Viktigt med förtroende för en städfirma

Det finns i dagsläget all anledning städningatt överväga hjälp med städning i sitt hem. Dels på grund av att det i många fall behövs och är nödvändigt, inte på grund av att bostäderna i fråga är så smutsiga, utan av den enkla anledningen att många familjer idag har så späckade scheman – jobb, träning, handling, hobbys, aktiviteter, matlagning, skjuts av barnen och så vidare – att det inte finns tid för städning. Man måste, helt enkelt, ta hjälp och man är beredd att betala för den bekvämlighet som denna för med sig.

En betalning som heller inte är så dyr – något som också är den andra anledningen. Att vi idag kan använda det så kallade rut-avdraget för hushållsnära tjänster – städning, fönsterputs, tvättning med mera – och dra av 30% av det totala arbetskostnaden för den städfirma vi anlitar har gjort det hela väldigt prisvärt.

Att rut-avdraget i fråga kom att sänkas vid årsskiftet har en marginell påverkan: 25.000 kronor per år och per person är fortfarande att anse som en betydande summa och handlar det dessutom om en familj med två stycken vuxna och rut-berättigade – något som ofta är fallet – ja, då är taket på 50.000 kronor för den specifika familjen.

Tryggheten är avgörande vid städning

Det vi tänkte titta lite närmare på här är en annan del av städning och inte behovet av hjälp med sådan i stort. Vi tänkte nämligen se till hur man ska basera sitt val av städfirma.  Kort och gott; öppnar man sitt eget hem för städfirma så ger man också tillåtelse för en okänd person att ta klivet in sin innersta, mest personliga sfär. Därför måste man känna sig trygg och valet kan inte ske på måfå.

Det finns lite för många verksamma städföretag på Lidingö och det finns lite för varierande kvalitet dem emellan för att man ska chansa och bara välja någon på måfå. Det har förekommit stölder och det har försvunnit saker och föremål hos privatpersoner i samband med städning och därför så kan man inte vara nog försiktig.

Samma städare ska komma

Det vi anser vara avgörande i att känna trygghet är att företaget i fråga kan erbjuda samma städare vid varje tillfälle. Det vill säga; samma person kommer och skulle hon av vara sjuk, bortrest eller av någon annan anledning inte kunna komma – ja, då ska man som kund kunna ta ställning till huruvida den inbokade städningen ska utgå eller om det är okej med att en annan städare dyker upp.

Samma städare ger större trygghet och det ligger även i företagets intresse då det ger ett effektivare jobb. En städare som är van vid ditt hem på Lidingö kan av naturliga skäl jobba snabbare och bättre än vad en ny städare kan göra.

Välkommen!

Här kan du få läsa allt om städning.

15 Oct 2016