Välj rätt skurmaskin

Är du på jakt efter en skurmaskin? En skurmaskin är ett mycket effektivt redskap för att göra rent stora ytor. Beroende på hur lokalen man ska rengöra ser ut, kan det dock passa mer eller mindre bra, beroende på vilken typ av skurmaskin man använder.

Kort sagt gäller det att känna till på förhand ungefär vilka områden som ska rengöras. Är man inte säker på det, finns det vissa skurmaskiner som gör ett bättre allround-jobb än andra. Bäst är dock att anpassa inköpet efter hur skurmaskinen ska användas. 

Olika typer av skurmaskiner

Att välja rätt typ av skurmaskin är viktigt. Nedan finns mer information om de olika typerna, något som förhoppningsvis kan vara till nytta inför köpet.

Singelskurmaskiner

En singelskurmaskin kan användas i många olika syften – oavsett om det är hårda golvytor eller beläggningar av textil du vill göra rent. En singelskurmaskin fungerar bra som ett allroundalternativ, även om det till viss del beror på vilken typ man väljer. Även mer specialiserade singelskurmaskiner finns på marknaden idag.

Singelskurmaskiner är ofta lite mindre och gör det lätt för användaren att göra rent på ställen som kanske är lite svåra att göra rena annars. Till exempel under soffor, i hörn eller i allmänt trånga utrymmen.

Polérmaskiner

En polérmaskin är särskilt effektiv när det kommer att ge tillbaka golvet dess forna glans. Till exempel passar den bra för att ta bort skomärken och annan smuts i liknande slag. Polérmaskiner finns i många olika färger, former och med olika användningsområden. Till exempel finns det polérmaskiner med integrerade dammsugare, så att golvet kan städas riktigt snabbt och effektivt.

Skurmaskin för trappor och rulltrappor

En skurmaskin för rulltrappor kan komma väl till hands. Till exempel är det mycket effektivt om till exempel en galleria eller en station i kollektivtrafiken ska städas. Sen finns det även skurmaskiner för ”vanliga” trappor. De är ofta lite mindre och lätthanterliga då de ska lyftas och ställas ner kontinuerligt. Dessa mindre skurmaskiner kan även användas för att göra rent i vrår som annars är svåråtkomliga. Till exempel kan det handla om fönsterbrädor eller andra små ytor.

Kapacitet

Hur stora är ytorna du ska rengöra? Kapaciteten hos en skurmaskin är viktigt att hänsyn till innan inköp. Vissa skurmaskiner är helt enkelt gjorda för att hantera större utrymmen än andra. Det kan dels handla om själva storleken på maskinen, men också att vissa inte är ergonomiskt designade för att användas under längre arbetspass på stora ytor.

24 Mar 2017