vistas krävs oftast rengöring med städmaskiner. En modern städmaskin rengör stora golvytor snabbt och effektivt på betydligt kortare tid än när det görs för hand. Dessa kräver också mindre kemikalier för att få det rent, något som är nog så viktigt. Vissa städmaskiner har polerfunktion som får golven att se ut som nya på kort tid.

Även på offentliga platser gör städmaskiner ett effektivt arbete dagligen. Man ser ofta städmaskiner i offentliga miljöer beroende på deras överlägsna städresultat och det behövs betydligt kortare städtid. Sopmaskiner gör dagligen våra gator och torg rena på ett effektivt sätt.

Rengöring av mattor

Det är ju en sak med golvrengöring men hur går det till med stora mattor och i vissa fall fasta heltäckningsmattor. Tidigare fanns bara alternativet att tvätta mattor i tvättmaskiner eller för hand.

Numera finner man självklart även städmaskiner för detta. Dessa maskiner har en unik metod för mattrengöring på plats. Mattan dammsugs först noggrant av maskinen för att sedan tvättas på plats med hjälp av vatten och vakuum utan att behöva ta med den och tvätta i tvättmaskin.

Det går självfallet betydligt snabbare än med en vanlig mattvätt och använder sig av mycket mindre energi, kemikalier och vatten än tradionella metoder.  

29 Jan 2019