Varför fuskas det så med flyttstädning?

Har du någon gång flyttat så har du också genomfört en flyttstädning. Det ingår nämligen i avtalet att du ska städa ur din gamla bostad och att det ska göras grundligt. Om du inte städar efter en flytt så kan du krävas på ersättning från de som köpt bostaden i fråga - en ersättning som primärt ska täcka kostnaden för en städfirma och den notan kan vara lite saltad. Något som den också, enligt oss, ska vara då det ändå handlar om att du fuskat med någonting som ligger på ditt bord och som ska utföras.

En flyttstädning ÄR jobbig att utföra. Du ska städa precis allting i den gamla bostaden. Tiden för en flyttstädning är också fel i förhållande till hur du mår. Efter en flytt är man både fysiskt och psykiskt trött - det gör att fusk sker

Fusk med flyttstädning är ett problem och det ligger lite i sakens natur att det sker. Detta då det handlar om:

A) att allting ska städas och

B) handlar om tidpunkten

En flyttstädning måste, av förklarliga skäl, ske som avslutning av flytten. Du är trött, du har stressat, burit och fejat under en hel helg och du har fullt fokus på den nya bostaden. Allt detta gör att du inte koncentrerar dig på din flyttstädning och att du i och med detta alltså riskerar att få betala pengar. Vårt råd: betala direkt istället.

Anlita en städfirma i Malmö

Fördelen med att på egen hand anlita en städfirma för en flyttstädning är att du hinner undersöka både prisbild och kvalitet. Ska du exempelvis flytta inom Malmö så har du ett givet datum där flytten ska ske och du kan således i god tid innan detta kontakta städföretag och se över vad en flyttstädning hos respektive företag skulle kosta. Läs mer om en som tar hand om flyttstädning i Malmö på: flyttstädningmalmö.biz.

En bra sak i detta är att så noga som möjligt beskriva hur stor bostad det handlar om så att offerten blir så korrekt som möjligt. Bäst är dock att företaget själva tittar förbi och ser hur stor yta som ska städas och lägga upp en rimlig tidsplan och pris.

Du kommer att tjäna på detta och ännu mer pengar finns det att hämta om du använder dig av ditt rut-avdrag. Flyttstädning är nämligen inkluderad i Rut-avdraget och det innebär att du kan dra av halva kostnaden för arbete på din deklaration (beloppet brukar dras redan på fakturan - något som sparar dig pappersarbete) med ett tak på 25.000 kronor.

Kort och gott. Du behöver vare sig fuska med din flyttstädning eller slita ihjäl dig för att hinna utföra den. Allt som krävs är att du ringer några städföretag i Malmö, kollar priserna och anlitar den du fått bäst intryck - och pris - av.

7 Apr 2018