Upplever du att din städning är svår?

Att städa är, för de flesta, lite av ett nödvändigt ont. Man tar sig tiden som krävs för att städa sitt boende då man vet att det för någonting gott med sig i slutändan - ett rent hem. Vi trivs bättre i en ren miljö och vi undviker genom städning dessutom olika sjukdomar.

Städning är bra ur de flesta aspekter; men det tar dock inte bort det faktum att det A) tar lång tid B) är ganska fysiskt ansträngande och C) är ganska långtråkigt. Tre stycken argument som talar sitt tydliga språk. Ibland kanske man inte har tiden, ibland kanske man inte orkar och i vissa fall så kanske man gruvar sig för att städa då projektet i sig sällan är lustfyllt. Det senare kan man dock göra någonting åt.

Städning kommer förmodligen aldrig att kännas riktigt rolig - men faktum är att många gör det väl svårt för sig. Vi tänkte komma med några konkreta tips om hur du kanske kan känna mer positiv energi då det är dags att plocka fram dammsugaren och all annan städutrustning ur städskåpet:

Låt en elektriker installera fler vägguttag

Vissa av dessa tips är mer konkreta sett till att de handlar om förändringar i huset och att de kostar lite pengar. Andra tips handlar mer om hur du kan ändra din inställning och få städningen att kännas lite mindre plågsam.

  • Elektriker Det här är ett tips som är lite mer konkret och praktiskt. Men: hur ser det ut då du dammsuger? Går du omkring och svär över att sladden till dammsugaren är för kort eller över att det inte finns tillräckligt med uttag i ditt hus i Stockholm? Det senare är vanligt och här kan du med lätthet anlita en elektriker för att skaffa fler. En tanke i detta är att du även kommer att ha nytta av fler uttag utöver till städningen. Dagens teknologi kräver det och troligt är att ditt hus i Stockholm inte alls fyller de behov du idag har.

    Fler uttag - monterade och installerade av en behörig elektriker - gör ett lite lättare liv. Fundera dock på samma gång lite kring var dina uttag ska sitta - i synnerhet i köket. I och med att vi använder fler maskiner vid matlagning idag så kanske de finns ett större behov där? Rådfråga den elektriker du anlitar. I större hus så kanske en centraldammsugare kans vara en lösning som underlättar? Den ska i så fall installeras av en behörig elektriker.

  • Planera Felet många gör vid städning är att den sker impulsivt. Se till att bestämma en kväll då du ska städa och se till att underlätta för dig själv. Plocka bort allt som står på golvet; ställ stolarna på bordet, flytta undan lampor och ge dig själv mer utrymme att komma åt. Börja alltid städa genom att plocka undan.
  • Musik Går du in med inställningen att det är tråkigt - ja, då kommer heller inte mungiporna att nå taket. Gör du din städning lite roligare så kan allting bli lite lättare. Musik är ett enkelt sätt att frigöra endorfiner och känna lycka. Sätt ihop en spellista med musiks om du verkligen gillar; sjung med och bjud skurmoppen på en svängom runt om i lägenheten. Se även städningen som ren motion: du bränner både kalorier, får bättre flås och ett renare hem. Vad mer kan man begära?
26 Mar 2018