Smutsiga fönster?

Våra fönster utsetts för mycket smuts, insekter, regn och snö och blir som allt annat smutsiga med tiden. Även invändigt blir det lätt fingeravtryck och andra märken av smuts och fett, framför allt om man har barn.

Och med tanke på att själv idén med fönster är att man ska titta ut och få in ljus så krävs det att de är rena och fräscha. Men så är inte alltid fallet som alla vet. Det är tidskrävande och ganska tungt att putsa fönster. Smutsiga fönster ger ett ganska trist intryck av hela bostaden. Ljuset påverkas och smuts och ränder blir lätt synliga.

Om man inte har fönsterputsmedel är det faktiskt mycket enkelt att göra eget. Man behöver bara 5 dl varmt vatten, några droppar diskmedel och en kapsyl ättika så är det klart. Praktiskt taget gratis. Det man behöver en bra fönsterskapa och en handduk osm inte luddar. Sedan är det bara att sätta igång.

Hur putsar man ett fönster bäst?

För att slippa fula ränder måste skrapan vara hel och utan hack. Annars blir det säkerligen fula ränder. För att få ett perfekt resultat behöver man helst en duk av mikrofiber för att torka skrapen efter skrapningarna. Sedan ska man spraya rejält med putsmedel och gnugga noggrant med trasan. Ta inte för lite.

Sedan ska man dra skrapan uppifrån och nedåt. Torka av skrapan med mikrofiberduken efter varje skrapning. Fettfläckar tar man enkelt bort med en trasa med putsmedel. Tidningspapper är effektivt om man vill få lite extra blänk. 

Professionell putsning av fönster

Men många har inte tid eller ork att putsa sina fönster. Andra tycker inte heller att det blir tillräckligt rent. Fler och fler tar hjälp medd fönsterputsningen av ett erfaret städbolag. Då får man skinande rena fönster utan ansträngning.

Om man även använder sig av RUT-avdraget kostar det inte heller så mycket pengar. Man får då hela 50 % nedsatt pris direkt på fakturan. Det enda kriteriet är att man är över 18 år och bosatt i Sverige. Man kan maximalt från 25 000 kr per år och person upp till 65 år fyllda. För personer över 65 år är summan 50 000 kr. All kontakt med skatteverket sköts av firman.

Dagens fönsterputsare är utbildade och kunniga i sitt arbete. Det blir garanterat rena och fräscha fönster i bostaden. I och med efterfrågan så har städbranschen blivit mycket seriös med bra villkor och löser och omsätter årligen miljarder. Anlita aldrig svart arbetskraft!

23 May 2019